Jágerek z daniela
Jágerek z daniela

Jágerek z daniela fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 26. apríla 2019
Jágerek z daniela (fotorecept)
Foto: kvakac

Jágerek v tejto úprave som jedol na jednej poľovníckej oslave. Veľmi mi to chutilo, tak som si vypýtal recept naň. Dostal som sa k Zobraziť celý popisJágerek v tejto úprave som jedol na jednej poľovníckej oslave. Veľmi mi to chutilo, tak som si vypýtal recept naň. Dostal som sa k jeho príprave až teraz, keď mi doniesli suroviny na jeho prípravu. Je to mimoriadna delikatesa.

8 - 10
porcií
30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
4 ks
7 strúčikov
1 PL
Koreniny:
8 ks
1/2 KL
3 ks
podľa chuti
1 PL
1/2 KL
Na 1. podlievanie:
300 ml
200 ml
Na 2. podlievanie:
330 g
330 g
100 ml
1 PL (na záver)




Postup

  1. 1

    Pľúca, srdce a ľadviny obvaríme v čistej vode asi 20 minút. Vodu vylejeme.

    Jágerek z daniela (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pľúca, srdce a ľadviny pokrájame na plátky. Cibuľu na polmesiace a cesnak posekáme. Pečeň tak isto krájame na plátky.

    Jágerek z daniela (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dáme pokrájanú slaninu na kocky zohriať, aby nám pustila masť.

    Jágerek z daniela (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme cibuľu, korenie nové, korenie čierne, čili papriku a bobkový list. Opekáme bez zakrytia, až cibuľa zmäkne a všetka voda sa vyparí. Teraz dáme cesnak, miešame až prevonia. Hrniec odložíme na chvíľu mimo sporáku a nasypeme obe papriky. Pár krát premiešame, nech nám paprika zavonia. Hrniec vrátime na sporák a pridáme paradajkový pretlak. Premiešame chvíľu...

    Jágerek z daniela (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a do hrnca dáme pľúca, srdce a ľadviny, chvíľu miešame a podlejeme vínom 200 ml. Zakryjeme a necháme rozvariť. Ďalej nalejeme vývar a necháme rozvariť. Napokon zmiernime varenie a pomalý varime, až srdce a hlavne pľúca budú mäkké. To trvá vyše dvoch hodín. Keď už sú pľúca a srdce mäkké, tak pridáme pečeň dusíme asi 10 minút.

    Jágerek z daniela (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Počas toho si rozmixujeme brusnicový aj slivkový kompót a červené víno 100 ml. To vlejeme do hrnca a varíme asi pol hodiny. Až nám to znovu zhustne do nami požadovanej hustoty.

    Jágerek z daniela (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na zaver osolíme a hrniec odstavíme. Necháme chvíľu postáť, nech sa všetky chute spoja. Najlepšie je to podávať s chlebom. No môžete si dať k tomu prílohu podľa vlastného uváženia. Takto upravené vnútornosti chutia celej našej rodine.

    Jágerek z daniela (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sjuz
Výborné využitie vnútorností - tiež robievame z jahňacích a kozľacích. Iným spôsobom, ale tento ukladám a urobím, postup skvelý aj použité suroviny perfektne spolu ladia :)
kvakac
@Sjuz (26.4.2019 08:51)

Ďakujem za pekný koment. Mám ešte polovicu kozľaťa neviem čo s tým? Poradíš mi niečo naň? Priznám sa kozľa som ešte nerobil. Rozmýšľal som na čerstvej kapuste s rascou, cesnakom na kapuste v P.H. Neviem si tú chuť predstaviť, tak sa potom ťažko rozmýšľa.
kvakac
@Haji (26.4.2019 10:48)

Ďakujem ti za koment. Toto asi nie je tvoja parketa - vnútorností.
1x haji
haji
@Kvakac (26.4.2019 11:05)
Jsi milý, že se ptáš. No, já vlastně nevím. Jako dítě jsem milovala plíčka a podobné věci, za nás se to normálně jedlo. Ale nikdy z diviny /tenkrát se netestovalo a maminka měla strach/. Jak šel čas a zátěž zvířat chemií /i člověka/, tak jsem od těchto pochoutek upustila. Ještě mi zůstávají játra a sem tam srdce, někdy si je udělám. Myslím kuřecí, krůtí, vepřové, někdy hovězí. K divině se dostanu občas. Většinou je to divočák, mladý, testovaný. Teď jsem dostala žebra.
Takže klidně bych si tvého jágerka dala pěknou porcičku, mám v tebe důvěru!
1x kvakac
kvakac
@Kimlo (26.4.2019 20:48)

Ďakujem za koment. Bolo to veru dobré, vydaril sa mi. Ja viem, že samochvála smrdí, ale čo sa zabijem, keď sa vydaril.
1x radost
kvakac
@Leaela (26.4.2019 21:56)

Ďakujem za koment. Dobrá otázka - tak ja ti nevím Karle. Čo takto farma niekde, kde nič nie je.
1x leaela
kimlo
@Kvakac (27.4.2019 07:23)
Veru tak, keď sa niečo vydarí, treba sa s tým pochváliť... je viem že to niektorí nemajú radi, no o to viac ma potom teší že sú z toho na nervy. :-)
zinnajdha
niekedy sa dostaneme k vnútornostiam- srdce, pečeň, pľúca aj obličky -zo srnčej zveri, z daniela som ešte nemala. Určite bude rovnako chutné !
1x kvakac
kvakac
@Zinnajdha (27.4.2019 17:16)

Ďakujem za koment. Ono divina je si veľmi podobná chuť, čí je srnec, alebo daniel.
izabella929
@kvakac , s mäsom z daniela som už pracovala a bola to úžasná pochúťka, no s vnútornosťami veru skúsenosť nemám..vyzerá to chutne, určite príležitostne vyskúšam ak už viem ako pristupovať k tomu..
kvakac
@Izabella929 (27.4.2019 18:36)

Dakujem za koment. Daniel je najchutnejšie mäso z diviny. Nie že len vyzerá chutne, aj je tie kompóty to ohromne doladia.
haji
Přeji krásný den, milý @Kvakac !
Chce to klid a nohy v teple. Ještě se ti zvednou hodnoty - tlak, teplota, rosný bod, cukr a podobné veličiny. Ani Komerc tag, recept a podobné za to nestojí. Píšu sem, pod tvůj recept, bo tam, kam koment patří už to nejde.
U nás náádherně prší, kéž by pršelo v kuse i několik týdnů.
radost
@Haji (30.4.2019 09:07)

Sedliacky rozum a iné hodnoty nedovolia mlčať..
tiež po dvoch mesiacoch vítame vlahu..len smoklí zo dva dni prerušovane..
no sme vďační..
želá dni s radosťou ..
:-)
2x haji a kvakac
kvakac
@Haji (30.4.2019 09:07)

Ďakujem za koment. Nahnevalo ma to, ako mám 12 ročnej dcére to rozumne vysvetliť, keď sa ma na to začala pýtať. Ako to majú deti vnímať, že - keď ma niekto peniaze, tak si môže dovoliť všetko? Tak nech napíšu, že je Varecha nevhodná pre maloletých.
1x haji
kvakac
@Radost (30.4.2019 09:24)

Ďakujem za koment. Vlaha je veru vítaná, len keby jej bolo viac.
alea
@sjuz (26.4.2019 08:51)

Prosím pěkně, jak se dělá Jágerek z kozího? Koza je neskutečně chutné zvíře, mohu se po ní utlouct. Ta potvůrka baští jen dobré rostlinky, proto má tak chutné maso !!
1x kvakac
kvakac
@alea (4.4.2020 20:02)

Ospravedlňujem sa za neskorú reakciu. Všimol som si to až teraz. Ešte som taký nerobil, ale robil som ho tak isto - možno by som pridal viac cesnaku a nové korenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia