Biele likérové špice fotorecept
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 19. apríla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
Cesto na kolieska pod špice: | |
100 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
Krém: | |
350 ml |
|
1 bal. |
|
65 g |
|
50 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
40 g |
|
Náplň do špicov: | |
300 ml |
|
|
|
Poleva: | |
300 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Cesto na kolieska pod špice: Všetky suroviny spolu zmiesime, rozvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.
- 2
Krém: Z mlieka, vanilkového cukru, kryštálového cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho primiešame bielu čokoládu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo a margarín. Vyšľaháme elektrickým šľahačom.
- 3
Na upečené a vychladnuté linecké kolieska nastriekame špičkou na špice krém do výšky 5 cm. Dáme zatuhnúť do chladničky na 2 hodiny.
- 4
Náplň do špicov: Vaječný likér zahustíme šľahačkou v prášku a vymiešame, kým sa spolu nespoja. Touto zmesou plníme špice. Vrch uzavrieme zvyšným krémom, ktorý nastriekame ozdobnou špičkou. Necháme dobre zatuhnúť aspoň 2 hodiny.
- 5
Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu so stuženým tukom. Zatuhnuté špice namáčame do čokolády a môžeme ich ešte dozdobiť drobnými farebnými cukríkmi.
- 2
Diskusia k receptu