Sýta fazuľová polievka na turecký spôsob (Kuru fasulye çorbası)
Výborná polievka zo suchej fazule na turecký spôsob. Hodí sa k nej klasicky len chlieb, ...
Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi
Potreboval som minúť zásobu čerstvých šampiňónov, tak mi prišiel pod ruky tento fajn recept....
Jednoduchá ryža so zeleninou
Vegánsky a jednoduchý recept na ryžu so zeleninou s jemnou sójovou omáčkou....
Cuketovo-šampiňónový šalát
Je to vhodné osvieženie na tieto horúce dni. A ukážka, že cuketa sa dá použiť...
Pečené papriky plnené dvomi druhmi syra podávané s plantainom
Motivácia je už viac ako 70-ročná. Pochádza od mojej mamičky presladkej....
Zapečené špirálovité makaróny so syrovou omáčkou
Pritrafilo sa mi vrecúško zvláštnych makarónov v tvare špirál, predávaných pod označením Cavatappi № 87....
Chrumkavé cuketové placky
Mladá cuketa a čerstvá petržlenová vňať, to je kombinácia, ktorá skvele vynikne aj v obľúbených plackách....
Rýchly obed do práce
V záhrade to všetko rastie raketovou rýchlosťou... tak vznikol ďalší recept :-)
Vajíčková nátierka s kôprom
Trocha netradičná ale veľmi chutná nátierka, niečo pre milovníkov kôpru.
Mrkvový šalát na sladkokyslo
Bolo treba pretrhať mrkvu a pór v záhrade, kaleráb tiež už dorástol - a šalát je...
Zeleninový šalát z čínskej kapusty s tzatziky korením
Skvelý zeleninový šalát z rôznych druhov zeleniny a olív.
Hermelínový šalát s vajcom
Výborný šalát na raňajky alebo ako pohostenie pre návštevu.
Tvarôžkový šalát
Recept pre tých, ktorí majú radi tvarôžky v akejkoľvek podobe. Mne veľmi chutil.
Taštičky z lístkového cesta plnené špargľou a syrom
Jarná večera alebo ľahký obed....
Falošná držková z hlivy ako ju máme radi
Keďže je dnes v kalendári Pankráca, teda začínajú zmrznutí muži, nezaškodí niečo na zahriatie.....
Paradajkovo-špenátový bulgur pilav
Je sezóna špenátu, ktorý sa výborne hodí aj do tohto skvelého pilavu....
Špargľová omáčka / prívarok
Zbožňujem špargle a preto si v sezóne šparglí vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle....
Chutná krémová tekvicovo-jablková polievočka
Veľmi rada skúšam nové kombinácie chutí, preto ma zaujal aj tento recept, ktorý som zazrela niekde na internete....
Žemličkový bylinkový chlieb
Sezóna medvedieho cesnaku práve začína, tak ju treba využiť napríklad na takýto trhací bylinkový chlieb.
Vegetariánsky hrniec z apartmánu 408
Nuž priznávam, že v našej rodine, po meči aj po praslici, sme predveľkonočné pôstne dni neriešili špeciálnou zostavou jedál....
Voňavá hubová omáčka so šampiňónmi
Po fašiangových hostinách a zabíjačkových hodoch som dostal chuť na niečo bezmäsité....
Kimchi placičky
Rozmohlo se na Vareše kimchi. Určitě si z něj udělejte pak tyhle skvělé placičky. Množství...
Moja zapražená jucha
Regionálna tradičná pôstna kyslá polievka z juchy – šťavy z kyslej kapusty....
Zemiakové placky, ale inak
Doma by som tento recept nazval „naľečňiki od Marušky z TV Jarková“. Tam totiž bývala jedna z mojich naozajstných pravých priateliek, kamalások....
Tradičná cesnaková focaccia s rozmarínom
Keď som šiel na dlhú prechádzku, tak som sa vždy stavil v nejakej malej pekárni, kde som si vzal focacciu....
Moja domáca knedľa
Niekedy aj ja kúpim knedľu, ale toto je tá najlepšia moja domáca knedľa, ktorú si robím sama....
Pampúšiky a srdiečka raz-dva
Spravila som chutné sladké „jednohubky“. Pre domácich i pre hostí, pre starších, aj pre...
Marhuľové kocky s tvarohom a mascarpone
Výborný svieži zákusok s tvarohom a mascarpone. Nenáročný na prípravu, ktorú zvládne aj začiatočník...
Nepečené kokosovo-ovsené guľôčky v čokoláde s černicovou omáčkou
Ak hľadáte sladkú a zdravú alternatívu k tradičným sladkým jedlám, tak vyskúšajte tieto jednoduché a chutné guľôčky. Spojenie kokosu, čokolády a ovocia vás príjemne poteší....
Syrovo-pórové poača (Poğaça)
Poača patrí medzi najčastejšie a najobľúbenejšie pečivo v tureckej kuchyni....
Cestoviny s omáčkou z kuriatok
Tento recept mám ešte z januára 2018, kedy som v arizonskej Peorii kúpil nie celý „funt“ čerstvých húb kuriatok za vyše 40 €....
Zemiakové beľušky z nekysnutého tvarohového cesta
Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, mlieko, soľ, ...