Veľkonočný baranček so škoricou a s orechmi fotorecept
Veľmi sa mi páči tento nápad s barančekom bez formy. Objavila som ho na internete a upiekla. Deti majú radosť, keď každý príde a Zobraziť celý popisVeľmi sa mi páči tento nápad s barančekom bez formy. Objavila som ho na internete a upiekla. Deti majú radosť, keď každý príde a utrhne si svoj kúsok. A krásne rozvoniava škoricou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 480 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 7 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2,5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 30-40 g | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| kúsok | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 100-120 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2-3 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2-3 PL (alebo kryštálový) | 
                                                             | 
                                                    
| za hrsť | 
                                                             | 
                                                    
| (na oko) | 
                                                             | 
                                                    
| Na potretie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na posypanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Z droždia, cukru, vanilkového cukru a vlažného mlieka urobíme kvások. (Všetko spolu zmiešame a necháme na teplom mieste vykysnúť.) Preosiatu múku premiešame so štipkou soli, pridáme olej, žĺtok, vlažné mlieko a vykysnutý kvások. Zamiesime cesto, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, odrežeme kúsok a odložíme na drobné časti barančeka. Ostatné cesto rozvaľkáme na hrúbku 7-8 mm, potrieme zmäknutým maslom, posypeme zmesou cukru a škorice a mletými orechmi. Zvinieme do rolády.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Roládu nakrájame na 2 cm kúsky. Kúsok z okraja rolády odložíme.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Väčší plech vystelieme papierom na pečenie (ja som zabudla ale odporúčam ho tam dať) a ukladáme cesto. Z kúskov rolády vytvoríme kožuštek barančeka, z odloženého okraja rolády hlavu, z kúskov cesta chvostík, nožičky, ucho, roh. Z hrozienka oko. A necháme kysnúť ešte 15-20 minút.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Vrch potrieme vlažným mliekom a pečieme vo vyhriatej na 180°C rúre 20-25 minút.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Ešte horúceho barančeka potrieme roztopeným maslom a keď vychladne posypeme práškovým cukrom. Môžeme podávať.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Ďakujem:)
Ďakujem, škoricové koláče sú veľmi vďačné. A že je to aj trochu tvorivé. Na slano veru je dobrý nápad.
No, pobavila si ma, aj keď možno tak trochu aj má príbuzenský vzťah s korytnačkou, hlavne, že je to veselé. :)
Ďakujem:)
Ďakujem, škoricové koláče sú veľmi vďačné. A že je to aj trochu tvorivé. Na slano veru je dobrý nápad.
No, pobavila si ma, aj keď možno tak trochu aj má príbuzenský vzťah s korytnačkou, hlavne, že je to veselé. :)