Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkové rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 22. apríla 2019
Jablkové rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Jemné svieže...

36
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Piškótový korpus:
4 ks
6 PL
6 PL
1/2 bal.
Jablková plnka:
1 kg
podľa chuti
50 g
troška
2 bal.
1 bal.
Maslový krém:
200 g
200 g
1/4 l
1 bal.
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyšľaháme bielky, pridáme cukor, žĺtky a zašľaháme. Do vyšľahaného pridáme múku s práškom do pečiva a zľahka zamiešame.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jablkovú plnku si pripravíme tak, že očistené jablka pokrájame na drobno. V hrnci roztopíme maslo, pridáme jablká, podlejeme trochou vody a jablká necháme rozvariť. Podľa kyslosti pridáme cukor. Keď sú jablká rozvarené, pridáme vanilkový cukor a Zlatý klas a uvaríme kašu.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte teplú vylejeme na upečený korpus, rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnúť.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maslový krém: Maslo vyšľaháme s cukrom.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding a za občasného premiešania necháme vychladnúť.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom spojíme s vyšľahaným maslom a vyšľaháme.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Maslový krém natrieme na jablkovú plnku a vrch polejeme čokoládovou polevou.

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť!

    Jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Pekný večer, tento zákusok je výborný už som ho jedla a teraz vďaka tebe som sa dostala aj k receptu. Ukladám a určite v blízkej budúcnosti aj upečiem. Krásna práca ako vždy. :-)
Tak som tieto zakusky skusila... su ozaj velmi dobre!
Len ja som musela skoro zdvojnasobit suroviny na spodne cesto, z tej davky ako je uvedene mi zakryvalo ani nie pol plechu. Tiez som do masloveho kremu dala menej masla a cukru ale viac pudingu.
U nas je krasne, svieti slniecko .... a tak tento zakusok, taky chladeny z chladnicky, je ku poobednajsej kavicke ako stvoreny...
Dakujem za recept.



Pridaj komentár k receptu: