Likérové špice
Likérové špice

Biele likérové špice fotorecept

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 19. apríla 2019
Biele likérové špice (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

Cesto na kolieska pod špice:
100 g
150 g
50 g
Krém:
350 ml
1 bal.
65 g
50 g
150 g
150 g
40 g
Náplň do špicov:
300 ml
Poleva:
300 g
100 g




Postup

  1. 1

    Cesto na kolieska pod špice: Všetky suroviny spolu zmiesime, rozvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.

  2. 2

    Krém: Z mlieka, vanilkového cukru, kryštálového cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho primiešame bielu čokoládu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo a margarín. Vyšľaháme elektrickým šľahačom.

    Biele likérové špice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na upečené a vychladnuté linecké kolieska nastriekame špičkou na špice krém do výšky 5 cm. Dáme zatuhnúť do chladničky na 2 hodiny.

    Biele likérové špice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Náplň do špicov: Vaječný likér zahustíme šľahačkou v prášku a vymiešame, kým sa spolu nespoja. Touto zmesou plníme špice. Vrch uzavrieme zvyšným krémom, ktorý nastriekame ozdobnou špičkou. Necháme dobre zatuhnúť aspoň 2 hodiny.

    Biele likérové špice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu so stuženým tukom. Zatuhnuté špice namáčame do čokolády a môžeme ich ešte dozdobiť drobnými farebnými cukríkmi.

    Biele likérové špice (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

ariela6
dobre že ste sem ten recept pridali je zrozumitelný pekný skusm upiect podla vas dufam že sa mi podaria velmi rada chodim aj do vašej cukrarne v Leviciach mate velmi dobry personal kavičku aj zakusky tak nech sa vam dari v dalšej praci Marta
silvika98
Zdravím,zaujímavý recept.Prosim Vás aku veľkosť špičky ste použili?Ďakujem