Biele likérové špice fotorecept
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 19. apríla 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
| Cesto na kolieska pod špice: | |
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| Krém: | |
| 350 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 65 g |
|
| 50 g |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 40 g |
|
| Náplň do špicov: | |
| 300 ml |
|
|
|
|
| Poleva: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Cesto na kolieska pod špice: Všetky suroviny spolu zmiesime, rozvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.
- 2
Krém: Z mlieka, vanilkového cukru, kryštálového cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho primiešame bielu čokoládu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo a margarín. Vyšľaháme elektrickým šľahačom.
- 3
Na upečené a vychladnuté linecké kolieska nastriekame špičkou na špice krém do výšky 5 cm. Dáme zatuhnúť do chladničky na 2 hodiny.
- 4
Náplň do špicov: Vaječný likér zahustíme šľahačkou v prášku a vymiešame, kým sa spolu nespoja. Touto zmesou plníme špice. Vrch uzavrieme zvyšným krémom, ktorý nastriekame ozdobnou špičkou. Necháme dobre zatuhnúť aspoň 2 hodiny.
- 5
Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu so stuženým tukom. Zatuhnuté špice namáčame do čokolády a môžeme ich ešte dozdobiť drobnými farebnými cukríkmi.
- 2








Diskusia k receptu