S novým měsícem otevíráme další díl oblíbené diskusie "Co dnes vaříte?" September je fajn měsíc, plný ovoce, zeleniny, sklizně všeho, co dozrává. V kuchyni se to hemží zdravými surovinami, zavařovacími sklenicemi a pilné ruce kuchařek, kuchařů, pekařů a pekařek /všimněte si, že jsem změnila pořadí rodu - aby byla vyváženost/ kmitají jedna radost. A také připomenu, že jsme se rozrostli na další dvě diskusie: U @mijaita máme "..a co dnes snídáte?" u @bugout "A čo máte na večeru?" Fajn témata, ne?!
@zareaguj
Děkuji za koment, když je práce, a to zavařování jablek je nekonečná práce, pak je jakákoliv výpomoc z mrazáku dobrá. Držková polievka a zelné závitky jsou dobrá volba. Také vařím na víc dnů a pak ohřívám. Ať se zítra daří! Musí vám jablky vonět celý dům.
Děkuji za koment a navigaci na Vojnice u Olomouce. Nemám FB, ale našla jsem dva články o p. Ladislavu Kašparovi a jeho nabídce samosběru na stránkách Olomoucký deník.cz. Pán je nesmírně šikovný a srdcař, k tomu úrodná Haná - skvělé spojení. A ještě důležitá věc, není nenažraný /cenově/, a to je největší devíza. Haná je krásný kraj, nedávno jsem objevila její kouzlo v Chropyni.
Někdy je i sáčková gulášovka fajn, vylepšit jde. No a halušky s čerstvou dusenou kapustou a škvarečky by mi také chutnaly. Manžel byl chycen při činu a nebo už ho ani chytat nemusíš a víš?! že vybral škvarečky?! haha Já to někdy dělám sama sobě. Uštipuji upečené vrchy a strany ze zapékaných těstovin až zůstane jen to žluté, neopomenu vyšťourat i kousky klobásy z vrchu... je to jako ta reklama na fidorku: "Když musíš, tak musíš..."
U nás dnes plnená paprika, robila som na dva spôsoby, pre vnučky klasicky s paradajkovou omáčkou, to ony milujú, aj keď bez papriky, iba guľky, pre moju polovičku iba na prírodno upečenú, bez paradajok, to on nemá rád. No a čaká ma slivkový lekvár, kúpila som krásne slivky iba za 99 centov.
Krásne, už chvalabohu nie také horúce dni prajem všetkým varecháčom.
Děkuji za milý koment, potěšila jsi mě. Pozitivní přístup k životu je fajn, toho opačného se najde kolem nás neúrekom. Haha, vidím, že jsme ze stejné bečky, s tím uždibováním haha
Plněná paprika na dva způsoby, co by člověk pro svoje milé neudělal - klidně sólo plněnú papriku a gulky s rajskou. Hlavně že všem chutná!
Ať slivkový lekvár dobře dopadne! Ano, zchladilo se a to je i v kuchyni znát. U nás fouká docela chladný vítr, sice Oskar svítí, nebe vymetené, ale je jen 20°C. Musela jsem zalézt domů, vyprovázela jsem bráchu a úplně mě drobila zima. Jsme se hezky teplem rozhýčkali. Krásný, u vás sváteční den přeji!
Děkuji za koment a fotečku krásných rožkov, obdivuji stočení, a hlavně že se ti nerozjely. I to se musí umět. Rožky k nakousnutí... hmm
Dovolím si vložit odkaz sem, aby ostatní nemuseli kufrovat, když by chtěli recept uložit: : varecha.pravda.sk/recepty/rozky-bez-kysnutia-fotorecept/6...
Ďakujem veľmi pekne za vložený odkaz na rožky. Ešteže som nezačala hneď hľadať recept, ale dočítala som diskusiu až do konca. Už mám recept uložený, čoskoro ho vyskúšam.
Hoci nepatrím k prispievateľom, denne si prezerám varechu. Aj keď možno tento komentár sem nepatrí, chcem napísať, že mám uložených a vyskúšaných viac receptov od @babkamt. Parenú kysnutú knedľu robievam už len podľa nej.
Rádo se stalo, je lepší vložit odkaz, usnadní to hledání, kufrování.
A na margo toho, co do diskusie Co dnes vaříte? patří nebo nepatří. Patří sem úplně všechno, nejenom vaření, zkušenosti z kuchyně, ale i všechno ze života. Píšu to od začátku. SEM PATŘÍ VŠECHNO, co chcete sdílet. Nemáme tu žádná omezení, ju?!
@babkamt má skvělé recepty. Nejenom ona, o tom žádná. Myslíš túto jej knedlu: varecha.pravda.sk/recepty/domaca-parena-kysnuta-knedla-fo...
?
...my sme tohto roka mali dve krásky (7 a 5) ... rozdelené sme to mali tak, že ja som bol teta kuchárka a upratovačka a manželka teta učiteľka, zasobovačka a mala na starosti celodenný program pre deti
...boli chvíle krásne ale aj "iné"...kto to zažil vie o čom píšem
...a preto, že zajtra už len doobeda tak dnes mali obed na prianie...dlho sa radili a nakoniec si priali toto!!!
... cesnačku s krutónkami...
...a lievance s drobným ovocím a žihlavovym sirupom
...no neurob im!!🙂😋
Áno, presne tú knedľu robievam. V mojej KK na "Vareche" mám uložených veľa receptov aj od iných šikovných varecháčok. Mnohé som vyskúšala a niektoré ešte čakajú. A v tejto rubrike aj vďaka Tebe často objavím odkaz na dobré jedlo z obdobia, keď som Varechu ešte nepozerala.
Kusok od mas boli stanky, jeden aj s obsluhou.
Pizza so sebou:
Presne viem, o čom píšeš...:-)))) My máme tiež dve, 7 a 10, no ale u nás je to naopak, ja som kuchárka, zásobovačka, umývačka riadu a pod., manžel je "programátor"....:-)))
Narobila si nám chute… nielen na jedlo ale aj na dovolenku!
...kto to určil, že guľáš sa má podávať s "šesti" knedlikmi?... vyskúšal som to a bolo mi veľa!... mám to na dvakrát 🙂
Mňam.
Veď tak sa šetrí kopú knedli a kúsok mäsa. Môj dedko hovoril pri jedle s mäsom - ja ti dám bez chleba. Keď som sa pozeral čí je ešte mäso.
Nevim presne, ale domnivam se, vzdycky si chlapi davaji se 6, 4 jsou pro ne, myslim ty hospodske, malo. Proto vzdycky hlasi rovnou, ze se 6. Jasne to nejsou tve, bytelne knedliky!! :-)
Vcera som robila tagliatelle so zeleninou, maskom a dnes som mala:
"Slize" vykupane v rozpustenom masielku, orechy....
Poznam to aj ja, hoci nasi su mladsi...prazdniny, neprazdniny. (Tu su letne prazdniny mimochodom len 6 tyzdnov a zakladna skola je od 4 rokov).
Chodim k detom domov. Tak som ozaj len pre ne...
Ledva sa potom domov dovleciem, to je clovek uplne vyzmykany vecer :-))). Rozcvicka celodenna. Telesna a psychicka. Ale aj potesenie ❤️.
A uteka to vsetko prilis rychlo, tak sa z nich tesme :-).
Takové prázdninové hlídání je na velký metál, klobouk dolů před oběma. Děkuji za komenty a fotečky, skvělá volba česnečka s krutonky, lievance s drobným ovociem a žihlavovým sirupom máš výstavní!! Holky si to užily a jistě budou na léta prázdnin u vás vzpomínat celý život. Ať se jim i vám v novém školním roce daří!
Děkuji za koment a fotečku, gulášek se šesti jako malovaný! A jak píše @mijaita , hospodských - pěnových knedlíků je šest základní formace. Pro mě by byla tvoje porce masa na dvakrát, knedlíků na šestkrát. Pěkné, povedené knedlíky, jsi prostě šikovný!
Děkuji za koment a fotečku. Pěkné foto. Morkové kosti, morek nejsou moje parketa. Když ti to chutná, je to v pořádku. Bych si dala dva maličké kousíčky, teplé, čerstvý chlebík a finito. Ty to tak máš s rybami, jsme v rovnováze haha
Děkuji za koment a chutné foto, vyprážaný Encián, cuketu, brambory a cesnakovú majonézu bych si s chutí dala, věřím že jsi se pomněl, hmmm
Nejsme rodina? Už se ptám opakovaně haha
Děkuji za koment a foto, nudle s ořechy, s mákem a nebo tvarohem na sladko miluju - vítězí s mákem. A jasně, že máslíčko, cukříček. Dělám to stejně. Uvařím celý pytlík těstovin k masku a někdy se stane, že většinu těstovin někdo vymlsá na sladko a další dny si musím k masku vzít chlebík. To jsou lidi..... Jo a ještě jsou dobrý posyp těstovin "prézle" /brněnský hantec/ - strouhanka na sucho opečená do zlatova, cukřík, máslíčko. Mňam.
Děkuji za srdečný a milý koment. Vždy své hlídání, vnoučátka tak něžně a trefně popisuješ, že se mi oči zarosí... krásné celé! Jsi zlatá babička!
Tyjo, pizza, kalamare, grundle - dala bych si otroje. Díky za fotečky a komenty, jste se měli na dovči jako na kraji v nebi. Mám naslintáno v technice. Hmm
Děkuji za koment, slivkové gule zo zemiakového cesta jsou skvělá, aktuální vobla! Hned bych si dala bohatou porci!
Ještě jsem se tu od někoho inspirovala, že dávají k nudlím s mákem lekvár či zavárané slivky. Tak jsem k nudlím s mákem i k nudlím s tvarohem do tří stran talíře dala větší kopečky slivkových povidel. A sem tam si z kopečku při jídle nabrala - to nemáá chybu!!
Přeji všem krásný víkend! Už je opravdu chladněji, hlavně fouká dost studený vítr.
Co ja viem, ci odpocinuta, malo bolo a varit sa mi akosi nechce, ale cosi uklohnim.
Děkuji za koment a přání, jsi milá. Gazpacho je osvěžující, bryndzové halušky bych si dala hned, dobrá volba. Jejda, ty jsi pilná, jablečný kompot jsem nikdy nemusela, ale jak člověk stárne, mění se mu chutě. A hlavně je to dobrá inspirace, jak zpracovat padanky. Zavárané domácie lečo v zimě jako když najdeš.
Krásné pozdravení k vám, klidný víkend!
Děkuji za koment a fotečku, taková kapusta na perkeltovom základe musí být fajnotka. Já dostala ve čtvrtek 2 hlávky kapusty, byť měla přijet 1. Neva, podělila jsem se se sousedkou. Moja kapusta půjde na řadu příští týden - asi Coleslaw.
Pohodový víkend!
Jasné, také by mi bylo málo, moře je moře! Určitě už jsi vykouzlila něco dobrého, tuším od maska.
Krásné pozdravení a pohlazení Tarinke!
Děkuji za milý komentík a foto, mně by chutnalo, ale byla bych hladná jako pes... Hrianky s cesnakom miluju, můj chlebík "čmučká" v sáčku - tuším se budu muset vypnout k výkonu a udělat krutonky. Bo někdo si koupila bagetu v akci a chleba už mu nejede... jsem strašně mlsná haha
Krásné pozdravení a přání příjemné podzimní pohody!
Zítra jsem pozvaná na oběd ke kamarádce, zrána půjdu na hřbitov. Tak snad dám oboje.
Krásný zbytek podzimního víkendu!
Jsem hlava děravá, červená dyňa - to čo je za čudo? takú nepoznám.. Prosím, můžeš mi červenú dyňu přiblížit, milá Frézia?
Meloun........ne žlutý,ale červený :-)))))))
Držkový guláš podľa @kvakac a cesnakovy posuch podľa @evusik.
Aha, melón červený! Napísala si červená dyňa, zmátla jsi mě. Ale mě zmást není těžké - jsem někdy nepozorná. Díky za vysvětlení, meloun bych si dala, hezky vychlazený... mňam.
Vyprážaná aljašská treska byla vynikající, obalovala jsem 2x, a dobře jsem udělala. Nechávám v poslední době filé více "mokré", aby nebylo po vypražené vysušené. Vyzkoušela jsem včera /karfiol/ i dnes obalovat v polohrubé mouce, opravdu je kabátek chrumkavější, sice o fous tužší, než s hladkou moukou, je to pro mě příjemné překvapení. Také mám dobrou "opravdickou" strouhanku, sice z obchůdku, ale majitelka si ji mele sama a dohlíží na kvalitu /robí ju iba z rožkou/. Včera jsem vařila růžové/červené brambory v slupce, nedělala jsem salát, jen oloupala, rozkrájela a restla na másle. I dnes jsou vynikající, chutnají jako čerstvě uvařené. Zato chlebík mě opustil, zplesnivěl. Co už. Zastřelit se nepůjdu.
Děkuji za koment, fotečku. Jedeš jako motorová myš a lepšíš se, Už som ti písala, bude z teba Mistr kuchár! Letí pozdravení a dobrú chuť! Receptík jsi měl a nebo invence z hlavy?
Na to mäso som hľadal recept tak aby to chutilo ako z kebabu použil som stehná vykostene bez kože a je dobré poznať niekoho kto ma krájač na salámy ako v mäsiarstve ja poznám 😁mäso treba dať zmraziť aspoň do polotuha ide to ľahšie a potom uz len z neho spraviť také slíže na masine a namarinovat korením a potom dať do potravinárskych sáčkov.ja som to robil rovno z 5kg mäsa a mám to aj pre rodinu aj pre seba mám toho veľa a bolo s tým minimum roboty ...a je to veľmi dobre 😁
Děkuji za koment a fotečku, krásnáá práce, držkový guláš: varecha.pravda.sk/recepty/drzkovy-gulas-podla-mna-fotorec...
bych si dala hned. Vložila jsem odkaz, aby zájemci nemuseli kufrovat Varechou. Mno, @evusik má 14 listů receptů a našla jsem u něj iba bryndzový posúch. Můžeš, prosím vložit link? Děkuji! Moc dobrý oběd jsi měl.
Krásné pozdravení letí!
Děkuji za upřesnění i vychytávky, něco podobné tu má @cesminaz , též zmrazené ve válečku kuracie vykostěné, okoreněné masko. Tyjo, 5kg, to sis teda mákl! Říkám, že jsi šikovný! Papá
Čína nikdy nezklame, natož tvoje :-)
Už ho mám, tu je link na cesnakový posúch od @evusik varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-pecen-a-cesnakove-posuc...
Děkuji za koment, karfiolová polévka je výborná, s hráškem a haluškami skvělá. Rezance s tvarohom, kyslou smotanou a slaninkou jsou jistě výborné, někdy vyzkouším, až budu přejezená masa. Hezký večer!
Děkuji za koment a fotečku, skvělé opravdické žampiony smažené jsou delikatesa, úplně jiná chuť i vůně /tiše závidím/, okurkový salátek s nimi krásně ladí. Foto jako ze žurnálu!
Hezký večer!
Děkuji za komenty a fotečky. Vidíš, nakonec to skvěle dopadlo. Polévku z kotrče jsem nikdy nejedla, přesto věřím, že je skvělé chuti i vůně, hned bych si talíř dala. Čína s ryžou nikdy nezklame, a ta už je fotogenická - krásné foto!
Hezký večer!
Ahoooj @zolik 🥰❤ Teším sa, že si znova tu medzi nami a že ti je lepšie! Príroda a jej vplyv na naše telo a dušu je naozaj obdivuhodný. Ja prírodu, lesy, hory milujem a preto to velmi dobre viem🙂 Prajem ti celkové zotavenie a dávaj na seba pozor!
Díky Bohu za ty dary!! Zlato, jak já jsem ráda, že ses ozvala a že je ti líp. Ano, máš velkou pravdu. Poslední čtyři věty tesat do kamene. Drž sa mi!! A dávej na sebe pozor, nepřetěžuj se - nijak, ani fyzicky ani psyché nehroť. Matka Příroda a Ty v klidu, to celé s Boží pomocí! Silno tě objímám, letí k tobě pusky a anděl Trpělivosti, jeden z pomocných andělů:¨
Trpělivost
Achaiah
Achaiah je andělem trpělivosti. Netrpělivost je běžným utrpením, které bereme za samozřejmost. Když věci neprobíhají tak rychle nebo hladce, jak bychom si přáli, máme tendenci se mračit nebo šklebit z frustrace. Netrpělivost pramení z naší touhy věci řídit a z neochoty poddat se proudu života. Měli bychom vlastně příležitost zpomalit a více si všímat světa okolo nás raději vítat.
Achaiah je také nazýván odhalitelem přírodních tajemství – dalších klíčů k prospěchu z trpělivosti. Trpělivost nám dopřává čas k pozorování a poznávání přírodních rytmů a vzorců. Ocenění je magickým procesem, který probíhá obousměrně, neboť příroda nás ráda pustí do svého tajemství, když se cítí být uznávána.
Pokud chcete uvolnit všechnu frustraci a napětí, pocházející z netrpělivosti, volejte si na pomoc anděla Achaiaha. Nemusíte mu psát petici nebo provádět invokaci, stačí, když se naučíte sami sebe pozorovat a vždy, když se přistihnete, že podléháte netrpělivosti, zpomalte, na pár vteřin zavřete oči a začněte vdechovat jméno Achaiah. Představujte si ho, jak se na vás moudře a věci znale usmívá, pak otevřete oči, nadechněte se a vklouzněte do proudu života. Brzy vás netrpělivost přejde.
Vďaka za správu a podelenie sa... práve sa balím a pôjdem na dva týždne "ďaleko od hlučného davu" (aby som tiež použila literárnu metaforu). Držím ti palce pri ďalšom zotavovaní.
Ten pokoj! To by sa nam vsetkym asi sem tam zislo.
No tak nadalej, krocik za krocikom, nech ti je stale lepsie a lepsie.... To ti zo srdca prajem ❤️.
Kuracie a králičie predné nohy podľa receptu : Hovädzie na mrkve a hrášku. Je to ohromné a dá sa použiť aj iný druh mäsa.
Si predstav, moja babka niekedy posypala prezlovou posypkou aj ruzickovy kel.
S tvarohom mam tiez slize moc rada, ale my tu ten "slovensky" tvaroh nemame, len kvark. A ten mi k tomu uz tak nepasuje. Ale niekedy si dam s cottage cheese, alebo si spravim tvaroh z mlieka.
Ked ich tak mam rada! A nosia radost do duse ❤️.
Nuz, zase treba nabehnut do reality, varit, upratovat a pod. :-)
To je uzeny losos? Takovy se kdysi prodaval, platky v oleji, to jako rybu jsem mivala i rada. Mas to krasne!
Uz od pohledu dobre jidlo, jojo! :-) Vítej "doma" :-)
varecha.pravda.sk/recepty/lososovy-chlebik-/8690-recept.h...
Krasne jidlo vypada, jen ten losos - nevim, jestli je stejne chutny, jako byl ten v tom oleji? pro me je to zasadni, ryby a ja to je tezka a slozita disciplina :-) Takovy tunak v konzerve mi obcas chutna, ale jen ten v oleji. Jako ryba na taliri ani omylem. Njn, zivot s chutovyma bunkama je boj. ktery ony vzdy vyhraji :-) Jdu snidat, dobre rano :-)
...pri nej máš len dve možnosti... buď ju miluješ alebo ju nemiluješ 😋🙂
I se nejaky v oleji jiste prodava, v rostlinnem. Pred lety, byla to obdelnikova, dost velka konzerva, v ni bylo nekolik platku lososa stejneho rozmeru a bylo to v oleji. Na chleba s maslem, i pro me, delikatesa! Urcite si to tu bude nekdo pamatovat.
Krome toho, tunak je snad take tucna ryba a konzervuje se v oleji :-)
Ja ji miluju, ale jen se zakysanou smetanou, bez octa a cukru.
...ja bez ky. smotany...s citrónovou šťavou a cukrom🙂
Ale toto su take tenucke velke platy, vakuovo zabalene, to v oleji nebyva. Ale je vyborny. Ozaj mu olej nechyba.
Ale verim ti, samozrejme, ze u vas bol aj v oleji.
Inak, myslim, ze to aj podla kvality ryby je. Mozno sa do konzerv pouziva aj trochu nizsia kvalita.
Tak isto aj cerstvy, niektory je strasne dobry, mastny, ako maslo. Niektory je suchsi.
Tuniak je predsa len chudsi. Tuniakove konzervy su aj s vodou, aj s olejom. Ja ked robim z nich salat - pomazanku, tak aj niekedy zmiesam. A potom si prisposobim ostatne suroviny.
Včera sme mali hamburgery s domácimi žemľami, to boli deti radi. V nedeľu sme boli v reštike na obed, na paellu, ukončiť letnú sezónu :-))
Radšej som mala povedať zahájiť školský rok, lebo leto a teplo je ešte v plnom prúde … dnes 29 stupňov a dusno, vlhko, nedalo sa ani dýchať :-(
Mohlo by veru aspom spŕchnuť, keď už z búrky nič nieje.
Granatovy sirup pouzivam, ale do takoveho salatu to bude prvne :-) Ale pouzivam susena, drcena granatova seminka (anardana). Salat takovy jsem nekolik dni nedelala, jela jsem hlavne v okurkach. A take jsem nebyla doma. Milé, barevné připomenutí @kucharka :-)
K tomu iba rajčinový šalát. A pohárisko ľadovej vody. Najradšej by som si ju ale asi vyliala na hlavu :-) aby som sa schladila….. aj keď je na teplomeru "iba" 30stp., kvôli vlhkosti je pocit na 35stp. Uffff….
Ahoj. A ty kde/do čoho používaš granátový ocot?
Byla jsem několik dní v terénu a jsem KO. V neděli u kamarádky na obědě, pak šup, frčela jsem na hřbitov. Sranda. Hlava děravá, zapomněla jsem doma hadr a svíčky. Improvizace, hadr jsem nahradila papírovými utěrkami, ale světýlka nenahradíš. Uf V pondělí jsem vyrazila do města ke kadeřnici, cestou tam jsem dala rychlé kafíčko s kolegyněmi v práci, cestou domů květinářství. Včera opět hřbitov - už s hadrem /nebyl potřeba/, svíčkami a kytkami. Pak nákup v Kaufu. Domů jsem se doplazila opět KO. 3x KO za sebou, to už je síla. Dnes posbírám síly a nějak zapracuji na zásobách, které potřebují zpracovat. Tyjo, vždy si na sebe upletu bič a pak zírám co mám práce.
Krásný den přeji všem! U nás zatím polojasno, 14°C. Ale od neděle se to vždy odpoledne vybere a je teplo. No a nejen teplo, ale super dusno k padnutí.
Postupně dopíšu komenty, kuchyň volá, tak šup šup, dokud mám jako tako sílu.
a doplnění podle Kuku - dole mak s cukrem. Hmm to bude velká dobrota. Také jsem koupila vyválené /lístkové?/ těsto, mám dvě poslední jablka. Využiju roztopenou troubu. Tuším mám do večera co dělat.
Ahoooj, ja tu :-) No ja to znam jako sirup z granat jablicek, je lahodny, davam si ho do vody a piju. obcas je v nejakem rc, treba tureckem, nebo do mleteho masa, popripade podle chuti. A ta seminka mi take chutnaji, myslim susena.
..kto má rád nech si "ušuľa"...ja mám rád 🙂😋
Děkuji za koment, fotečku a dobrou radu. Pěkné, souměrné súlance, věřím, že ti chutnalo!
Děkuji za koment a fotečku, výborný oběd jsi měla, hovězí stroganov s ryžou ve tvém provedení by mi jistě chutnal.
My jsme měli u kamarádky v neděli k obědu pečené morčí horné stehno s bramborem a zeleninovou oblohou. Bez polévky. Zato se sladkou tečkou, krémeš - sice koupený v pekárně, ale skvělý, čerstvý, každá obří čtverec, málem jsme pukly, k tomu kafíčko.
Děkuji za koment a dávám ti zapravdu, pizzeria umí pizzu lepšie, a je to bez práce. Neměla jsem ji ani nepamatuju. Krásné pozdravení!
Děkuji za komen a foto, králičí přední nohy na mrkvě a hrášku, k tomu tarhoňa, mně by moc chutnalo. Miluji masko dělané na zelenině, příjemný receptík. Krásné pozdravení!
Děkuji za komenty, foto a rozpravu o lososovi, rybách.
Ještě k opraženým prézlam : ano, dají se použít i na zeleninu, tedy nasalono. Nejen na kapustičky, také na vařený květák, fazolkové lusky a jistě by se toho našlo víc. Tatínek to někdy prosadil, ale moc často nebylo, bo to jedl jenom on - byl z domu zvyklý. V maminčině rodině to až tak na slano nešlo.
@janger a @mijaita : losos se dal dříve koupit jen v konzervě - plátky, či drcený v oleji. Případně drcená/barvená náhrada lososa /tuším treska/sleď či co to bylo?/, též v oleji - dávalo se to na chlebíčky. Dnes už jsou k dostání plátky upraveného lososa /uzený/ na tácku. Je to drahé jako čert. I sám chlazený losos, i mražený je drahý. Obecně jsou ryby drahé. Ještě ke konzervě - zásadně všechny ryby v konzervě kupuji v oleji. Ve vlastní šťávě ne, to se opravdu jíst nedá. Tatínek později v životě musel jen rybičky ve vlastní šťávě, nic jiného mu nezbývalo, to jsem ho ze srdce vždy litovala.
Krásné pozdravení!
Děkuji za komenty a fotečky, tvoje rezne pečené v rúre, s ryžou vypadají hodně dobře, jogurtové muffinky jako malované, lákají k nakousnutí!
Letí pozdravení s přáním úspěšného nového týdne!
Děkuji za koment. Hakaido polévku miluji, naklíčená slunečnice zní zajímavě, dýňový olej jsem ještě neměla, to časem změním. Hmm, knedlíky plněné škvarky - dělala jsi bramborové knedlíky? Zelí s červenou řepou je dobrá volba, zajímavá chuť.
Krásné pozdravení k vám!
Děkuji za koment a fotečku, cesnakovo syrové pečené brambory aj váš losos by mi velmi chutily! Fajn oběd jste měli.
Krásné pozdravení k vám!
Děkuji za komenty a fotečky. Já se hlásím, že koprovku miluju, u vás s bramborem a maskem, chutnal by mi takový oběd moc hmmm Díky za inspiraci, mám naslintáno v technice.
Přeji krásné dny, ať se daří, nejen v kuchyni!
Takové hubové začátky si dám líbit, tyjo, tiše závidím! Ať rostou, klidně plné koše ať nasbíráte! Držím pěsti!
Krásné pozdravení a pohlazení pro Tarinku letí!
Děkuji za aktuální foto skvělého letního jídla. Plněné papriky, guľky v rajské miluju. Jasné, že každý je dělá jinak, ale ochutnala bych, jejda!! Babinky vždy vařily dobře, chutně a s láskou! Četla jsem, že recept děláš podle tvojí, tak je to správně.
Krásné pozdravení!
Děkuji za komenty a fotečky. No, u vás to ještě pořád hajcuje, vidím to v předpovědi počasí, ještě si užijete. Uf, my už přešli do podzimu. Přeji sprchnutí, úlevu.
Rizoto se sušenými hríbmi vypadá dobře, aj salátek s čerstvým syrom - ano, takový plovoucí čerstvý sýr máme i u nás, já ho často nepoužívám, brzdí mě malá trvanlivost. Hamburgery děti milují, všude je to tak. A domácí žemle k tomu, to je třešnička na dortu.
Nedělní paela na zahájení školního roku v restauraci, slavnostní to bylo. Přeji dětem skvělý a úspěšný nový školní rok, a tobě plno sil a nadhledu. Letí krásné pozdravení, vždy tě ráda vidím!
Děkuji za koment a foto svačinky tvojej dcéry. Pobavila jsi mě, ony děti bývají docela maškrtné haha Oceňuji, že malá si prosadila čokoládové medvídky - milé sušienky. Syrový sendvič aj jahody by chutnaly i mně. Ještě je malinečká a má sladké chutě. Na zeleninu časem přijde, neboj.
Krásné pozdravení k vám a dětem ať se ve školce, škole líbí!
Kuřecí penicilín, to je trefný název polévky! Řízky z panenky, brambory a jablečný kompot, to je příjemný oběd. Že dietáři, to opravdu? nestraš. Mně by u vás chutnalo.
Krásné pozdravení!
Děkuji za koment a fotečku. Zapečené džulbastije - tady se nechytám, a ujo google jen trošku - je to zapečené hovězí masko? Jeden se pořád učí. Rýži miluji, takže mně by chutnalo, s rajčatovým salátkem moc a moc.
Jejda, taková vedra už nejsou k závidění, přeji brzkou úlevu, déšť a snížení teplot. Je to únavné. Nachytat si tak teplo na zimu - to bude u nás letošní topnou sezónu dobře hozená rukavice. Zatím to nikdo nevymyslel...
Děkuji za koment a fotečku. Bohatě masa, to teď také mám, snídám jen někdy, ale teď docela často a také se mi "honila huba" po něčem sladkém a dnes jsem pekla na tvé doporučení koláč se slivkami a drobenkou. Skvělá volba. Když jsem uviděla tvoje foto krupičné kaše s mákem, málem jsem pukla smíchy. Nedávno si to dělala kamarádka ze Zlína - nic jiného doma nemaje. Prý to bylo výborné. Jejda, to musím vyzkoušet. Dnes jsem namlela víc maku, takže podle tebe další jídlo - krupce s mákem. Jeden se pořád učí a inspiruje! Velké díky!
Krásné pozdravení, ať se ti daří!
Seminka slunecnice vecer namocim, rano proplachnu od slupek, dam cistou vodu a v poledne si na nich v polevce pochutnavame, jsou lehci na zaludek a krasne krupou. Knedliky jsem delala bramborovo tvarohove a napln jsem nasla na jak tak.cz a dusene zeli s cervenou repou je pro nas lepe stravitelne.
Asi neušulam, když nevím co a z ceho natož s čím?
Veru s dcerou je ťažko co sa zeleniny a ovocia týka. Je velmi vyberava uz od zaciatku. Ale syn prave naopak. On zje vsetko. Zeleninu aj ovocie. Paradajky, papriku, uhorky, ziadny problem. Aj salaty ma rád. Tiez z ovocia zje uplne vsetko. Hlavne jahody, cucoriedky a melon... :-)
Děkuji za komenty a fotečky. Máš pravdu, každé dítě je jiné. A chutě se časem mohou měnit. Držím ti pěsti, někdy je to kumšt nenápadně nějakou zeleninu vpašovat - že neví haha
Domácí máslo se ti povedlo, máš ho krásně žluťoučké. Tuším jsem se jednou o výrobu pokusila, jen ze zájmu jak to bude vypadat. Když musíš smetanu kupovat v řetězci, je to kontraproduktivní. Jo domácí zdroj, to je jiná.
Opravdu jsme dietari uz 6 let nelzu, obcas ji dame neco navic ale potom se musime srovnat do late. Hezky vecer preji.
Za postup se semínky slunečnice děkuji, vyzkouším. Netušila jsem, že to jde tak rychle. Dobré vědět!
Děkuji za odpověď, jsi milá. Také mám nějaké obtíže, ale naštěstí to nějak rozumně skloubím. Pokud se vloudí chybička, musím z hrušky dolů a chvíli sekat dobrotu. Hůř je to s váhou, s tou se kočkuji stabilně.
Hezký večer i k vám!
Musi to byt loupana seminka, kupuji je v Lidlu, maji vetsi baleni.
Je to toto :
varecha.pravda.sk/recepty/zapecene-dzulbastije-fotorecept...
Nám to veľmi chutí, vždy narobím toho aj na dva dni. Väčšinou s ryžou ale niekedy aj so zemiakmi.
Ďakujem za prianie, deti už sú v škole, ale už sú obaja veľkí, tak je to ok, už sú skoro dospeláci. Keď boli malí tak sa do školy vždy tešili, teraz už až tak veľmi nie :-))
Už sme zase všetci zabehnutí v kolobehu. Práca, škola, svačiny, obedy do obedára …
Trávim kopec času pri "kastróloch"
Najlepšie bolo, keď boli deti malé a z izby vykrikovali "mama, kde si?" … a ja som vždy, ale vždy, bola v kuchyni :-))
Ešteže ma varenie baví, inak bych si hodila "mašľu" …. 🤩
Děkuji za upřesňující navigaci - loupaná slunečnice. Zaměřím se na ni a vyzkouším postup, jeden se pořád učí.
Děkuji za odkaz na zapečené dzulbastije, vypadá to moc dobře. Dělávám se syrovou bramborou sekanou v zepter panvici, je skvělá. Aj tu mám recept na kuličky z mletého masa, tam se dává vařená brambora. Fajn spojení. Recept na dzulbastije uložím, vyzkouším, jsem gulkožrút.
Vidíš, já zasklila, že děti už máš větší, stejně jako u Cesmínky - pořád je vedu někde na základce. Jak ten čas letí. Haha Mama, kde si?! - stále v kuchyni... Ano, dobře to píšeš, plno času u kastrolů člověk stráví. Ani nemusíš mít děti. Ještěže rády vaříme! Mě to těší, vařit, péct a když všem chutná, je to povznášející pocit. Srandu mám z toho, když mi někdo říká, že kdyby byl sám - nevaří a už vůbec nepeče. Asi by okusovali zdi, ne?! Je fakt, že znám plno líných lidí, to je pak těžká porada. Kdo vaří, peče s láskou - to se pozná na dálku. Takže žádná mašla, spíš by "kopla" myčka nádobí - to žere nejvíc času a sil.
Krásný den k vám a alespoň mírné ochlazení!
Dobrovolne nedam zadny zub!! Moudraky mam take vsechny a nedam, nedam, proc bych mela? A take, kazdy zubar ti rekne neco jineho! Jednou jsem tu chybu udelala, ze jsem poslechla a do dnes toho lituju.
Super obed! :-)
😂🤣😂mi nehovor, že nespoznáš šúľance
No tak to jsem sice poznala ale co je na nich, to uz ne! U nas se nedelaly, jen druha babicka je delala s makem, rikala tomu šlejšky. To jsem opravdu nejedla! :-) Sladky a este s makem? :-(
Děkuji za koment a fotečku, rizoto s maskem z polévky a zeleninou je úsporná, ekonomická volba, líbí se mi obložení salátem - mno já si ho musím pokrájet a nálev, takto nasucho bych velké listy nechroupala... jsem fajnová haha
Tyjo, s těmi zuby máš ale zážitkové chvíle, včetně ceny - u zubára jeden nikdy neví, co ho čeká. Držím pěstě, ať se všechno dá do pořádku a stane se z tebe ozubený "predátor", hlavně bez bolestí. Tuším by to chtělo i kyslík a přítele psychologa na telefonu, když se jedná o cenu, uf Skvělá myšlenka, že život si prodloužíš, aby sis nové ozubení užila! Držím pěsti!!
Krásné pozdravení! U nás od cca 17.00 hod. prší, má na co. Opět dnes bylo dusno, hlavně odpoledne, k padnutí. Pršet má i celou sobotu.
Děkuji za koment a foto - skvělé zapečené papriky, rajčiny s ochutěným tvarohom, s cibulkou, zemiakmi a syrom - hned bych ochutnala. Jsi dobrá hospodyňka, domácí suroviny se musí zpracovat.
Ano, dnes jsem zvolnila, zítra musím opět do terénu. Věřím, že zítra to dám suchou nohou.
Recept na koláč je skvělý. Už na mě dnes zvonila sousedka, kam šel včera vzoreček - celá unešená a chce recept. Před chvílí jsem telefonovala s kamarádkou ze Zlína, ta byla z mého popisu koláča také unešená, recept poletí i do Zlína. Jen tak na okraj - je to vlastně kynutý letní "táč" s ovocem. Léta jsem hledala recept a žádný origoš s názvem táč mi nechutnal. Toto je zn. ideál. Ještě jednou vložím odkaz: varecha.pravda.sk/recepty/mrvenickovy-kolac-s-ovocim-foto...
Krásné pozdravení k vám! Ať se ti daří! Makuj, je to zdravé. Domácí mák je k nezaplacení.
Tak si ma rozosmiala ,bude sa mi lepšie spať :-))). U nás nedávno začalo pršať,blesky,hromy,ale tichý dážd,asi nenarobí veľa škody. A čo sa týka šalátu,vedľa v miske je aj s nálevom a ten na tanieri bol na ozdobu a skončil v miske natrhaný.Ja mám ho tak rada,že kľudne zjem aj bez nálevu-umytý a zajedám s chlebom niečim natretý.Ale musí byť čerstvý,nejlepší rovno zo záhrady. Tak pokojnú dobrú nôcku :-).
Děkuji za upřesnění se salátem, a máš velkou pravdu, domácí ze zahrádky je nejlepší. Dobrou nocku a hezké sníčky!
Dobry chleba s maslem, na nej lupen nebo vic, salatu a pokapat citronem. Casto to jim, delikatni záležitost!
A to je jak? Ja papriky zasadne pecu, rada upecu i podle tebe. Moje oblibene jidlo i tvoje recepty :-)
...som ti dlžný odpoveď na tvoj príspevok k mojím šuľancom...konštatuješ, že "neušuľaš lebo nevieš čo to je, z čoho to je , s čím to je"
...tak som sa rozhodol, že ti pošlem "link" na môj príspevok v Diskusií z roku 2012!!! kde som formou zábavnej "reportáže" popísal, aj s časovým popisom ako toto jedlo u mňa vzniká
... keď si nájdeš 10' času, vonku bude pršať a na teba padne letargia a chuť do "ničnerobenia", prečítaj si a sama sa rozhodni, či si niekedy "ušuľaš"
varecha.pravda.sk/diskusie/zabavajte-sa-pri-vareni-/3922-...
Děkuji za komenty a fotečky. Plněná paprika na turecký způsob, pečená, je skvělá, krásné foto, sbíhají se mi slinky. Slivkové gule podle tvojej maminky máš výstavní, super fotečka! Krásné pozdravení!
Díky i kdyz neprsi, letargie na me nepada, nic nedelat je moje prirozenost :-) Jo, sulance klasika z bramb testa, jen tam nevidim ten mak!! Co na nich mas, strouhanku? Nebudu je delat a kdyby, tak skvarky a kysane zeli! :-)
...ja si občas ušuľam aj také dlhé, dám do mrazničky a keď sa mi hodia tak použijem ako prílohu k mäsu
... týmto by som tému "šúľance" z mojej strany uzavrel
... všetkým pokojný víkend prajem
Robím niečo podobné s haluškami a volá sa to Furmanská fazuľa. Skús niekedy aj to.
Ďakujem, dám namiesto zemiakov.😋😋😋
Tak vidis k vemu se da dopracovat, vid? Hezky jidlo ted, i fotka. Tak uz se tesim na dalsi tema :-)
Děkuji za koment a fotečku, výborný oběd, bravčový guláš s fazolemi jsem dělala snad jednou a dáávno je tomu. Fajn inspirace, díky za ni.
Krásný víkend!
Děkuji za koment. Tomu věřím, že když se jeden honí po lese, posvačí a domů přinese košík hub, kmitá kolem nich. Mno, komáry nemusím, v lese žerou zběsile. To by byla moje smrt. Letos jsem moc komárů nezachopila, bo bylo moc vedro a sucho.
Krásný víkend s vůní hub!
@mijaita
skvělé foto, šúlance jako malované. Děkuji za příjemnou debatu o šúlancoch, poučila jsem se. Moje parketa to nebyla, bo mi chybí odvaha - rozvařím nerozvařitelné tvary, natož šúlance.
Krásný víkend!
Krásný víkend přeji všem!
u nás prší resp. bude, tak na huby pôjdeme zajtra. stopro
Děkuji za milý koment a fotečku. Pobavila jsi mě, tvůj muž mlsný nebude, ale čeho je moc, toho je příliš, aj kapusty haha Velmi dobře jsi navařila, příjemná kombinace guliek s chrenovou kašou - příjemná inspirace, musím koupit chren. Rajský salátek nikdy nezklame. U nás pršelo od večera do rána, teď se to nějak zázračně vybírá, jsou vidět i kousky modrého nebe. Podle předpovědi dnes mělo pršet celý den, teď jsem nahlédla a když bude, tak pár hodin odpoledne. Přeji úspěšný lov hub v lese, ať se daří!
Klidný, pohodový víkend!
Krásný den, milá @mijaita ! Moje babinka říkávala: "Když se ti nechce, je to horší jako když nemožeš!"
Mám v plánu dnes udělat masovou pomazánku. A ve špajzu straší hlávka zelí/kapusty. Nesourodé suroviny. Nějak z toho vybruslím.
Porad me huba a ted jeste ty, laka na 2 palacinky, jenze ... namocit rozinky, rozvarit jabko... to ja nejradsi, na marmelady nehraju, ty vzdycky vypiju kdyz nejakou dostanu! :-)
Ako sa da vypit marmelada?
Jednoduše, naředíš vodou nebo mineralkou, rozmichas a mas limonadu!! Nebo das do mlika a mas koktejl :-) A to mam rada!
... obyčajná restovana ryža a päť minútová bravčová pečeň 😋.
.. bolí ma chrbát, dlhšie pri varení neustojim ☹️
...tak moja manželka dnes na tom trhu bola už asi o pol siedmej... máme to od bloku asi 200m a ten dážď ju chytil cestou domov...riadne si zanadavala, že kôli troške zeleniny a ovocia zmokla jak sliepka lebo včera bola ráno u kaderníčky ...veru netrúfol som si ani sa pousmiať 🙂
Najskôr opečieme papriky, potom kura, potom hodím orzo, akoby na rizoto, osmahnem, zalejem vývarom …. A jedlo je do 25min na stole. A z jednej panvice :-)
Najskôr sme to mali ako prílohu k mäsu a na druhý deň ako samostatný obed s cestovinou.
Zelenina je je spicata kapusta, mrkva jablko.
Ďakujem za opýtanie :-))) a že aj na mňa myslíš. Mostík bude budúci týždeň,zuby už obrúsené,prikryté provizórnou korunkou. Čakám na zavolanie zubného technika,má vraj veľa práce. Posielam pozdrav a želanie príjemného večera :-).
No, nech sa mostik vydari a nech si ho uzivas este moc, moc, moc dlhsie ako tych 5 rokov :-).
Za chvili budu taky mlsat! Mam dobry rajcatka. Jan bazalku pouze v oleji. Ale neva! Zdravim salátovou duši spřízněnou :-)
Děkuji za koment a fotečku, palacinky ti vyšly krásně tenučké. Kelová polievka je skvělá volba. U nás také pršelo, ale až pozdě odpoledne. Mělo pršet celičký den, ale vyšlo to jinak, modré nebe s Oskarem z větší části vyhrálo. S Marphyho zákony je sranda, fungují líp než co jiného. A spoléhat na aplikace předpovědi počasí je něco podobného jako bylo dřív na poutích koupit si/vytáhnout "kočku v měchu" - šťěstíčko s tajemstvím.
Děkuji za koment a fotečku, pěkná fúze pečeného květáku s mletým maskem a s nudlemi. Umíš překvapit, nakonec z nechtění bylo chutné chtění. Mně by chutnalo.
Děkuji za komenty a fotečku. Ryža s restovanými játry je velká dobrota, i salátek vidím. Mně by moc chutnalo. Uf, ochladilo se a tak tělo reaguje podle svého. Též začínám cítit nekomfort a to ještě zdaleka není chladno. Přeji brzké uzdravení, drž chrbticu v teple!
Milý koment o dešti, také bych se smála vnitřně.
Děkuji za koment a fotečku, plněná paprika nikdy nezklame, na receptík se těším!
Děkuji za komenty a foto. Skvělé jídlo jsi uvařil, mladý diviak na zelenine, s br. kaší vypadá prudce jedle. Pobavil jsi mě - zelenina klidně může být otestovaná restováním - a je to v cajku. Písmenka někdy žijí vlastním životem. Krásné foto!
Krásnou neděli přeji všem!
Na tvojom obede by som si pochutila :-).
... áno, aj také slová prebehnú v hlavách "pamätníkov" pri pohľade na foto z nášho dnešného dnešného nedeľného obeda
...ale čo narobiš, keď plátok duseneho bravčového pliecka, varený zemiak, restovana ryža, hrášok a, samozrejme, vajco je stále také fajné 😋??
...mne zas vozík sám odbočí k regálu s pivom a neopustí priestor kým v ňom necinkne balenie plechovkoveho pivka🙂
Tu u nas, v niektorych oblastiach, mali stari ludia volakedy davno vo zvyku, ako "dezert" zjest zemiaky, co im zostali z hlavneho jedla, zaliate kyslym mliekom. Nechceli nic vyhodit. Niektori to este robia dodnes. Ale to ozaj len ta najstarsia generacia....
A šnicla je kde?
V žalúdku :-)))))))))
Děkuji za komenty a fotečky. Budu to brát po řadě:
Orzo s paprikou a kuracími kúskami, včetně postupu - děkuji! se mi líbí a určitě by mi velmi chutilo.
Baklažány s ciketami, cesnakom a chilli vypadají moc dobře. A máš pravdu, s maskem i či s cestovinou je to výborná zeleninová dobrota. Baklažány nejsou moje parketa, ale s radostí bych ochutnala, mix dusenej zeleniny je moje hobby.
Masko na panvici se jen směje a volá po tom, aby si člověk s chutí ukrajoval hmmm
No vidíš, a já tu panvicu s těstovinou považovala v letu běhu za mořské plody. Chce to silnější brýle, tuším. Krásné a chutné jídlo, klidně i bez maska. Neotřelý tvar těstovin.
Obyčajný rajský šalát s bazalkou a olivami beru celičký a s nikým se nedělím!!
Haha, jsi mě pobavila, že jeden figový háj pre mňa. Já chci taky figový háj... krásná figová fotečka, tiše záávidíím, bo figy též miluju.
Narobila jsi mi chutě, teď slintám do techniky. Já měla dnes k obědu nakonec poslední díl masové pomazánky se semínkovo/vločkovou bagetou. Nevydržela bych hlady u kuchtění.
Krásný zbytek neděle a úspěšný nový týden přeji!
Děkuji za komenty a fotečky. Beru opět po řadě:
Tyjo, žebírka vypadají moc dobře, já bych přibrala i tú kuracinku, som masožrút. Ale hezky s pečivkem, aby mi nebylo blbo.
Rajčiny máš s cibulí a nejspíš i nějaký sýr tam vidím? Já domácí letní rajčiny miluju, nezaměnitelná chuť.
Kuře s rýží beru, tu kombinaci mám ráda. Zaujal mě salátek, špicatá kapusta s mrkvou a jablkom - to nemá chybu!! Kouzlo špicatej kapusty jsem objevila nedávno a stala se mojí nejoblíbenější zeleninou. Teď se musím prokočkovat obyčajnou kapustou, kterú brácha prinisol, uf, ta je vzdorovitá, tuhá a vůbec... neva, já ji zdolám.
Nádherné foto, růže jako malované, tuto barvu miluju! Krása střídá nádheru!!
Děkuji za koment a fotečku. Čistá provokace, huby máš vlastně doma, tak to se pak připravuje krkovica na hubách sama. S ryžou by mi velmi chutilo! Rostou, rostou - vidíme!!
Krásné pozdravení k vám a pohlazení Tarinke!
Aj stopkanie si este aj ja pamatam, na takom hribe drevenom.
Aj si pamatam, ked sa pancuchy nosili do opravy...Stale nechapem, ako to dokazali opravit, tie ocka...
O mene penazi som tiez pocula. Ale vlastne sa deje mena penazi aj teraz. Tie ceny, ako vsetko stupa! Energie, takmer nezaplatitelne! Niektori, ktori platili 150 eur mesacne, maju teraz aj 600-700. Dokonca aj viac. Ludia sa budu davat odpajat od plynu, lebo to neuplatia!
Ide to vsetko dole brehom. U nas - kupit dom, byt - takmer nemozne. Aj kvoli ich nedostatku, aj kvoli cenam. Kto ma uspory, tak sa mu peniazky aj v dnesnej dobe uplne vyparuju.
Ludia si teraz dvakrat rozmyslia, co maju kupit. Citam, ze aj tzv."stredna vrstva", tiez mnohi maju problemy.
A myslim, ze ked sme menili peniaze (tu bol gulden) na euro, aj vtedy to bola taka "skryta" mena penazi. Povedzme za 50 eur sa potom kupilo, co sa dovtedy kupilo za 50 guldenov.
Celkovo, vsetko sa moc meni. Kriza taka, kriza hentaka....
Inak, ze ludia si podavaju napriklad detske oblecenie, hracky, to je tu tiez dost casto vidiet. Teda hlavne, podla mna "rozumni" ludia, to robia :-). Ved decko za mesiac, dva zo vsetkeho aj tak vyrastie. A aj kvoli mrhaniu...ved vsetko stale odhadzovat, nove, a zase odhadzovat.... Ved ked je nieco este uplne zachovale, preco by si to nemohol obliect surodenec, sesternica, bratranec...
Ale asi dnesna doba nas trosku inak prinuti zit. Hovoria, ze bude velmi tazka zima. Musime nakupit teple svetre, deky ;-).
Rajcinky domace nemam, len kupovane. Ale je moc vselijakych druhov dostat, raz take, raz take...
A neboj sa, normalnu kapusticku zvladnes. Ty si poradis :-).
Spicatu kapustu sme mali na dvakrat. Jeden den som ju pokrajala a len na chvilku na panvici a zmiesala som potom s ryzou, kuskami masa, uz ani neviem presne co som este dala, tusim aj kusky rajciny a papriky som dala.
Děkuji za milý koment a fotečku. Hranolky pečené v rúre a rezník je výborný obed. Trefné, že rezeň je v brušku! haha Pěkná svačinka, hranolky s kyslím mliekom - z mlékomatu to jde, o tom žádná. Přiznám se, že kyslé mléko, ani kefír a podobné vychytávky nejsou moje parketa. Babička dělávala kyšku a to byl na mě mor... Sto lidí, dvěstě chutí.
U nás pršelo včera navečer, dnes začalo kotit po 13.00 hodině, to už jsem byla naštěstí doma. Bylo by pro mě nemilé zmoknout. Večeři mám za sebou - pár krásných vinohradnických broskví a navrch broskve italské z řetězce. Mňam!
Hezký večer přeji: Těch pár bouřek co tu proběhlo už doznělo a nejspíš je s deštěm hotovo. Teď 15°C, ale před polednem začínalo být opět dusno. Teoreticky by zítra pršet nemělo.
Děkuji za koment a fotečku. No, gýč, houby, stará dobrá, chutná klasika! Mně by moc chutnalo, plátek dušeného bravčového maska so zemiakmi, ryžou, hráškom a ještě volím okem jsou skvělá volba. Salátek také byl, u mě velká spokojenost.
Krásný nedělní večer a úspěšný nový týden přeji!
Děkuji za koment a chutné foto! Jejda, kapustové/kelové karbanátky s br. kaší, ty jsi měla výborný oběd. Toto se musím naučit, vždycky když na ně má dojít, to vzdám - z obavy, že nebudu úspěšná... musím ten stín překročit, uf Patizonové knoflíčky mě dostaly, nemají chybu!
Krásný nedělní večer!
Děkuji za komenty a fotečku. Jejda mane, dietka a vyžádaná hmmm Mně by chutnalo, ale po chvíli bych se potřebovala něčím nezdravím dorazit... Máš ty dobré srdéčko, co by jsi pro tvoje domácí dietárky neurobil?!
Hezký nedělní večer a méně dietní nový týden, ať je to vyvážené, ne?!
Pravdivý koment, o tom žádná. O peníze došli lidé u nás i za 2. světové války, Němci pobrali úspory... a dalo by se pokračovat i místopisně víc. Prostě tak to chodí, pořád má někdo zálusk na něco, co není jeho. Na tom se nic nezměnilo a tuším ani změnit nemůže.
Děkuji za komenty a fotečky plné chutí! Všechno nejlepší synovi k narozeninám, hodně štěstí, zdraví, ať se mu všechno daří! Pěkné narozeninové nedělní menu, grilované masko kuracie, aj jahňacie kotlety, spolu s paprikami, brambory - jedním slovem MňaM! Skvělá torta, orechová, s krémíčkem volá po ochutnání hmm Utopila jsem techniku......
Krásný nedělní večer a klidný nový týden přeji!
No, ale keďže chuť na sladké je a moc veliká, tak manžel skočil na motorečku do najbližšej cukrárne a doniesol zákusok ….
Děkuji za koment a fotečku, váš zákusek vypadá skvěle, jejda! Vidno krémíku že je bohatě a jistě je i vláčný hmmm Hned bych dala testovací vzoreček. Klidně bych zaběhla pěšky pro takovou dobrotu... Jak chutnal? že se ptám....
Hezký večer!
Já slupla pravý pardubický perník s marmeládou, politý čokoládou - taková psovi mucha - ale výborný! Mám slabost pro perník, od malička, je to pro mě nejlepší maškrta.
Zákusok sa volá Aserejè. Neviem prečo a ani čo to znamená…
Kedysi mala jedna španielska dievčenská skupina ( Las Ketchup ) pesničku s tým istým menom … :-)
Je s to niečo ako creme brulee ale v podlhovastej forme a s cestom.
Pardubický perník je tiež mňamkový. Veru by som si dala … celkom ti závidím … :-)) najradšej mám so slivkovým lekvárom a čokoládou! Hmmmm…..
Takýto perník a horalka sú veci, ktoré si vždy donesiem zo SLovenska …. Spolu s polohrubou múkou, mletým makom, parenicou…
Asi sa mi bude snívať o perníku…
Pekne napísané spomienky.🌹🌹🌹
Mňam, aj ja som perničková.😋😋😋
Děkuji za koment, rozšíření obzorů nejen v kuchyni. Zákusek Asereja musí být skvělý. Kočky The Ketchup nemají chybu:
Skvělá atmoška, svěží celé!
Kdo obědváte, dobrou chuť k pondělnímu obědu! Já si dnes dávám načas.
Děkuji za koment a fotečku, skvělá volba - špekáčiky s kelovým prívarkom, mně by moc chutilo! Pro mě s kouskem chlebíka... Tuším to máš jako já, když koupím kel alebo kapustu - jedu celý týden v jedné vlně, bo ať je hlávka veliká jak chce, pořád je suroviny hodně. Nemám to srdce část dát na mrazák. To raději puknu.
Dobrú chuť, už je po něj! haha
Dakujem krásne za tvoje úprimné prianie🥰 Inak na tom grile to nie sú zemiaky, ale cibule😅
Prepáč nevšimla som si tvoju otázku🙂 Nieje to nič komplikované. Plnka je mleté mäso, surová ryža+ bulgur, čierne korenie, paprika, mäta, oregano, cibula, soľ. Naplnenú papriku dáme do pekáča, popolievame trocha olejom a dáme do rúry narýchle trochu opiecť. Pomixujeme paradajky, pridáme soľ a Isot a podlejeme nimi papriky. K tým paradajkám sa môže pridať aj troška vody, keďže ryža a bulgur veľa vsiaknu doseba. Na vrch dáme kúsky masla a necháme 1h piecť🙂
Ešte som zabudla, do plnky ide aj Salça/ paradajkové pyré
Děkuji za koment a skvělé foto, křenové kuřátko s br. kaší a lusky vypadá moc lákavě, milá inspirace, děkuji!
Hezký večer!
Dik, ano, jednoduche. Nasla jsem ruzne, ale rada upecu podle tebe! Uz jsem zkopirovala a ulozila :)
Take podobne ihly, ako na fotke, tiez niekde mam. Ja mam po babke odlozene aj vselijake stare nite, v mnohych farbach.....velmi tazko sa s takymi vecami dokazem rozlucit a je mi to luto zahodit. Vsetko odkladam, hlavne pre spomienku, ale dom sa plni.....
A dobre robis, ked aj zastopkas. Ja tiez nerada vyhadzujem.
Napriklad stare tielka postriham na handry. Este aspon na nieco sa to vyuzije. Ved ked clovek vidi, ako odpad vo svete rastie a rastie...
Mam trochu obavu, ze nas to vsetkych teraz priprie, aby sme si viac vsetko vazili. Mne napriklad prisiel vcera mail, kolko budeme platit od oktobra za energie. Tak stupne to znovu, bude to uz takmer 4x tolko, ako sme platili pred touto energetickou krizou.
Pozdravujem a vsetkym prijemny den :-).
Dnes kuracia pečeň, bulgur a zeleninka k tomu. Prišla chuť na pečeň, tak prečo nie.
Po ceste domu nekolik krasnych, zlutych blum. Kavicka.
"vycackany" :-) to je krasne slovo!! :-)
Na c patria makcene, ak to slovo nahodou nepoznas :-).
Mne sa casto pacia niektore ceske slovicka. Take milo znejuce zdrobneninky.
@frezia68 Děkuji za fotečku a komenty. Uf, hríbik také někde mám, ale v životě jsem ho nepoužila, štopkám bez neho. Staré jehly, nitě, různé háčky, druky, knoflíky - je toho dost. Musela jsem i něco dokoupit - nové, pružné nitě - bo např. triko zalemovat je lepší novými, ale blbo se to šije - nit se točí jako had, sukuje. Punčocháče jsem zašívala pořád, teď mám klid - nenosím sukně. Zužitkuji kdeco, ale výhra to není - skladování je nemilé. Jsem v asijském horoskopu Myš/krysa - dělám tomuto znamení čest.
O cenách nejen energií ještě hodně uslyšíme, jak se ochladí, tak to teprve nabere grády. No, nějak bylo, nějak bude.
Mě dnes chytla Lenora, ale pořádná. Stávkuji - nevařím, nepeču. Jediné co jsem dnes uvařila bylo ranní kafe. K obědu starý rohlík s máslem, sýrem a posledním plátkem pražské šunky. Sladká tečka: bábovka od sousedky, vylepšená šlehačkou /rostlinnou, není to žádná výhra, ale lepší než nic/. Zítra jdu k masérce a budu jí k obědu muset něco koupit u teplého pultu v Kaufu. Ani zodpovědnost mě nevykopala k výkonu uvařit.
Krásné lenivé pozdravení, milá Janger a Frézia!
Děkuji za koment a fotečku, výborný oběd jste měli, kuracia pečeň, bulgur a zeleninka by mi chutnaly!
Děkuji za komenty a fotečky. Vyprážaná bravčová pečeň je skvělá volba, nedělala jsem ji ani nepamatuji, k tomu brambory, zelenina a ještě bonus opečená cibule - hezky jsi oběd vymazlil.
Aj som sa zasmiala...ze maserke musis nieco k obedu kupit :-○.....no ta sa teda ma :-)).
Tie nite stare, to nestoji za moc, ved to uz je uplna antika! Niektore sa uz ozaj dost trhaju. Pre mna to ma viac tu emocnu hodnotu, kedze po babke mojej zlatej.... Ale musim veci povyhadzovat, nic sa neda robit. To by clovek musel mat palac, aby sa to dalo vsetko skladovat.
@haji nka, prijemne lenosenie ti prajem aj nadalej.
Děkuji za koment a foto skvělých oškvarkových pagáčkov, hned bych dala testovací vzoreček. Nedivím se, že nejsou. Jsi šikulka, má poklona, toto se musí umět!
Krásné pozdravení, ať se ti daří!
Některé nitě jsou k nezaplacení, zvláště režné niti, ty jsou perfektní, pevné jako helvétská víra! Něco už není fresch, to máš pravdu, menší revoluci by to sneslo.
Masérku si rozmazluji, jezdí k nám autem docela z daleka, za ta léta jsme se skamarádily. Oběd je bonus, vděčnost a poděkování z mé strany. Není vždy posvícení, jsem jenom člověk z masa a kostí. A dnes fakt bez šťávy. K večeři kupa italských broskví.
Hezký večer a pohodový zítřek!
To je kringel, ze? Ten jsem obcas upekla. Skorici miluju jako ty a tak do hodne masla. Mozna si ho nekdy zas dopreju :)
Skořicový kringel a jestli dobře vidím, tak ve tvaru srdce, krása a chuť v jednom! Tyjo, ještě jsem to nezkoušela, se mi to "motání" jeví náročné... mno, možná jednou překročím svůj stín. @mijaita co tě vytáhlo z peří? Žeby vůně skořice?! hmm
Krásné ráno a ještě hezčí celý den přeji všem!
Ahaha, už to vidím, zmátl mě ukrojený a obrácený díl kringlu a viděla jsem tvar srdce. Mno, v poslední době vidím všude tvar srdce. Aby toho nebylo málo, koupila jsem si nové tričko se srdíčky - a že jich tam je! Srdíček není nikdy dost.
Krásné pozdravení s přáním hezkého skořicového podzimu!
Do zbierky tvojich srdiecok ❤💙💚💛💜 :-)
Dnes som piekol aj ja. Kabáč s kyslou kapustou a slaninou. Dobrota veľká.
Děkuji za komenty, milý koment i se srdíčkami mě potěšil. Jsi sluníčko!
Děkuji za koment a fotečku, takový koláč - kabáč bych si nechala líbit, kyslá kapusta so slaninkou nikdy nezklame, máš ho krásně do zlatova upečený. Já si prosím rožky, děkuji!
Aj som pridal recept. Ledva vychladol a už bol zjedený. Prečo, lebo susedia prišli a pýtali aj recept. Tak som ho sem pridal, nech si ho vytlačia. Zajtra musím upiecť znovu. No na druhu stranu to poteší, keď dielo chuti. Taký veľký plech a za krátko bol prázdny.
Už receptík vidím, k vínečku nebo pivečku, taková dobrotka sa zíjde. Si šikovný, o tom není pochyb. Ať se zítra koláč vydaří!
Ano :-) fajnovy je. Dnes som mala sladke ranajky s kávou :-D obcas aj to treba... @haji už valentina čaká? Ten je este trochu daleko :-D
Och ty liško podšitá, žádného Valentýna nečakám, jen se kolem mě množí srdíčka. Prva musí být Vánoce, pak Silvák a teprve někde v dáli čmučká Valentýn. V této podivné době je milé všechno, srdíčka, puntíky, andělé, sladkosti, radost všeho druhu. Klidně růžové volánky - cokoliv co potěší. A nebo tvůj kringel - také mě potěšil! Hezký večer!
Neviem, ako by som do slovenčiny uviedla tieto chladené "polievky". Na SK si pod pojmom polievka predstavíme hustý horúci vývar, ktorý zahreje a zasýti …
Vychissoise, gazpacho a rôzne nemecké ovocné polievky .. mi pripadajú skôr ako chladivé nápoje na osvieženie v horúcich dňoch, ktoré trochu zaplnia bruško, keď v horúčavách nechutí moc jesť ťažké jedlá.
No čo už. Niekedy možno ani netreba "hlboká filozofia"… hlavne nie ráno a nie ohľadom polievok :-)))
Pekný deň!
Volá sa to sendvič z mletého mäsa a musím sa priznať, že väčšinou ho kupujem ako polotovar a nerobím doma.
Je to mleté mäso, plnené rôznymi surovinami, ktoré by ste si dali na sendvič, teraz tento bol plnený sušenými rajčinami, parmezánom a rukolou.
Môže byť aj syr so šunkou, klobásou a syrom… Je to proste ohromná dobrota.
Tyhle polevky jsou pro ony narody proste polevky :-) Ale, treba vychssoise se klidně jí teplá. No a co komu brani, ohrat si každou, že? Pridavam si do ni nekdy i krutonky a trochu cerstveho porku. A vidis, v lednicce mam zbytek, hned vim co s nim! Na jednu porci bude stacit. A pak, ze tu nenajdu inspiraci!?
Btw pry v Barcelone zpoplatnili vstup do parku Güel? Co tom vis?
Vubec nemam rada makove buchty, kolace, strudl, svatebni kolacky, makové.
ALE, jestli neco doslova miluju ze sladkostí, jsou to koláče s mákem a švestkama!! Z kynutého těsta. Bez posypky, jen tak! Uz jsem i pekla! :-)
Dobru chut ku krasnemu ovociu a pekny den :-).
varecha.pravda.sk/recepty/husta-paradajkova-polievka-s-po...
Děkuji za komenty a fotečky. Studená pórková polévka v horku by šla, zvláště u vás, už to musí být úmorné. Líbí se mi koláč slivkovo makovo lekvárový, vypadá moc dobře. Nedivím se, já před týdnem slupla několik kusů koláče so slivkami, jen se zaprášilo. Pěkná varianta mletého masa s náplní - dobrý nápad, milá inspirace. Je to pečené už ve tvaru sendviče, tedy ne krájené z plechu? Se asi blbě ptám, bude to nejspíš jedno jestli tak nebo mak.
Tuším by se u vás mohlo o fous ochladit, dívala jsem se na předpověď počasí. U nás od rána prší, i v noci pršelo. A zchladilo se. Slabých 20°C, ale doma je to cítit víc. Jsme zhýčkaní vedrem.
Děkuji za koment a ovocné foto, krása! Hrozno mám ráda a špendlíky též - tedy Slivoň špendlík žlutý - oblíbené ovoce mého dětství. Jejda, tak další návštěva u zubaře, na dálku foukám na místo po vytržení zubu moudrosti. Přeji brzké zhojení! Drž se!! Ano, hlad určitě přijde, polévka i brambory budou dobré. Musíš načerpat sílu.
Aj u nás je deštivo, chladněji, ale ne 15°C jako u vás. Je fajn, že si mezi sebou půjčujete časopisy a děláte si s kamarádkami radost. Jste dobrá parta!
U vás je svátek, díky za sdílení. Musela jsem googlit, Sedmibolestná Panna Mária, patronka SLovenska. Vybavil sa mi Šaštín. Klidný sviatočný den všetkým!
Děkuji za koment, fotečku a odkaz na recept - jsi pozorná. Rajčinová polievočka podle tebe vypadá moc chutně, díky za inspiraci. Pokud ke mně dorazí várka rajčin, určo ji vyzkouším, rajčinovú polievku miluju a dlouho jsem nedělala.
Dnes jsem upekla jablkovú štrúdlu. Mno, těsto lístkové kupované, rozválené, takže by taký strúdl svedla i necvičená opice. Když byla rozpálená trouba, dala jsem péct dnes pro sebe - brambory ve slupce, červenú cviklu, hokaido, papriku, cibulu a česnek. Kapku tmavší mi to vyšlo, ale hlad je nejlepší kuchař.
Krásné pozdravení i k vám, počítám že i u vás ještě pořád prší.
...zemiak v šupke, maslo, slanina, bryndza (soľ je samozrejmosť a kyslé mlieko nie je nutné!)
Děkuji za koment a fotečku vtipného hrnku, to sedlo. Ať se zítra koláč slivkáč vydarí!
Děkuji za koment a fotečku, pečené brambory, slaninka, bryndza, maslo a aj kyslé mlieko spolu pěkně hrají. Mně by chutnalo. A ingredienciami se netrap, prísady zní srozumitelně. Hezký zbytek svátečního dne!
Děkuji za skvělé foto polévečky, krásná je, plná barev, hojně masa, zeleniny. Vypadá to na kuřecí/slepičí polévku. Hm rezance s tvarohom jsou fajn lehká inspirace. Mně by u vás moc chutnalo.
Ďakujem pekne. Polievka je z morčacích krídel po česky tuším krutich...🙂😋😋😋🌹
Super, morčacie krídla, krky, droby sú na polievku skvelé! Morka/morák je na Morave srozumitelný název, v Čechách mají krůty/krocany. Velmi chutné masko. Příjemná inspirace.
Na večeru zostatok zemiakovej kaše, brokolica a vajíčko - volské oko. Volské oko - ešte sa to tak volá? :-)
Bola som na trhu a nakúpila plnú chladničku ovocia a zeleniny. A už mali dokonca na trhu aj mandarínky a granátové jabĺčka - to znamená že leto už sa ozaj končí a prišla jeseň.
Aj keď to tak ešte nevyzerá, včera 28 stupňov a v spojení s vlhkosťou sa zdalo, že bolo 34st. Ufff.
Dnes je trochu pod mrakom, teplo, ale aspom sa dobre dýcha. Konečne!
Mne sa zdá, že do Parku Güel sa vždy platilo vstupné, teda aspom, čo ja si pamätám.
Existujú rôzne zľavy, napr.: prvá nedeľa v mesiaci je tuším zadarmo, v zime a v lete majú rôzne dni/hodiny kedy sa dá ísť zadarmo.
Dávno som tam nebola, a asi ani nepôjdem, je to tam vždy narvané turistami. Bývam asi 30min od BCN, ale pravdupovediac chodím tam iba keď "musím". Nie, že by sa mi nepáčila, je krásna, ale akosi ani nieje času.
Tento víkend ideme s dcérou do mesta Zaragoza, teším sa. Ideme na koncert Michael Kiwanuka. Momentálne môj obľúbený :-))
Tiež prajem všetkým príjemný a oddychový víkend!
Byla jsem urcite 2x, Gaudího miluju!! Myslis, ze bys mi, prosim, napsala na mail? Mam ho v profilu. Jeste bych se te rada neco zeptala? Díík!
Este k tej mojej polievke....tiez som mala rozpalenu ruru, lebo som piekla chlebik. Tak som to vyuzila a dala som upiect aj rajcinky. Robievam aj z varenych, ale zda sa mi, ze v tej rure ziskaju pecenim este lepsiu chut.
U nas dnes prsi, slnko a to stale dokola. Krasne duhy tu na okoli...
Uz zase piatok, ako to leti!
Pekny dnik vsetkym :-).
A mostik definitivny uz je spraveny?
Dnes som vybehol do lesa na bedle, pár sa ich našlo, takze zajtra v trojobale, zemiaky a tatarka 😋
A ešte aj kucierku, bude polievka
Koukam, ze se zubar v tvoji dutine pekne vyřádil.... a moudrák jsi mu dobrovolne odevzdala? Nooo, užila sis. Ted uz snad bude jen dobre! Nesmíš být tak rozdávačná :-)
... jednoduché, rýchle, fajné 😋
Děkuji za komenty a fotečku. Opečené kuracie prsa s ryžou, šošovicou a brokolica vypadá dobře, dietně. A ano, volské oko je pořád volské oko. Jiné vajce upadlo v nemilost.
Aha, už mandarinky a grantová jablíčka? Podle předpovědí se bude i u vás ochlazovat a uleví se. Mně už po teple začíná být teskno, bo prý u nás babí/indiánské léto letos nebude. On i Vinetou padl v nemilost. Díky za cestopisné/místopisné komenty, alespoň máme obohacení o postřehy ze Španěl.
Krásný víkend přeji!
Děkuji za koment a krásnou fotečku jako ze žurnálu - duhu miluju. Vaša krajina, byť nemá kopce, členitost má také svoje kouzlo a duha jí sluší!
Ty jsi pekla chlebík? Prostě jsi lepší než já. Já mám několikatýdenní áčka a už se vidím jak šlapu do Zdravé výživy k paní majitelce pro nový kvásek /mám slíbený, ona kváskuje/. Toto je první léto, kdy jsem selhala. Všechno je prvně.
Krásný víkend přeji, klidný a plný pohody! Miske pohlazeníčko přidávám!
Děkuji za komenty a fotečky - bedle i kučierka/kotrč kadeřavý jsi nasbíral krásné. Budeš mít zítra skvělý oběd, vyprážané bedle a kučirkovú polievku, mně by moc chutnalo!
Děkuji za koment, fotečku a dobré zprávy. Tvoje Beťárské gombolce s br. kaší vypadají moc dobře a jistě se ti i dobře jedlo. Slivkáč počká, neuteče. Hlavně že je ti o fous líp. Hojí se to blbo, hluboká rána je po zubu moudrosti. Vyplachuješ šalviou? Aj dubová kúra je dobrá.
Ať jsi zítra na trhu úspěšná a přeji brzké zhojení a zlepšení zdraví! Klidný víkend, drž sa!
Zub, teda diera po nom, ta chvilu este potrapi. Nuz, ked sa nedal zachranit, nic sa neda robit. Mne jeden doteraz nenarastol a nic sa nedeje.
Mostik mas hotovy, tak snad teraz pokoj na dlhsie.
A o tych kolacoch....presne, ako hovoris, aj ja si tak niekedy poviem, ze radsej len to ovocie, tak naholo.
Pa-pa
Děkuji za koment a fotečku, grilované kuracie kridielka a cuketa vypadají moc pěkně, mně by chutnalo. Krásně naservírováno, jako vždy u tebe. Jsi šikovný!
Pekne bedle. Toho roku je ich u nás pomenej. Ale vyskytol sa dubák. V týchto končinách rarita.
Už sa suší 😊
Pekný víkend
No dokazem sa aj tu pokochat. Strasne mam rada prirodu, hlavne lesy.
Chlebik sem tam peciem. Ale tento sa mi az tak moc nepodaril a viem asi aj preco. Nechala som ho trochu prekysnut, sa mi zda. A ked som ho prekladala na pekac, mierne mi "spadol". Ale inak bol chutny, celozrnny.
Kvasku sa mi nikdy nejako nedarilo. Mala som teraz "susene kvasnice s kvaskom". Ale vacsinou robim chlebik len z kvasnic.
Misku som pohladkala ;-), prave prisla z vonku. Tak dobehla, lebo prskol na nu dazd a to nema rada :-). A sedi pri mne, ako psik je verna...
Pekny vikend!
Zemiakovy salat s majonezou som naposledy jedla na Vianoce. Ani to castejsie nerobievam, potom nam je na Vianoce "vzacny" ;-). Ale mam to veeeelmi rada.
No, tak si teraz odpocin. Pokojny vecer :-).
Som rada, ze ta vidim.
Děkuji za koment a fotečku dubáka - krasavce, to je macík! Ráda tě vidím a mám radost, že i v lese jsi našla raritu, milé překvapení.
Krásné pozdravení a pevné zdraví ať se tě drží a ty jeho! papáá
@janger
Je to jednodušší. Vzal mě s sebou soused. Oslava to byla, ale krásného dne. Prostě výlet, každý ve vlastní režii, cesta grátis. Restaurace - milé zpestření. Hlavní byl akvapark. Vlastně jsem byla po předlouhé době v takovém zařízení a fakt jsem si to užili. Hlavně já, plavu jako tuleň s delfínem v jednom.
@janger
Oběd byl výběr z meníčka. Uf Smažený kuřízek s br. salátem a nebo svíčková na smetaně, knedlík. A dobře víte, že já mám knedlíky na konci potravinového řetězce. Večeře už byla výběr z jídelního lístku. Ale musím napsat, že fakt aby v něm člověk něco lehčího pohledal.
Alebo mas doma este nieco v chladnicke? Strudlicku jablkovu?
gratulujem k ulovku, my sme teda na kučierku "baraniu hlavu" zatiaľ nemali šťastie. ale mám pekný sprostredkovaný zážitok s ňou. To sme sa vracali z dovolenky z vychodu a vzalo nás to cez tie krkaháje na Brezno. keď tu zrazu, kde sa vzal, tu sa vzal... na takej opustenej BUS zástavke uprostred lesov stál človiečik čo evidentne zmeškal spoj. skrátka stratený .. sme ho vzali slovo dalo slovo, a bol to toho času slovenský rekorder v najväčšej nájdenej kučierke na Slovensku pán Juraj Mak z Heľpy, je to možno viac ako 10 rokov, ak ho niekto pozná/poznal pozdravujem a bolo nám cťou. polovnictvo-rybarstvo.pluska.sk/na-hubach/najkrajsie-su-horehroni...
pekný macek :) mne sa takéto daria vždy v závere hubačky, ten druhý som ani nevážila, ale tiež mohol mať 300-400g
Haha Štrúdlík jsem zmárnila ve čtvrtek, v krabičce odložila pro souseda. Přiznám, že kdyby bylo doma něco sladkého, asi by to večer padlo za vlast. Ale našla jsem jenom jogurt a ten na skvělý salát s lososem jít nechtěl. Tak jsem se ukočírovala - nic nebylo.
Zato dnes k snídani mám chlebíčky od sousedky. Kouzlo bartru - sdílení/podělení se funguje.
U nás je teď 10°C, oblačno a má pršet. Podzim. Stromy jsou ještě hodně zelené, i tráva, krajina vláhou ožila na poslední chvíli. Kousek babího léta by se hodil.
a vitaj medzi živými,, chýbala si. skoré zotavenie a dobrú myseľ 💪
Pěkné počteníčko,zážitek a pokochání - krásná fota macků. Přeji ještě mnoho dalších úlovků, ať se daří!
Haha Teď už pod vodou neplavu. Ale dřív ano, ráda - ale s obtížemi. Musela jsem si vždy držet nos. Prostě mám to v nose jinak seskládáno a okamžitě se mi voda dostane do nosu a dýchací trubice. Můžu zadržovat co chci. Nevadí, i tak je pohyb ve vodě k nezaplacení. Horší je vylézt ven, to přetížení je neskutečně silné. Nevadí, že moc neplaveš, stačí i trochu. Každý jsme jinak upletený.
Krásný den!
Bedle… bedle… bedle… 😋
... niekto "horký řizek" so zemiakovým šalátom (bezpracný 🙂), niekto flečky s opraženou kapustou!!
...ale hlavne, že nám chutí 😋
Ach jaj, to je krása bedlová... spáchala bych klidně další vyprážaný hriech!
Děkuji za koment a fotečku, taková fliačky s kapustou nejsou špatná věc. Krásný servis aj kytica, jako vždy u vás.
Krásnou sobotu!
Áno, ľudovo sa tomu hovorí barania hlava. Jediná nevýhoda je v jej čistení, je plná zeminy z ktorej rastie… 🙂
Hmmm, v cestine je to jen kotrč :-)
... pokiaľ dotaz na sadlo a škvarky v mojich kapustovych flečkach smeroval na mňa tak vedz, že v týchto neisu... dôvod je, že ja ich robím také ako ich má rada moja manželka...a ona miluje s opraženou kapustou na karameli...a pretože tento týždeň mala sviatok tak som ich urobil tak ako chutia jej!
...a drobná perlička...na foto je okrem kytičky aj "darček", ktorý odomňa dostala...je to v košíčku s ovocím dozrievajuce avokádo...to ona miluje 🙂
My to cistime tak, ze ponorime do misy s vodou, trochu to pomoze, ale uplne ocistit sa aj tak neda
Nejlepsi a nejpusobivejsi je ovsem sprcha. Ani ta sice neni 100%, ale jde to. Po tom namoceni jeste osprchovat na dlani, aby se to nemelo kde usazovat ten bordel.
To je super, ze si tam tak nazivate. Same dobroty dostavas a ty zase rozdavas :-).
A krasna kytica! Hned mi napadlo, ze to je iste darcek k sviatku tvojej manzelky. Nedavno si to spomenul. Blahozelam aj jej, aj tebe.
Podla mna je tvoj kolac velmi pekny a vyzera aj velmi chutny, taky "cmacny". Bohato plneny slivkami. Tusim az dve poschodia....Kludne si recept mohla uverejnit. Iste by si sa mnohym zavdacila.
Dufam, ze dnes uz zase trosku lepsie so zubom (teda vlastne bez zuba)...
Ten tvoj kolac....my by sme si vsetci na 100 percent pochutili. Ked ho pridas, tak recept si iste odlozim. Hoci slivky su tu asi ine, ako si pouzila. Ale to nevadi.
My sme mali doma volakedy take dobre slivky v zahrade....to su uz len spomienky.
Pozdravujem ta, frezijka mila :-).
Děkuji za komenty a totečky. Slivkáč jako malovaný, bohatě sliviek, to se mi moc líbí! Jejda, ty jsi zbytečně skromná. Prosím, vlož receptík, určitě se nám někomu bude hodit. Fajn je i rozměr do dortové formy, fotogenický je víc než dostatečně. Dobrých receptů není nikdy dost. Budu se těšit na receptík, až ti bude líp tak šup s ním sem. Velké díky předem!
Krásnou zítřejší neděli, klidnou, pohodovou a úlevnou!
Děkuji za komenty a fotečku, kuřecí vepřenky máš pěkné, fotogenické. Dám odkaz na receptík, aby zájemci nemuseli kufrovat Varechou: varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-veprenky/80128-recept.h...
Jdu k telce, na Prima Zoom dávají Neobvyklá zvířecí přátelství, už druhý díl. Je to moc fajn podívaná. Něco jako Bubu a Hektorko od @mariamka , jen v širším podání.
Hezký večer a krásnou, pohodovou neděli přeji!
O zvieratkach aj ja velmi rada pozeram. V kazdej podobe....
A uz sa tesim, ked bude "ziva televizia" v zahrade, v zime. Ked sa budu vtaciky chodit krmit. To je ako pekny film.
Dobru noc prajem :-).
Velké děkuji za koment, fotečku a hlavně za přidání receptíku na slivkáč. Jsi šikulka a žena činu! Koláč slivkáč se ti moc povedl.
Na dálku letí pozdravení, měj krásnou neděli!
Děkuji za koment a fotečky. Toto vypadá na pastovaný med. Přikládám link: www.domacimed.cz/pastovy-med...
Je to chutný med, dá se použít jako med klasické konzistence, ale hlavně na chlebík, pečivo s máslem - neztéká, krásně na povrchu drží. Jsou včelaři, který pastovaný med dělají, uznávají a pak jsou včelaři opačného názoru. Mně pastovaný medík moc chutná, miluji jeho krémovost, bezva se mlsá jen tak lžičkou... Takže není se čeho bát, šup šup medík otevřít a maškrtit.
Krásné pozdravení k vám! A chutné medíkové zážitky!
Nějaký skřítek tu úřaduje, bo jsem otevřela tvůj receptík, nešel přidat koment, ale zachopila jsem, že je tam víc fotek v postupu, včetně této. Teď se recept ztratil úplně. Však on se opět vynoří a bude vše v pořádku. Skřítci rádi laškují. Tak proč ne v sobotu večer a v neděli zrána....?! Filutové huňatí.
Trošku hrubší struktura, ale i ta k životu patří.
Krásnou neděli všem!
Dnes budu dělat kapustu - nějak - a k tomu vařený vepřový/bravčový jazyk. Polévku vykouzlím z vývaru z jazyka - nějak. Hlavní strukturu mám, pohlavní detaily naladím průběžně, v pohodě.
varecha.pravda.sk/recepty/bravcovy-jazyk-s-chlebovou-omac...
NEJLEPSI NA SVETE! :)
Děkuji za odkaz, zajímavý receptík, vyzkouším, jakmile se dostanu k syrovému vepřovému jazyku. Pro ten musím do města.
Vypadlo mi to nejdůležitější slovo: !uzený! vepřový jazyk. Moc se na něj těším, protože ho budu jíst prvně. Syrový vepřový jazyk, uzený hovězí jazyk připravuji běžně, toto bude premiéra.
Jejda, neomlouvej se, i kdyby to bylo deset fotek sem, vůbec nevadí, naopak. Jsi ranní ptáče, upravovala jsi hezky brzy z rána.
Je to pravda, v bytě je chladněji. Tuším si uvařím hrnec čaje. Už jsem rozběhla papiňák a teď se rozhoduji jak naložit s kapustou. Oběd dnes bude mít zpoždění, to už je jisté, nikam nespěchám.
Dobrú chuť k nedělnímu obědu všem, ať už stíháte poledne nebo ne!
Oskvarkové pagáče k fazulovici 😋
Dakujem @haji . Tak to teda vyskusam :-)
Práve som vyšla trochu von aj s mojou rannou kávou. Raňajkujem pri tomto vyhlade :-) Velmi prijemne u nas. O 8 rano 21 °C. Cez deň má byť 28 °C. Leto sa u nás este drzí zevraj do stredy. Štvrtok sa ma ochladit...
Děkuji za koment a fotečku, předpisové oškvarkové pagáčiky, fazulovica s nimi musí být skvělá. Krásný zbytek neděle!
Děkuji za komenty a fotečku, krásné a teplé ráno je u vás, užívej si teploučko. U nás už je chladno, dnes ani včera si Oskar neškrtl. U nás už jdeme do kabátů, v Krkonoších sněžilo.
Krásné pozdravení do ještě teplých krajů!
...chcel som ísť na prechádzku (čítaj na pivo 🙂) ale začalo dosť husto pršať
Děkuji za koment a fotečku, dušený vepřový plátek, br. kaše a pikant cuketová omáčka vypadají moc dobře. Škoda, to pivko by po takovém obědě bylo fajn.
U nás svítí od 15.00 hod. Oskar, teď sice přiletěla přeháňka, prší, ale Oskar svítí - aprílové počasí. Mám hotovo a jdu s jogurtem k telce.
Hezký zbytek neděle.
Aj mne davala starka maslovy chlieb s medom. Vtedy mi to velmi chutilo no teraz med na chlebe velmi nemusim. Ja si radsej na vianocku dam džem...ale moze to byt fajnove urcite. Aj ta medova pomazanka :-)
Děkuji za koment a fotečku, váš kotlíkový guláš z jehněčího a kůzlečího masa musí být úžasný. Skvělé foto, hned bych přisedla, ohřála se i ochutnala. Krásný nový týden přeji!
Asi je to sranda no mne med na chlebe vôbec nechutil a ani to nemám chuť skúšať (možno na veke alebo niečím takom). Vanička alebo rožek to je podmienka. A ani natreté, že najskôr maslo a na tom med mi nevyhovoval. A posledný pár desať rokov som to abi neskúšal, zvyk je železná košeľa.
Zlakaly me onehda v Sološnici na jarmoku, i kdyz nemusim mak. Ani nevim, jestli byly nebyly dobre, protoze byly tak strasne preslazene, ze jsem je vubec nejedla. Ale lokse s husim sadlem, to jooo, to jsem jedla u kamosky v BA a mlaskala jsem :-)
Mas je krasne a krasne foto!
Děkuji za koment a sladce makovo loškové foto - krása střídá nádheru a chuť! Mňam, dala bych si testovací vzoreček. Klobouk dolů, lokše jsou pro mě hodně vysoký level. Milé sdílení od tebe. Já dnes měla také výborný oběd. Uzená polévka a těstoviny s máslíčkem, cukrem a mákem.
Krásné pozdravení a přeji pohodový nový týden!
Děkuji za milý koment a foto. Jehněčí kotlety, brambory a rajčatový salát jsou vyjímečný oběd, stejně jako letné radiátory. Taje mrazáku mě čekají, a že jich bude... jsem křeček. Krásné pozdravení k vám, přeji klidný a pohodový nový týden, ať se ti ve zdraví daří!
Jak jsem psala, já dnes uzenou polévku, těstoviny s mákem - už mi bylo čučno po něčem jednoduchém, chutném a sladkém.
Děkuji za komenty a fotečky, krásná úroda a ještě hezčí vyprážané bedle - jak se smějí a volají k nakousnutí. Kučierka krasavice, polévka musí být skvělá.
Krásné pozdravení a plno dalších houbařských úlovků!
... výrazná vôňa čerstvých lesných húb a lahodná smotanová príchuť podporená bezkonkurenčnou originalitou čerstvého kôpru (a chladno v paneláku!) ma naladilo do jesenného módu
Dnes asi 50 bedli, muz ich isiel odniest rodicom, oni uz nevladzu ist do lesa.
Zatím jsem si dala horkou polévku. První štěstí nás potkalo dnes ráno - začali nám topit - stokrát hurá! Už jsem byla zmrzlá jako drozd.
Děkuji za koment a fotečku. Těstoviny na másle s rybou jsou u tebe docela exotika, určitě ti chutnalo! Krásné pozdravení, už jsi tu měl áčka! haha
Děkuji za koment a fotečku, skvělá kulajda vždy potěší a já tiše závidím. Aj to volí oko tam pasuje, pro mě raději dvě... U vás ještě netopí? Včera jsem mluvila s kamarádkou ze Zlína, oni už topí v paneláku od minulého týdne. Hlasitě jsem jí záviděla.
S přáním brzkého zahájení topné sezóny zdravím a držím pěsti!
Děkuji za koment, dobrá zpráva, že bedlí je dost. Moc hezké od vás, že pamatujete na rodiče. Já si dnes koupila minipidi pytlíček sušených praváků v Kaufu. Raději rychle zapomenu na cenu, bo by mi nechutnaly. Dostávala jsem trochu směsných sušených hub od masérky, ale už vloni nerostly, tuším, že letos to je obdobné.
Krásné pozdravení k vám!
preboha ***s údenou :-)
... už kuria
...huby som mal od kamaráta... neviem kde bol
Skvělá zpráva!
Něžné zmoknutí je pět kapek šesti řadama. Zato cestou domů z Kaufu pršelo dostatečně, přišla jsem docela mokrá - kromě pod bundou - mám novou zateplenou pláštěnku.
Tyjo, moje dentální hygienička nekecá.
Tiše závidím takové trhy, u nás nic podobného nebývá. Někdy se něco málo objeví při nějakých slavnostech, ale je to bída. Škvarkům také neodolám. A sním je s chlebíkem, do žádného pokrmu nemají šanci se dostal. O mangalici jsem zatím jenom četla - což mě mrzí.
Dnes jsem si ani nekoupila žádnou sladkou odměnu za statečnost. Sladká byla pochvala.
Když to půjde dobře, zítra upeču nějaký jablkový koláč.
Dávej pozor, ať se nenachladíš. Bo hlava, zuby - slabé místo - tak déšť není právě to pravé ořechové. Já vím, že radím, ale prosím, opatruj se, zlato!!
Děkuji za koment, fotečku a odkaz. Čočku na kyselo s uzenou krkovicí a smaženými cibulovými kroušky bych si dala s chutí. Je to moje oblíbené jídlo, tedy bez smažené cibule. Ne že by mi nechutnala, ale na mě už je to moc silná chuť a žaludek stávkuje. Nic si z toho nedělej, že se cibule nevyvedla perfektně, chuť měla. Ona je cibule nová, ještě pořádně nevyzrála, nedoschlá - chová se nestandardně. Milá inspirace.
Ještě k uzené krkovici - je to krasavice! Vůbec mám moc ráda krkovici, vděčné masko. Nemám ho často, takže si ho můžu jednou za čas dovolit. Je šťavnaté, chutné a zpravidla se dobře udělá - je měkké, žádná podešev.
Mne sa z toho najviac pacia prave tie cibulove kruzky, vyzeraju take chrum chrum.
Děkuji za komenty a fotečky, tiše slintám do techniky. Chlebíky, pagáčiky aj masné výrobky vypadají skvěle - takovou nabídku na trhu bych brala, alespoň jednou. Bych se rozdováděla... Aha, suchý oběd, když nejsou lidi, musí postačit. Já dnes měla bohatou snídani: chlebík s máslem a játrovým sýrem. Před chvílí jsem si, že k obědu dala misku Coleslawu. Takže já mokrý oběd a také bez vaření haha Sbírám sílu, abych mohla upéct koláč. Vezmu to rychlým tempem. K ceně pečiva - i u nás jsou ceny různé a hrůzné. Nejen pečiva. I zrak se mi z toho zhoršil, budu si muset koupit další balíček potravinových doplňků na posílení zraku /to vážně/.
Hezké odpoledne a ještě hezčí večer přeji, milá @frezia68 , v klidu a teple!
Děkuji za konent a fotečku, tvarůžky miluju, dlouho jsem je neměla. Za plnou cenu je prostě nekoupím a když jsou v akci, mizí rychlostí světla. Ano, jsou nízkokalorické a samotných jich člověk moc nesní. Jo s chlebíkem s máslem to jde samo. Dobrá večeře! Zapíjíš mlíčkem, když nemáš pivo?
K večeři jsem si pro velký úspěch dala opět chlebík s máslem a játrovým sýrem.
Jdu se nainstalovat k telce. Dnes lenoším. Suroviny na koláč jsem si vytáhla, nachystala i plech, ať se zítra nezdržuju.
Hezký večer!
Děkuji za koment a vtipné foto! Haha to sedlo, brambory mám, koupila jsem pytlík růžových brambor, takže si můžu "vyrobit" masáky - růžovky.
Není potřeba se omlouvat, nebo dělat pauzy kvůli - že přetěžování - naopak. Je fajn, že si můžeme pokecat. Místa dost. Měj pohodový den, milá @frezia68 !
Jdu na jablkový hrnkový koláč. U nás svítí Oskar, je slabých 6°C, tedy kosa kosovitá. Dnes mě čeká mokrá radost - plavání. Užiju si to.
Přeji všem krásný den, plný radosti a tvořivosti!
Děkuji za koment a fotečku, tvoja gulášová polievka vypadá moc dobře, hezky horká, s chlebíkem - mně by moc chutnalo! Na receptík se těším. Nějaké mleté masko mám nakřečkované v mrazáku.
Koláč mám hotový, jablkový hrnkový, s lískovými oříšky uvnitř, potřený domácí borůvkovou marmeládou s rumem a posypaný lískovými oříšky. Už chládne.
Všem přeji dobrou chuť k obědu!
Dnes bola bravčovina. Varené bravčové stehno v pomalom hrnci.
Děkuji za komenty a fotečky. Varené bravčové stehno v PH vypadá velmi chutně a dietně, horčicová omáčka to vypspravila, varené zemiaky k tomu - mně by chutnalo. Mám otázku, ten ročník je víno? Aha, spíš to bude číslo receptu - ale to mi, prosím, vysvětli, jak se tu orientuješ podle čísla receptu? Nechytám se.
Děkuji za koment, také všechno se zelím haha Valašská kyselica je velká dobrota. Šulánky z dvojího těsta, máš můj obdiv. Červené zelí dušené, k tomu přeštické jitrnice - výborný oběd. Pracný, tuším. Jsi šikulka!
Je to číslo receptu a názov varené mäso s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi.
U vás sa dá ešte zohnať tá hrubozrnná horčica zn.Senf? Ja ju márne zháňam po obchodoch už takmer rok, akoby ju prestali dovážať... na takéto omáčky a varenie je ideálna.
@all kdo by hledal receptík:
Uf, už jsem našla link, ale to mi dalo práce. Nová verze vyhledává - jak to napsat slušně - uboze. Musela jsem do staré verze a link je tu: varecha.pravda.sk/recepty/maso-z-polievky-s-horcicovou-om...
- ajaj konečně vidím to číslo.
@kvakac milý hlavolam, potrénoval mě. Jojo, když slavnostně, tak slavnostně...
Krásný víkend!
Stačí keď si otvoríš hociktorý recept a v príkazovom riadku prepíšeš číslo receptu (Ctrl+C, Ctrl+V)
Ďakujem, moje boli tak akurát.😋
Děkuji za koment, tvoji navigaci musím zítra promyslet s čistou hlavou. Jsem IT jako noha...
Děkuji za koment, pozvání a fota. Balím kufre a idem, hned!! Krása střídá nádheru, vyprážala bych o dušu!
Krásné pozdravení k vám!
Děkuji za koment a foto, tvoje rizoto je jistě chutné, aj je fotogenické. Vidím, že jsi přidala receptík, jsi šikulka! Také vařím na víc dní, kdo by pořád stál u hrnců v kuchyni?!
Skúsim ju pozrieť . Ja som mal teraz takúto z Kauflandu aj táto mi chuťi.
Včera na obed a bude aj dnes. Kus- kusoto, alebo ako to nazvať. Dusená cibuľa s lečo paprikou paradajky a šampióny. Prepašoval som tam trochu bravčového stehna na jemno nakrájaného, aby ho nebolo vidieť. Aj tak ho deti zistili no ale jedli.
Děkuji za koment a fotečku. Kuskusoto na fotce vypadá dobře. Haha vpašoval kúsky masa... máš to těžký, uznávám. Já se s kuskusem nekamarádím. Pochybuji, že se to kdy změní. Nechutná mi, konzistence pod mojí pozorovací schopností. Uf Jsi nesmírně statečný a chápu, že u vás vaříš ty a velí děti. Jsi milující tatinko! Klobouk dolů.
Krásný víkend tobě i celé rodině.
Kúpil som peknu slaninu tak som vytopil, zase budú oškvarky a domáca masť. Ešte ma čaká nakladanie utopencov podľa @evusik … 😋
Děkuji za koment a fotečku. Škvarky jsou moje velká slabost. Také jsem se chystala vytopit sádlo, ale nakonec k tomu nedošlo. To musím změnit. Udělat zásoby. Masti. Škvarky u mě nevydrží, mizí rychlostí světla - s chlebíkem. Přeji ať utopence dobře naložíš, je to velká dobrota. Ale škvarky jsou nej, narobil si mi chutě.
Hezký zbytek soboty a krásnou neděli!
Z obavy,aby mi nieco neuslo,@kimlo ktory recept n utopence od @evusik mas chut?
Ona je sikulka a ma tu straaaaasne vela super rcptov 😉😉😉
Tieto som naložil:
ovarenizivoteatak.blogspot.com/2022/06/utopenci.html...
Pekný deň všetkým 🙂
Diky za link,hladal som to tu na vareche a nenasiel som tento recept.
Pozdravujem priatelia 😉😉😉
Jelení tokáň s ryžou.
youtu.be/uo865efB2m4...
Rc tady Cesminkoz mas? Take bych na jednu oslavu mohla upect, libi se mi to
Mám tu na Vareche fotorecept, no je už trochu starší🙂 varecha.pravda.sk/recepty/dilber-duda-kraskine-pery-fotor...
Ale odvtedy mám už aj Videorecept youtu.be/SPnqs88mz_4...
Tiež má už 2 roky, ale aspoň si vieš vybrať či urobíš podla fotoreceptu, alebo Videa🙂 My túto sladkosť zbožňujeme, a na rodinné stretnutia je ako stvorená.
Ja bych prosila ten borek hlavne, ale za "pery" jsem take rada! :-)
Děkuji za koment a fotečku, ty blechy na fotu nepřečtu, ale těstoviny jsou vždycky dobrota.
Krásné pozdravení!
Děkuji za odkaz, komenty a fotečku, výstavní utopenci! Pošlu holuba, s dovolením... haha¨
Krásný nový týden přeji!
Děkuji za koment, foto a dobré zpráy. Intuice je bezva vodivá nit, povedená sviečková, masko jako dortík, knedlíky jako vata a o chuti omáčky nepochybuji. Jsi šikulka! Narobila si mi chutě!
Pohodový nový týden přeji! S takovým základem je svět hned krásnější!
Děkuji za koment a chutné remoskové foto. Uzené kuře na kyselém zelí upéct je milá inspirace. O chuti a vůni nepochybuji!
Děkuji za koment a foto, tyjo, jelení tokáň s ryžou vypadá přímo skvěle! Jen ja si prosím pivo, Henessy je na mě silné kafe, tedy pití.
Příjemný a pohodový nový týden přeji!
Děkuji za koment, odkaz a fotečku. Králík na smetane a cenakové noky je skvělá volba! Mně by moc chutnalo! Fajnová inspirace!
Na dálku zdravím a přeji brzký návrat ze sfér bílých plášťů. Přeji jen tu nezbytnou dobu, pak hezky rychle šupky domů, do rodinného kruhu, k plotně a na Varechu! Drž se!! Držím pěstě!
Děkuji za komenty, fotečky a odkazy. Jedno lepší než druhé, hokaido polévku miluju, borek se sýrem a petrželkou bych ráda otestovala - musí být jemné a jedinečné chuti. Jejda, to jsou krásné turecké sladkosti - pery, asi budou hooodně nebezpečné... ořechové náplně miluju. Fajn jste si tú rodinnú slavnost užili?! Já byla také v sobotu na návštěvě, ale komorní a rychlé. Ještěže jsem měla upečený jablkový koláč.
Krásný nový týden, plný pohody a tvořivosti, ať se ti daří nejen v kuchyni!
Děkuji za koment a fotečku. Vidím, že tvůj svět je v pořádku, marinovaná krkovička a cesnaková majonéza je bomba kombinace! Sundalo by mě to z dráhy letu natuty. Vidět, že jsi mladý a máš skvělé zažívání - tiše závidím! Zvlášť po dnešní noci. Vzbudil mě můj žlučník. Já blbec včera večer chroupala u telky buráky ve slaném, pálivém těstíčku. Dobře mi tak. Už jsem ok, jen mě to hezky vystrašilo.
Přeji aktivní nový týden, ať se ti daří!
Ahojík, ráda tě vidím. Děkuji za koment a výstavní fotečku. Ryžové rezance miluju a stir fry zeleninu bych si dala také - u nás se ještě neobjevila.
Přeji krásný nový týden, plná radosti a tvořivosti, ať se ti daří!
Přeji všem krásný den! U nás dopoledne lilo jako z konve. Teď jen oblačno, 12°C.
Děkuji za koment a fotečku - krásně naservírované, klasický granadír ani jiný mě ještě nepolíbil. U nás doma se nic podobného nedělalo a tak jsem konzerva konzervovitá.
Někdy snad posbírám odvahu. Chutné foto!
🙂😅 @mijaita prepáč, nebola som si všimla minúty komentu a keďže si vravela oslavu, tak som si automaticky myslela že vravíš tú sladkosť🙂 Ten börek sa robí presne tak isto ako tento varecha.pravda.sk/recepty/borek-spenatovo-syrovy-fotorece...
Jedine špenát zameníš za pokrájanú petržlenovú vňať. 2 poriadne veľké zväzky budú stačiť.
Hice už odišli, konečne, dá sa "dýchať" a tak sa rúre skončili prázdniny :-)))
Cez deň je príjemne teplo, a navečer a v noci chladivo, dokonca už som si zo skrine vybrala aj svetrík… Pláže sú poloprázdne, ľudia už sú v pokluse a pracovnej rutine.
Ani sa nenazdáme a sú tu Vianoce!
Nic se nestalo, uz jsem prepačila :-) Jestli se do toho pustim, tak až začátkem listopadu. Bude mejdan, bude! :-)
Vidim salát a uz bych se cpala :-) Brzo to tak dopadne. Momentalně se cpu rajskyma s okurcickou s wasabi zálivkou.
Oskvarkove pagáče domáce dostal som na narodeniny asi tak milion😄a strašne sú dobre :)))
Děkuji za koment a fotečku. Ty se máš, výstavní oškvarkové pagáče, že jsou výborné, o tom není pochyb, šak oškvarkové...! Všechno nejlepší ke tvým narozeninám, kopec lásky, tvořivosti a hlavně pevné zdraví! Ať se ti daří!
Děkuji za koment. Fazolačka, rohlíčky plněné zelím, tvarohová pomazánka - samé dobroty. A že v československém duchu, to chválím. Vařím, peču podobně - hlavně chutně!
Přeji příjemný sváteční den, tedy alespoň u nás v ČR je sváteční.
Děkuji za komenty, fotečky a zprávy od vás. Těstoviny s mletým maskem, rajčinami a kouskem chilli, nahoře zaváté a zapečené se sýrem jsou chutná a vděčná dobrota. Hned se hlásím o poctivou porci.. haha Tvůj míchaný listový salát s hruškou, ořechy, semínky, modrým sýrem, to celé se zálivkou z olivoil a octem z granátového jablka je velmi inspirativní. Mně by moc chutnalo. Bagle se sušenou cibulí vypadají hodně lákavě. Receptík někde máš a nebo bude? No vidíš, už i vy jste se dočkali zchlazení. Nestraš s Vánocemi, prosím... ale čas letí jako bláznivý a nejspíš tu budou coby dup.
Krásné pozdravení k vám, ještě máte teplo přes den, užijte si i za mě. Ať se ti daří! Trouba je skvělá věc, ne v parném létě, ale teď ji oceňuji. Peču sladkou tečku, rychlý hrnečkový koláč s tvarohem a povidly. Včera bych to nezvládla.
Děkuji za koment a foto plné karfiolové chuti. Dělala jsi tento receptík? varecha.pravda.sk/recepty/peceny-karfiol-/43548-recept.ht...
Krásné sváteční odpoledne!
Všetko najlepšie a ešte veľa rokov plných smiechu a dobrého jedla!
Ano, ano, v remosce a trochu ryze pod nej.
Děkuji za koment a foto, ať sa pizza podarí!! Děkuji také za dobrou zprávu ohledně očko u vás. Přežila jsem u nás ve zdraví bez a věřím, že to tak i zůstane. Kdo chtěl, dal se. Kdo nechtěl, nedal se. Všechno okolo je navíc.
Krásné pozdravení, 1.10.2022 je nadohled, dobře ten slavný datum svobody oslavte! Vzpomenu si na vás! U nás je to jako na houpačce, každý den vyjdou s něčím jiným - nejenom o covidu. Přestala jsem to sledovat. Klidně umřu hloupá.
Tiež som za to, že to nie je potrebne. Zbytočne to len privádza dalšie zdravotné problémy. Ja som radsej necestovala a radsej som sedela doma. No veru prvý rok covidu sme aj cestovali. Vtedy este očkovanie ani testovanie nebolo povinne. V 2020 sme v lete isli z Anglicka na SR, stade do Talianska a naspat na SR a späť do Anglicka. V decembri 2020 sme sa stahovali do Kanady a vsetko to sme obisli bez covidu. A to mam deti vo veku ked oblížu celé lietadlo. A nikomu nic nebolo...Uvidime. dúfam ze to zas nezavedu naspäť neskôr. Ale teraz aspon uz aj rodina zo SR nás mozu prist navstívit...
Mám rada takéto jedlá, rada používam rôzne koreniny…
Cibuľové bagle som robila podľa
varecha.pravda.sk/recepty/cibulove-zemle/78606-recept.htm...
Akurát som vyformovala bagle.
Pekný deň prajem, u nás síce trochu zamračený, taký akurát na "zostať v pyžame a kukať telku" deň. :-)
Děkuji za koment a fotečku. Tvůj pilaf bych ochutnala, nikdy jsem žádný nejedla - zvláště popsané koření by mě nalákalo.
U nás je prakticky celý den moc hezky, dokonce teplo, např. teď ještě 15°C, na sluníčku víc. Maličko se sunou oblaka, ale zatím je fajn. Přestože moje meteostanice a předpověď počasí ukazuje déšť. Bůhví kde.
Krásný zbytek dne a úspěšný zítřek!
Kdo si mysli ze Covid a neockovanie je koniec, ale pre socialne media anti-waxxerov to je len zaciatok, a bio matky nebudu ockovat deti napriklad proti obrne ktora sa objavila po desatrociach v odpadovych vodach New Yorku aj Sydney, aj osypky ci rubeola je na zozname , lebo pani upratovacka na FB povedala a ta vie lepsie.
???????????????
@2010
Dobrý večer, prosíme, držme sa témy tejto diskusie a to je Čo dnes varíte. Podobné témy patria na iné stránky, nie na receptový portál. Ďakujeme za pochopenie a prajeme všetkým pokojný a pohodový večer.
My zijeme v EU a bol by si prekvapeny ake veci tu riesime......
Sem sa chodi pre inspiraciu na varenie a nie riesit taketo temy....😕
Mas super recepty,prosim sem politiku nie🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄
Děkuji za odkaz na receptík na cibulové žemle. Tuším po něm volala @mijaita.
V pohodě, od témy odstoupíme, politika to je, ne zdraví. Zpráva o uvolnění cestování je život, též spojený s politikou - s čím jiným.
Dobrá. Budeme se držet tématu. Milá @redakcia , prosím, můžete vnést světlo do způsobu vyhledávání receptů na Vareche? V tejto diskusii jsme se ptali a zůstali bez prizoru/odpovědi: varecha.pravda.sk/diskusie/hladanie-receptov-na-vareche/8...
Jak to funguje? Teď mám na srdci čerstvou otázku od @mariamka z 23.9.2022 - na vás. Ona vlastně celá diskusie je o tom od 12.10.2020, kdy ji založila @kucharka a stále není jasno. Hezký večer přeji všem!
A a aaano a taky je upeče! :)
Som prekvapeny ake veci neriesite v EU, moja mama sa stazovala na upratovacku, nakazenu anti-waxxerku v domove dochodcov...a ja teraz riesim dedicske konanie.
Prosím, přijmi moji upřímnou soustrast.