Foto: garanco
Toto je starý rodinný recept, jeho príprava je jednoduchá, chuť- podľa nás - výborná, ( len, prosím, nehľadajte v ňom súvislosť Zobraziť celý popisToto je starý rodinný recept, jeho príprava je jednoduchá, chuť- podľa nás - výborná, ( len, prosím, nehľadajte v ňom súvislosť s Londýnom - či sa to tam pečie...)
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g (margarín) |
|
120 g |
|
0,5 bal. |
|
4-6 ks |
|
Plnka: | |
300 g |
|
Na vrch: | |
4-6 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
1 hrsť /sekané/ |
|
Postup
-
1
Z múky + pdp, masla, cukru a žĺtok (v rozpise je 4-6, t.j. keď sú menšie dám aj 6 ) urobíme v mise cesto, necháme ho asi pol hodiny v chladničke postáť, potom ho na pomúčenej doske
-
2
rozvaľkáme a preložíme na plech
-
3
Na plechu ho rovnomerne potrieme obľúbeným - pikantným - lekvárom.
-
4
Z bielok, cukru a van. cukru ušľaháme tuhý sneh, primiešame mleté orechy a masu vylejeme na lekvárom potreté cesto.
-
5
Vrch ešte môžeme, ale nemusíme, posypať sekanými orechami. Pečieme pri 180st. 20-25 min. (po vložení do rúry vrchné vyhrievanie vypneme).
cesto:210 g polohrubej muky,140 g margarinu, 100 g pras.cukru, 4 zltky,1 va. cukor od Dr. Oetkera,1 kypr.prasok od Dr.Oetkera, dzem.
Plnka:4 bielky,200 g pras. cukru,140 g mletych orechov. Postup taky isty, piect pri 200 st. 30-40 min.
V knihe od Dullovej je menej muky /len 250 g/ ato hladka, menej cukru /len 70 g/ a ostatne je nezmenene. Moja svokra to piekla pomerne casto presne tak, ako je recept z toho sacku od Dr. Oetkera.
Ulozim si aj Tvoj recept, vdaka. Je to vlastne linecke cesto.
Pol plechu zmizlo, ledva vychladol
MNAM :-)
.Džem je klasika marhuľový, len sa pridajú očistené pomaarnče bez šupiek aj bez tej bielej potvory,lebo tá je horká, len čistá dužina. Pomaranče dávam asi 3 ks na 1 dávku.
cesto sa na balkone chladí..odpočíva..klasika-jednoduchá práca..výborná chuť..vydrží..kým sa nezje..:-)
želám pokojné dni koncoročné..s dobrými ľudmi s radosťou prežité dni sviatočné..
Ďakujem za výborný recept. Pozdravujem