Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Lizbeth rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 20. apríla 2019

Na Veľkonočné sviatky som upiekla tento zákusok. Recept som si poskladala sama a základom bol obľúbený zákusok rakúskej kráľovnej SISI ostatné moja fantázia.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto (2x):
5 ks
štipka
5 PL
5 PL
50 g celý
50 g
1 KL
na špic noža
Krém:
10 ks
500 ml
2 bal
60 g
1
250 g
1 PL
Na vrch čokoládová poleva:
200 g
1 PL
1 PL pochúťková
1 PL
 (živé)
Okrem toho:
4 PL (na natretie korpusov)
100 ml




Postup

  1. 1

    Vajcia som rozdelila. K bielkam som pridala štipku soli a miešala v robote.

    Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne som prisýpala k bielkam po lyžici cukor.

    Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Múku, celý mak, kokos, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala k bielkom a opatrne zamiešala.

    Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som vyliala na papierom vystlaný plech 27x37 cm a urovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekol sa 10 minút. Rovnako som pripravila aj druhý korpus. Hotové korpusy som nechala chladiť na mriežke. Pripravila som si krém. Žĺtky som zmiešala s vanilkový cukrom, pridala som mlieko a Zlaté klasy a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Kým sa kaša chladila maslo s cukrom som vymiešala a po lyžici pridávala vychladnutý puding. Spolu som všetko vyšľahala, pridala likér, rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.

    Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na spodok som uložila prvý korpus, natrela som ho horúcim kivi lekvárom a potom som rozložila rovnomerne polovicu krému.

    Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na krém som kolmo ukladala dlhé piškóty namáčané pomarančovej šťave.

    Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.

    Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Napokon som zakryla druhým korpusom, ale z tej strany, ktorú položím na krém som ho natrela najprv horúcim kivi lekvárom. Zakryla som ho papierom na pečenie, na to som uložila dosku na krájanie a 4 kg múky, uložila na noc do chladničky.

    Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala, upravila hrebeňovou stierkou a opäť nechala chladiť.

    Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Krájala som horúcim mokrým nožom na rezy. Nie je nutné zdobiť, ale je to sviatočný zákusok, tak som pripravila šľahačku s kakaom a ozdobila. Napokon som ozdobila šľahačku jedlými sirôtkami. Prajem vám dobrú chuť.

    Lizbeth rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

luwinka
Nádherné sviatočné rezy si upiekla. Príjemné a pokojné sviatky ti želám Izka.
45678
@Izka ,Tvoj zákusok je škoda zjesť:-) to je niečo,na čo sa treba s obdivom pozerať...krásne ! Ako vždy u Teba.Krasne sviatky Ti želám:-)
1x ala64
izabella929
Dnes som mala vzácnu návštevu brata s priateľkou no a zákusok chválili ako niečo výnimočne chutné a dobre zladené chute aj farby..
Ďakujem pekne vám všetkým za komentáre a želanie.
Prajem vám všetkým nádherné Veľkonočné sviatky a prežite ich všetci v láske a spokojnosti..
alina598
Krásny zákusok☺pokojné Veľkonočné sviatky všetkým vareškárom☺
siisa
Krásne rezy ;) Prajem pekné sviatky .
beliana
Chcem sa ešte spýtať...z textu nie je jasné, že to množstvo z 5 vajec je na 2 korpusy? Prácu sa zvlášť na dvoch plechoch? V recepte uvadzate: "Cesto som vyliala na papierom vystlaný plech 27x37 cm a urovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekli sa 10 min. Hotové korpusy som nechala chladiť na mriežke."...
marienka44
Ani ja nerozumiem postupu. Načo je 5 bielkov uvedených v recepte na cesto, keď si rozdelovala cele vajcia 10 ks a odtiaľ asi pochádzajú bielky na cesto? Možno je to tak, že v skutočnosti treba len 10 vajec ( bez 5 bielkov v úvode) na 2 plechy, pričom bielky sa použijú na recept cesta na 2 x a žĺtky do krému. Uvažujem správne? Ďakujem za vysvetlenie. Zákusok je excelentný.
V prípade, že mám v chladničke zásobu bielkov, do krému netreba 10 žĺtov. Stačí len toľko vajec, koľko chýba do 10 bielkov.
kvakac
Pekné rezy to je teda dobrota s makom. @Beliana a @Marienka44 teda ja nerozumiem čomu vy nerozumiete. Ja som chlap a pochopil som , že použila 10 vajec , žĺtky na krem a 5 bielkov na jeden korpus a ďalších 5 na druhy korpus, keďže požila 10 vajec. Treba čítať pozorne.
redakcia
@Marienka44 (21.4.2019 15:34)

Autorka upravila v surovinách údaj - Cesto (2x). Upečú sa teda dva korpusy. Každý z 5 bielkov a ďalších surovín uvedených v zozname.
izabella929
@marienka44 , sa ospravedlňujem teraz som fakt zabudla pri ceste napísať číslo 2x, ale inak v texte píšem, že oba korpusy som piekla na 180 C 10 min.každý korpus je z 5 bielkov, teda je pochopiteľné, že krém je z 10 žĺtkov..vždy uvádzam koľko korpusov treba upiecť, teraz som to zabudla..z pravidla pečiem korpusy vždy viackrát, len ozaj málo krát sa stane, že pečiem iba jeden..tí, ktorí poznajú moje recepty to už vedia..
@redakcia , ďakujem pekne za uvedenie receptu na správnu mieru..nemohla som prísť vykonať opravu skôr, stále pretrvávajú zdravotné problémy.
pethrooshick
Ten je prekrásny.. Keď ma opadne veľkonočný variaco-pečúci amok, určite vyskúšam..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia