Jágerek z daniela fotorecept
Foto: kvakac
Jágerek v tejto úprave som jedol na jednej poľovníckej oslave. Veľmi mi to chutilo, tak som si vypýtal recept naň. Dostal som sa k Zobraziť celý popisJágerek v tejto úprave som jedol na jednej poľovníckej oslave. Veľmi mi to chutilo, tak som si vypýtal recept naň. Dostal som sa k jeho príprave až teraz, keď mi doniesli suroviny na jeho prípravu. Je to mimoriadna delikatesa.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
|
|
|
|
|
|
200 g |
|
4 ks |
|
7 strúčikov |
|
1 PL |
|
Koreniny: | |
8 ks |
|
1/2 KL |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
Na 1. podlievanie: | |
300 ml |
|
200 ml |
|
Na 2. podlievanie: | |
330 g |
|
330 g |
|
100 ml |
|
1 PL (na záver) |
|
Postup
-
1
Pľúca, srdce a ľadviny obvaríme v čistej vode asi 20 minút. Vodu vylejeme.
-
2
Pľúca, srdce a ľadviny pokrájame na plátky. Cibuľu na polmesiace a cesnak posekáme. Pečeň tak isto krájame na plátky.
-
3
Do hrnca dáme pokrájanú slaninu na kocky zohriať, aby nám pustila masť.
-
4
Pridáme cibuľu, korenie nové, korenie čierne, čili papriku a bobkový list. Opekáme bez zakrytia, až cibuľa zmäkne a všetka voda sa vyparí. Teraz dáme cesnak, miešame až prevonia. Hrniec odložíme na chvíľu mimo sporáku a nasypeme obe papriky. Pár krát premiešame, nech nám paprika zavonia. Hrniec vrátime na sporák a pridáme paradajkový pretlak. Premiešame chvíľu...
-
5
...a do hrnca dáme pľúca, srdce a ľadviny, chvíľu miešame a podlejeme vínom 200 ml. Zakryjeme a necháme rozvariť. Ďalej nalejeme vývar a necháme rozvariť. Napokon zmiernime varenie a pomalý varime, až srdce a hlavne pľúca budú mäkké. To trvá vyše dvoch hodín. Keď už sú pľúca a srdce mäkké, tak pridáme pečeň dusíme asi 10 minút.
-
6
Počas toho si rozmixujeme brusnicový aj slivkový kompót a červené víno 100 ml. To vlejeme do hrnca a varíme asi pol hodiny. Až nám to znovu zhustne do nami požadovanej hustoty.
-
7
Na zaver osolíme a hrniec odstavíme. Necháme chvíľu postáť, nech sa všetky chute spoja. Najlepšie je to podávať s chlebom. No môžete si dať k tomu prílohu podľa vlastného uváženia. Takto upravené vnútornosti chutia celej našej rodine.
Ďakujem za pekný koment. Mám ešte polovicu kozľaťa neviem čo s tým? Poradíš mi niečo naň? Priznám sa kozľa som ešte nerobil. Rozmýšľal som na čerstvej kapuste s rascou, cesnakom na kapuste v P.H. Neviem si tú chuť predstaviť, tak sa potom ťažko rozmýšľa.
Ďakujem ti za koment. Toto asi nie je tvoja parketa - vnútorností.
Jsi milý, že se ptáš. No, já vlastně nevím. Jako dítě jsem milovala plíčka a podobné věci, za nás se to normálně jedlo. Ale nikdy z diviny /tenkrát se netestovalo a maminka měla strach/. Jak šel čas a zátěž zvířat chemií /i člověka/, tak jsem od těchto pochoutek upustila. Ještě mi zůstávají játra a sem tam srdce, někdy si je udělám. Myslím kuřecí, krůtí, vepřové, někdy hovězí. K divině se dostanu občas. Většinou je to divočák, mladý, testovaný. Teď jsem dostala žebra.
Takže klidně bych si tvého jágerka dala pěknou porcičku, mám v tebe důvěru!
Ďakujem za koment. Veru dobrá klasika.
www.polovnictvoterem.sk/n/kalendar-lovu-zveri...
Ďakujem za koment. Bolo to veru dobré, vydaril sa mi. Ja viem, že samochvála smrdí, ale čo sa zabijem, keď sa vydaril.
Ďakujem za koment. Dobrá otázka - tak ja ti nevím Karle. Čo takto farma niekde, kde nič nie je.
Veru tak, keď sa niečo vydarí, treba sa s tým pochváliť... je viem že to niektorí nemajú radi, no o to viac ma potom teší že sú z toho na nervy. :-)
Ták toto je správna odpoveď za 100 bodov.
Ďakujem za koment. Ono divina je si veľmi podobná chuť, čí je srnec, alebo daniel.
Dakujem za koment. Daniel je najchutnejšie mäso z diviny. Nie že len vyzerá chutne, aj je tie kompóty to ohromne doladia.
Chce to klid a nohy v teple. Ještě se ti zvednou hodnoty - tlak, teplota, rosný bod, cukr a podobné veličiny. Ani Komerc tag, recept a podobné za to nestojí. Píšu sem, pod tvůj recept, bo tam, kam koment patří už to nejde.
U nás náádherně prší, kéž by pršelo v kuse i několik týdnů.
Sedliacky rozum a iné hodnoty nedovolia mlčať..
tiež po dvoch mesiacoch vítame vlahu..len smoklí zo dva dni prerušovane..
no sme vďační..
želá dni s radosťou ..
:-)
Ďakujem za koment. Nahnevalo ma to, ako mám 12 ročnej dcére to rozumne vysvetliť, keď sa ma na to začala pýtať. Ako to majú deti vnímať, že - keď ma niekto peniaze, tak si môže dovoliť všetko? Tak nech napíšu, že je Varecha nevhodná pre maloletých.
Ďakujem za koment. Vlaha je veru vítaná, len keby jej bolo viac.
Prosím pěkně, jak se dělá Jágerek z kozího? Koza je neskutečně chutné zvíře, mohu se po ní utlouct. Ta potvůrka baští jen dobré rostlinky, proto má tak chutné maso !!
Ospravedlňujem sa za neskorú reakciu. Všimol som si to až teraz. Ešte som taký nerobil, ale robil som ho tak isto - možno by som pridal viac cesnaku a nové korenie.