Likérové špice
Likérové špice

Biele likérové špice fotorecept

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 19. apríla 2019
Biele likérové špice (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

Cesto na kolieska pod špice:
100 g
150 g
50 g
Krém:
350 ml
1 bal.
65 g
50 g
150 g
150 g
40 g
Náplň do špicov:
300 ml
Poleva:
300 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto na kolieska pod špice: Všetky suroviny spolu zmiesime, rozvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.

  2. 2

    Krém: Z mlieka, vanilkového cukru, kryštálového cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho primiešame bielu čokoládu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo a margarín. Vyšľaháme elektrickým šľahačom.

    Biele likérové špice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na upečené a vychladnuté linecké kolieska nastriekame špičkou na špice krém do výšky 5 cm. Dáme zatuhnúť do chladničky na 2 hodiny.

    Biele likérové špice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Náplň do špicov: Vaječný likér zahustíme šľahačkou v prášku a vymiešame, kým sa spolu nespoja. Touto zmesou plníme špice. Vrch uzavrieme zvyšným krémom, ktorý nastriekame ozdobnou špičkou. Necháme dobre zatuhnúť aspoň 2 hodiny.

    Biele likérové špice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu so stuženým tukom. Zatuhnuté špice namáčame do čokolády a môžeme ich ešte dozdobiť drobnými farebnými cukríkmi.

    Biele likérové špice (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Veľkonočné špeciality, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
dobre že ste sem ten recept pridali je zrozumitelný pekný skusm upiect podla vas dufam že sa mi podaria velmi rada chodim aj do vašej cukrarne v Leviciach mate velmi dobry personal kavičku aj zakusky tak nech sa vam dari v dalšej praci Marta