Kokostar fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 17. apríla 2019 8:25
Ďalšie recepty »
Kokostar (fotorecept)Foto: cesminaz

Rýchla, jednoduchá, veľmi chutná, vláčna kokosová torta :-) Vhodná na každú príležitosť. Pôvodne je to moja trocha upravená verzia z internetu.

50 min
príprava
20-25 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
150 g
3 ks
2 kopcovité PL (tmavé)
0,5 dl
0,5 dl
0,5 bal.
Kokosový krém:
200 ml
250 g
150 g
4 kopcovité PL
1 bal.
Čokopoleva ganache:
200 ml
200 g (alebo mliečna)
Na poliatie cesta:
1 dl
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si všetko potrebné na cesto.. Múku, kakao a kypriaci prášok zmiešame už vopred. Kypriaci prášok som mala 15-gramový a z toho som dala polovicu.

    Kokostar (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske si celkom dopenista vyšlaháme vajcia s cukrom. Po častiach pridávame zamiešanú múku a dobre do hladka vymixujeme. Následne všľaháme olej a nakoniec 0,5 dl mlieka.

    Kokostar (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme buď do tortovej formy vystlanej papierom alebo do malého okrúhleho plechu s priemerom 25 cm. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 20-25 minút. Treba urobiť skúšku ihlou. Upečené cesto necháme vychladnúť.

    Kokostar (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ kým cesto chladne si pripravíme všetko ostatné na plnku a polevu. V originálnych Kokostar receptoch na nete je použitá ako plnka len šľahačka zmiešaná s kokosom, ale mne sa to až tak nepáčilo a preto som plnku vylepšila o mascarpone :-) Ja som použila sladené smotany na šľahanie a podľa toho v recepte aj sladila cukrom. Ak použijete nesladené šľahačky, tak si cukor musíte ešte prispôsobiť :-) Čokoládu na polevu môžte použiť tiež podľa chuti buď tmavú alebo mliečnu alebo dokonca aj bielu :-)

    Kokostar (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Smotanu si vyšľaháme zvlášť v miske a mascarpone s cukrom tiež zvlášť. Potom oboje spolu zmiešame, pridáme kokos a premiešame. Plnka je hotová.

    Kokostar (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnutý korpus dáme na podnos, dáme buď tortový prsteň okolo alebo alobal a cesto popicháme všade ihlou. Polejeme rovnomerne všade mliekom a následne rozotrieme rovnomerne plnku. Takto odložíme tortu do chladničky aspoň na 2 hodiny schladiť.

    Kokostar (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je torta už schladená, pripravíme polevu. V malom kastróliku zohrejeme skoro na horúco smotanu na šľahanie, zoberieme ju bokom a následne do nej dáme rozlámanú/rozdrobenú čokoládu a miešame kým sa nerozpustí a dostaneme hladkú čokoládovú polevu.

    Kokostar (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tortu vyberieme z chladničky a hneď na studenú nalejeme hotovú polevu, ktorú rovnomerne zahladíme. Položíme naspäť do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc.

    Kokostar (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tortu pomocou ostrého, poprípade teplého noža pokrájame a servírujeme :-)

    Kokostar (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A tu ešte raz torta v reze. Je veľmi dobrá, vláčna a nepresladená :-) Jednoduchá a rýchla na prípravu. Nám lepšie chutí čokopoleva s mliečnou čokoládou, ale to si môže každý už vybrať. Prajem dobrú chuť!

    Kokostar (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Jeden malý tip pre tých, ktorí nemajú odopínateľnú tortovú formu. Ja to zvyknem veľmi ľahko vyriešiť alobalom. Odmeráte aký dlhý kus alobalu potrebujete, potom alobal 2-3x v dlžke prehnete -podľa toho aký vysoký ho na bokoch potrebujete mať. Dostaneme vlastne taký hrubší tvrdší pás, ktorý utesníme okolo torty a 2 konce preložené cez seba prelepíme s páskou :-)

    Kokostar (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist