Jágerek z daniela fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 26. apríla 2019 8:16
Ďalšie recepty »
Jágerek z daniela (fotorecept)Foto: kvakac

Jágerek v tejto úprave som jedol na jednej poľovníckej oslave. Veľmi mi to chutilo, tak som si vypýtal recept naň. Dostal som sa k jeho príprave až teraz, keď mi doniesli suroviny na jeho prípravu. Je to mimoriadna delikatesa.

8 - 10
porcií
30 min
príprava
180 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pľúca, srdce a ľadviny obvaríme v čistej vode asi 20 minút. Vodu vylejeme.

    Jágerek z daniela (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pľúca, srdce a ľadviny pokrájame na plátky. Cibuľu na polmesiace a cesnak posekáme. Pečeň tak isto krájame na plátky.

    Jágerek z daniela (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dáme pokrájanú slaninu na kocky zohriať, aby nám pustila masť.

    Jágerek z daniela (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme cibuľu, korenie nové, korenie čierne, čili papriku a bobkový list. Opekáme bez zakrytia, až cibuľa zmäkne a všetka voda sa vyparí. Teraz dáme cesnak, miešame až prevonia. Hrniec odložíme na chvíľu mimo sporáku a nasypeme obe papriky. Pár krát premiešame, nech nám paprika zavonia. Hrniec vrátime na sporák a pridáme paradajkový pretlak. Premiešame chvíľu...

    Jágerek z daniela (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a do hrnca dáme pľúca, srdce a ľadviny, chvíľu miešame a podlejeme vínom 200 ml. Zakryjeme a necháme rozvariť. Ďalej nalejeme vývar a necháme rozvariť. Napokon zmiernime varenie a pomalý varime, až srdce a hlavne pľúca budú mäkké. To trvá vyše dvoch hodín. Keď už sú pľúca a srdce mäkké, tak pridáme pečeň dusíme asi 10 minút.

    Jágerek z daniela (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Počas toho si rozmixujeme brusnicový aj slivkový kompót a červené víno 100 ml. To vlejeme do hrnca a varíme asi pol hodiny. Až nám to znovu zhustne do nami požadovanej hustoty.

    Jágerek z daniela (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na zaver osolíme a hrniec odstavíme. Necháme chvíľu postáť, nech sa všetky chute spoja. Najlepšie je to podávať s chlebom. No môžete si dať k tomu prílohu podľa vlastného uváženia. Takto upravené vnútornosti chutia celej našej rodine.

    Jágerek z daniela (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist