Cheesecake
Cheesecake

Japonský nadýchaný cheesecake fotorecept

domi454 - fotkadomi454, 18. apríla 2019
Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept)
Foto: domi454

Tento neuveriteľne nadýchaný a krásne vyzerajúci cheesecake som videla na niekoľkých videách a fotkách na rôznych sociálnych sieťach. Jedného dňa som sa rozhodla, že Zobraziť celý popisTento neuveriteľne nadýchaný a krásne vyzerajúci cheesecake som videla na niekoľkých videách a fotkách na rôznych sociálnych sieťach. Jedného dňa som sa rozhodla, že ho vyskúšam. Výsledok stál za to! Jeden z najchutnejších koláčov aký som kedy mala - jednoduchý, neuveriteľne nadýchaný, vláčny a chutný :) Pozn: Uvedené množstvo surovín je na veľkú tortovú formu 28 cm priemer. Ja som robila len pol dávky do menšej formy s priemerom 18 cm.

8
porcií
50 minút
príprava
80 minút
na 135 °C

Suroviny

130 ml
100 g
7 PL
8 ks
60 g
60 g
13 ks
130 g




Postup

  1. 1

    Do nádoby vlejeme mlieko, pridáme tvaroh, maslo a nad parou rozpustíme a premiešame.

    Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odstavíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Do ďalšej väčšej nádoby pridáme vaječné žĺtky a rozmiešame ich. Do žĺtkov pomaly primiešavame tvarohovú zmes a miešame do hladka.

    Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K zmesi pridáme cez sitko preosiatu múku a kukuričný škrob.

    Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do tuha vyšľaháme bielky, do ktorých postupne pridávame cukor. Takto vyšľahanú bielkovú zmes pridáme do žĺtkovej zmesi.

    Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko spolu premiešame.

    Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tortovú nádobu vystelieme papierom na pečenie tak, že papier odstáva nad krajom a to z toho dôvodu, že koláč má tendenciu rásť do výšky. Do väčšej tortovej formy alebo plechu dáme dve vrstvy papierových obrúskov a túto nádobu naplníme 2 cm vody. Nádobu so zmesou vložíme do nádoby s vodou a obrúskami. Pečieme 25 minút pri 160 °C a potom ďalších 55 minút pri teplote 135°C.

    Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po dopečení vyberieme z rúry a nádoby s vodou. Po chvíli vyberieme z formy a odstránime papier na pečenie.

    Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po vychladnutí nakrájame a podávame napr. s čokoládou, jahodami, šľahačkou a pod. Dobrú chuť!

    Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

farbuska
Fíha!!! Vyzerá nádherne. Aj ja, chabá pekárka, rada vyskúšam. Vďaka za tento príťažlivý recept.
mitzy
Pekný :) už som podobne piekla, zaujímavá skúsenosť.
45678
Zaujímavý koláč,aj pečenie, ešte som sa s takým nestretla, rada vyskúšam.Tebe skutočne vyrástol krásne.
domi454
Koláč vyrastie aj o polovicu, len po vychladnutí opäť o trošku klesne :) @45678 (19.4.2019 20:40)

siuuu
Tento by aj mne mohol chutiť - taký nadýchaný. Ukladám do KK a niekedy vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia