Lizbeth rezy fotorecept
Na Veľkonočné sviatky som upiekla tento zákusok. Recept som si poskladala sama a základom bol obľúbený zákusok rakúskej kráľovnej SISI ostatné moja fantázia.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto (2x): | |
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g celý | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| na špic noža | 
                                                             | 
                                                    
| Krém: | |
| 10 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Na vrch čokoládová poleva: | |
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL pochúťková | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| (živé) | 
                                                             | 
                                                    
| Okrem toho: | |
| 4 PL (na natretie korpusov) | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Vajcia som rozdelila. K bielkam som pridala štipku soli a miešala v robote.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Postupne som prisýpala k bielkam po lyžici cukor.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Múku, celý mak, kokos, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala k bielkom a opatrne zamiešala.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Cesto som vyliala na papierom vystlaný plech 27x37 cm a urovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekol sa 10 minút. Rovnako som pripravila aj druhý korpus. Hotové korpusy som nechala chladiť na mriežke. Pripravila som si krém. Žĺtky som zmiešala s vanilkový cukrom, pridala som mlieko a Zlaté klasy a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Kým sa kaša chladila maslo s cukrom som vymiešala a po lyžici pridávala vychladnutý puding. Spolu som všetko vyšľahala, pridala likér, rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Na spodok som uložila prvý korpus, natrela som ho horúcim kivi lekvárom a potom som rozložila rovnomerne polovicu krému.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Na krém som kolmo ukladala dlhé piškóty namáčané pomarančovej šťave.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Napokon som zakryla druhým korpusom, ale z tej strany, ktorú položím na krém som ho natrela najprv horúcim kivi lekvárom. Zakryla som ho papierom na pečenie, na to som uložila dosku na krájanie a 4 kg múky, uložila na noc do chladničky.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala, upravila hrebeňovou stierkou a opäť nechala chladiť.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Krájala som horúcim mokrým nožom na rezy. Nie je nutné zdobiť, ale je to sviatočný zákusok, tak som pripravila šľahačku s kakaom a ozdobila. Napokon som ozdobila šľahačku jedlými sirôtkami. Prajem vám dobrú chuť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Isto fajnovy.
Krasne sviatky prajem
Ďakujem pekne vám všetkým za komentáre a želanie.
Prajem vám všetkým nádherné Veľkonočné sviatky a prežite ich všetci v láske a spokojnosti..
V prípade, že mám v chladničke zásobu bielkov, do krému netreba 10 žĺtov. Stačí len toľko vajec, koľko chýba do 10 bielkov.
A to chlap dva vajca?
Autorka upravila v surovinách údaj - Cesto (2x). Upečú sa teda dva korpusy. Každý z 5 bielkov a ďalších surovín uvedených v zozname.
@redakcia , ďakujem pekne za uvedenie receptu na správnu mieru..nemohla som prísť vykonať opravu skôr, stále pretrvávajú zdravotné problémy.