Jágerek z daniela fotorecept
Jágerek v tejto úprave som jedol na jednej poľovníckej oslave. Veľmi mi to chutilo, tak som si vypýtal recept naň. Dostal som sa k jeho príprave až teraz, keď mi doniesli suroviny na jeho prípravu. Je to mimoriadna delikatesa.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
|
|
|
|
|
|
200 g |
|
4 ks |
|
7 strúčikov |
|
1 PL |
|
Koreniny: | |
8 ks |
|
1/2 KL |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
Na 1. podlievanie: | |
300 ml |
|
200 ml |
|
Na 2. podlievanie: | |
330 g |
|
330 g |
|
100 ml |
|
1 PL (na záver) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pľúca, srdce a ľadviny obvaríme v čistej vode asi 20 minút. Vodu vylejeme.
-
2
Pľúca, srdce a ľadviny pokrájame na plátky. Cibuľu na polmesiace a cesnak posekáme. Pečeň tak isto krájame na plátky.
-
3
Do hrnca dáme pokrájanú slaninu na kocky zohriať, aby nám pustila masť.
-
4
Pridáme cibuľu, korenie nové, korenie čierne, čili papriku a bobkový list. Opekáme bez zakrytia, až cibuľa zmäkne a všetka voda sa vyparí. Teraz dáme cesnak, miešame až prevonia. Hrniec odložíme na chvíľu mimo sporáku a nasypeme obe papriky. Pár krát premiešame, nech nám paprika zavonia. Hrniec vrátime na sporák a pridáme paradajkový pretlak. Premiešame chvíľu...
-
5
...a do hrnca dáme pľúca, srdce a ľadviny, chvíľu miešame a podlejeme vínom 200 ml. Zakryjeme a necháme rozvariť. Ďalej nalejeme vývar a necháme rozvariť. Napokon zmiernime varenie a pomalý varime, až srdce a hlavne pľúca budú mäkké. To trvá vyše dvoch hodín. Keď už sú pľúca a srdce mäkké, tak pridáme pečeň dusíme asi 10 minút.
-
6
Počas toho si rozmixujeme brusnicový aj slivkový kompót a červené víno 100 ml. To vlejeme do hrnca a varíme asi pol hodiny. Až nám to znovu zhustne do nami požadovanej hustoty.
-
7
Na zaver osolíme a hrniec odstavíme. Necháme chvíľu postáť, nech sa všetky chute spoja. Najlepšie je to podávať s chlebom. No môžete si dať k tomu prílohu podľa vlastného uváženia. Takto upravené vnútornosti chutia celej našej rodine.
Ďakujem za pekný koment. Mám ešte polovicu kozľaťa neviem čo s tým? Poradíš mi niečo naň? Priznám sa kozľa som ešte nerobil. Rozmýšľal som na čerstvej kapuste s rascou, cesnakom na kapuste v P.H. Neviem si tú chuť predstaviť, tak sa potom ťažko rozmýšľa.
Ďakujem ti za koment. Toto asi nie je tvoja parketa - vnútorností.
Jsi milý, že se ptáš. No, já vlastně nevím. Jako dítě jsem milovala plíčka a podobné věci, za nás se to normálně jedlo. Ale nikdy z diviny /tenkrát se netestovalo a maminka měla strach/. Jak šel čas a zátěž zvířat chemií /i člověka/, tak jsem od těchto pochoutek upustila. Ještě mi zůstávají játra a sem tam srdce, někdy si je udělám. Myslím kuřecí, krůtí, vepřové, někdy hovězí. K divině se dostanu občas. Většinou je to divočák, mladý, testovaný. Teď jsem dostala žebra.
Takže klidně bych si tvého jágerka dala pěknou porcičku, mám v tebe důvěru!
Ďakujem za koment. Veru dobrá klasika.
www.polovnictvoterem.sk/n/kalendar-lovu-zveri...
Ďakujem za koment. Bolo to veru dobré, vydaril sa mi. Ja viem, že samochvála smrdí, ale čo sa zabijem, keď sa vydaril.
Ďakujem za koment. Dobrá otázka - tak ja ti nevím Karle. Čo takto farma niekde, kde nič nie je.
Veru tak, keď sa niečo vydarí, treba sa s tým pochváliť... je viem že to niektorí nemajú radi, no o to viac ma potom teší že sú z toho na nervy. :-)
Ták toto je správna odpoveď za 100 bodov.
Ďakujem za koment. Ono divina je si veľmi podobná chuť, čí je srnec, alebo daniel.
Dakujem za koment. Daniel je najchutnejšie mäso z diviny. Nie že len vyzerá chutne, aj je tie kompóty to ohromne doladia.
Chce to klid a nohy v teple. Ještě se ti zvednou hodnoty - tlak, teplota, rosný bod, cukr a podobné veličiny. Ani Komerc tag, recept a podobné za to nestojí. Píšu sem, pod tvůj recept, bo tam, kam koment patří už to nejde.
U nás náádherně prší, kéž by pršelo v kuse i několik týdnů.
Sedliacky rozum a iné hodnoty nedovolia mlčať..
tiež po dvoch mesiacoch vítame vlahu..len smoklí zo dva dni prerušovane..
no sme vďační..
želá dni s radosťou ..
:-)
Ďakujem za koment. Nahnevalo ma to, ako mám 12 ročnej dcére to rozumne vysvetliť, keď sa ma na to začala pýtať. Ako to majú deti vnímať, že - keď ma niekto peniaze, tak si môže dovoliť všetko? Tak nech napíšu, že je Varecha nevhodná pre maloletých.
Ďakujem za koment. Vlaha je veru vítaná, len keby jej bolo viac.