Varené mäso
Varené mäso

Mäso z polievky s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 11. apríla 2021
Mäso z polievky s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi (fotorecept)
Foto: kvakac

Jednoduché, lacné a rýchle.

4
porcie
5 - 7 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 ml
700 ml (z polievky, zo zeleniny)
3 - 4 PL (akú máte radi)
2 PL
2 PL
20 g (82 %)
1 ks
3 - 4 strúčiky
1/2 KL (dobrovoľné)
1/2 KL
Voliteľná príloha:
4 ks
4 ks varené na tvrdo
4 ks opečená (filé)
Okrem toho:
podľa chuti
1 KL (kto chce)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Tu je časť s nich. Cibuľu očistíme a na drobno pokrájame. Cesnak tiež očistíme a postrúhame.

    Mäso z polievky s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistene zemiaky pokrájame na väčšie kúsky a dáme do osolenej vody variť do mäkka. To je asi 20 až 25 minút.

    Mäso z polievky s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dáme olej, maslo a na to pokrájanú cibuľu. Dusíme do mäkka. K cibuli pridáme cesnak. Zamiešame a keď prevonia

    Mäso z polievky s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme múku. Miešame, aby neprihorela, asi 4 - 5 minút.

    Mäso z polievky s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do tohto pridáme horčicu a čili, kto chce plus čierne korenie, stále miešame.

    Mäso z polievky s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    O chvíľu nalejeme vývar a smotanu. Pridáme cukor. Rozvaríme a necháme pomaly variť za občasného miešania asi 15 minút. Za tu dobu sa uvarí veľmi chutná omáčka. Ochutnáme a pripadne dosolíme. Zo zemiakov zlejeme vodu.

    Mäso z polievky s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A môžeme nakladať na tanier. Zemiaky plus mäso z polievky zalejeme omáčkou a máme obed hotový. Za pol hodinu je všetko hotové .

    Mäso z polievky s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pre tých čo nechcú mäso si môžu dať varené vajcia k tomu. Ak by vám ani to nechutilo, tak môže byť aj opečená treska na panvici.

    Mäso z polievky s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

sracz
Prezentuješ chutnú domácu kuchyňu @Kvakac priateľ vážený a na všetko z domu som "Vždy pripravený!" Rád by som sa nechal pozvať k Vášmu stolu a s patričnou úctou by som prisadol!
kvakac
@farbuska (11.4.2021 21:33)

Vďaka za koment. Máš pravdu, tato omáčka ma široké využitie. No tie tri využitia o ktorých píšem som vyskúšal a je to dobré.
haji
Vděčný recept, moc děkuji! Pravda je, že já dávám hořčici často do jídla, ale sólo hořčicovou omáčku jsem ještě nedělala. Díky za inspiraci. Tvoje recepty jsou zárukou úspěchu!
kvakac
@haji (12.4.2021 10:21)

Vďaka za koment. Budem rád ak skúsiš. Je to trochu zmena v jedálničku a celkom dobrá. Takto bola polievka zo stehien a ešte sa stehna využili na hlavné jedlo. Niekedy skús aj s rybou, tiež dobrá kombinácia.
stefanm
...k varenemu hovädziemu mäsu z polievky sa hodí jak paradajková, či kôprova...tak prečo nie aj horčicová?.... dobrý nápad!!
...ja som nám dnes urobil k mäsu z polievky smotanovu chrenovu!... lahôdka to bola, fakt!
kvakac
@stefanm (12.4.2021 13:37)

Vďaka za koment a inšpiráciu. Takéto jednoduché jedla sú veľmi dobre. Tiež na foto máš parádny obed, dal by som si hneď.
2x haji a sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia