O Varecha.sk

Hľadanie receptov na Vareche

kucharka - fotkakucharka, 12. októbra 2020

Na Varechu chodím rada a často.
ALE... Neviem, akú majú skúsenosť ostatní varecháči, mne sa akosi nedarí hľadať recepty. Nech hľadám čo hľadám, skoro vždy sa mi ukáže “famózna čokoládová torta”... :-))
Teraz som napríklad hľadala recept s presným názvom a ukázali sa mi rôzne recepty, s inými menami,
len nie ten, čo som chcela.
Je v tom nejaký trik? Väčšinou idem rovno cez google... a je to ok.
Ďakujem za odpoveď.

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharka
Fotka bola odfotená ipadom, bolo na nej vidieť, čo sa mi ukázalo keď som dala do hľadača “domáca veka na chlebíčky”.
haji
Přesně! Mám to podobně. Lupa na Vareche je svéhlavá. Dokonce už jsem několikrát recept z Varechy našla spolehlivěji přes vyhledávač seznam.cz, protože přes lupu na Vareche to nešlo a nešlo.... Svéhlavý je i výběr skrze listování. Pokud má nějaký výběr více stran, tak na straně 2 je polovina receptů ze strany 1 a tak dále. Recepty nejsou statické, přelévají se. Něco tu hledat je na šlaka trefa. Takto zhoršené už je vyhledávání nějakou dobu.
janamaria
presne ten isty problem ale len na novej vareche.ked prepnem na steru varechu tak bez problemov najdem vsetko.pisala som aj diskusiu 2.10 no stale je cakajuca na zvrejnenie.akosi pridlho nie?
evanaaa
Nejde len o hľadanie receptov, ale celá táto nová Varecha je nanič.....nechcela som písať o tom, pretože raz mi za kritizovanie Varechy dali na nejaký čas ban, musela som sa vzorne správať, aby som mohla pokračovať a dávať komenty sem, ale teraz to vo mne dlhšie vrie.....keď som pred pár dňami otvorila Varechu, myslela som, že som niekde zablúdila alebo niečo zle spravila, všade obrázky receptov, nevyznala som sa v tom, ktoré sú najnovšie pridané, nikde nebol ich zoznam, na ktorý by som klikala, teraz sa akotak z toho vyso...m, že klikám hneď na názvy v maile, ale ani tam nie sú všetky nové pokope......aj diskusie a zážitky som musela hľadať, a ani teraz to nie je ešte ideálne, človek musí byť detektív, aby našiel, čo hľadá. A tá lupa, pravda pravdúca, ako píšete, zadám názov jedla, a je to úplne ináč ako predtým, neprehľadné, sú len obrázky jedál, ale nielen tých, čo hľadám, ale aj takých, ktoré vôbec nesúvisia. Som z toho zarmútená a vykoľajená, že vždy, keď nastane nejaká zmena, vždy len k horšiemu. A teraz čakám, že ma za tieto riadky zasa potrestajú.....aj vy to tak cítite, alebo len ja, že je to veľmi chaotické a neprehladné?
zolik
@evanaaa (12.10.2020 20:36)
Hore v pravo funkcie. Potom sa posun mysou alebo prstom po obrazovke nizsie a tam myslim ze ako posledna ponuka je „prepni na stary dizajn Varecha.sk“

janamaria
evanaaa,zolik odpovedal za mna a spravne .hore v pravo mam zensku hlavicku nato stlacim celkom dole pise prepnut na staru varechu.
sovka62
Ďakujem Vám zaa radu, prepla som si starú Varechu a konečne sa tu vyznám. Už som z toho bola na nervy, keď som si dala vyhľadať napr. recept na červenú kapustu, otvorili sa mi desiatky receptov, ktorých bola použitá, či spomenutá. Úplne nanič, radšej som si to našla cez Google, to bolo rýchlejšie.
evanaaa
@zolik , @janamaria , pekne VáM ďakujem, podarilo sa, len dúfam, že mi to tak ostane, nie ako FB, tiež sa dalo jeden čas prepínať na starý, ak vám to preplo na nový, ale po treťom raze prepínania mi ostal už len ten nový FB......
evanaaa
@radost (12.10.2020 21:51) Naozaj? Takže tebe sa nová páči? No, zatiaľ si asi jediná :-)

nephilim
@evanaaa Nemyslím si, že si dostala ban za kritiku. Ja tiež kritizujem. Niečo @redakcia vezme. Niečo nie. Stáva sa. Ideme ďalej. Úprimne? Čítať tvoje komentáre je miestami náročné. Nemám problém čítať text s porozumením. Tvoje komentáre áno. Často nedávajú zmysel. Nie, @Haji , si láskavá. Zastaneš sa jej. Za týmto si stojím. Nie som sama.
Varecha /nová+stará/ je na úrovni paleolitu, to vieme. Nefungujú správy. Editácia komentárov. Vyhľadávam skôr podľa nicku autora. Názvy e-e. To je ich problém. Zbytočná vec: TV Varecha. Načo?
radost
@evanaaa (13.10.2020 18:50)

dievča moje-a ty čítaš s porozumením..??

=ja pozerám-už len občas-VARECHU v starom vydaní..=
kde som písala-že sa mi nová páči..??
bože..jak tí politici..
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))
haji
@nephilim (13.10.2020 19:15)
Ba, máš pravdu. Evu mám rada. Též se v textu od nej niekedy nechytám. A z toho perlí takové trefné myšlenky! Ani já nefunguju pořád na plný výkon. Měla by jsi vidět můj pohybový aparát, šnek hadr. A z toho běžím velice frišno /na wc/. Jojo, zdání někdy klame. Přeji všem hezký večer!
P.S. Podle nicků stejně musíš vyhledávat ve staré verzi. Nová ani neštěkne.
evanaaa
Prepáč, @radost , pravdu máš, akosi som to zle prečítala, možno ma to oddelovanie slov mýli, ak si to odmyslím, vyjde mi, že pozeráš už len občas Varechu v starom vydaní...... :-)
A ostatní, ktorým sa zdajú moje komentáre náročné, ( @nephilim ), či možno aj nezmyselné.....neviem, kde a v čom robím chybu.
A ešte - @nephilim , ja som písala do diskusie článok, a ako píšem niekomu bol proti srsti, nevyšiel, zmazali ho, neviem prečo nenechali priestor aj iným, aby sa k nemu vyjadrili, myslím, že väčšina by so mnou súhlasila, mne to pripomenulo časy cenzúry...ale už dosť o tom, som rada, kým som tu, na Vareche.
nephilim
@evanaaa Myslím si, že sa berieš príliš vážne. Kde a v čom robíš chybu? Vo svojom verbálnom prejave. Viac nie je čo dodať.
@mijaita Mobilná verzia je kríza. Katastrofa. V nemocnici som zabila päť mesiacov. Varecha mi pomohla prežiť. Ale reklamy. Tri najsrdiečkovanejšie komentáre. Redakcia zázračne ohluchne. Keď ide o sťažnosti. Netúžim po dychberúcich obhajobách. Nie sú technici. No urgovať tech pokrok by mohli. A mali.

alena45
Na Varechu idem raz do mesiaca, niekedy ani to nie. Nová verzia je katastrofa od začiatku, hlavná stránka - to sa mi robí mdlo, obrázky sa zbytočne hýbu- vystupujú, tie predely vytvorené ani neviem z čoho, rozdelenie z receptov nedáva žiadny zmysel. Vyhľadávanie nejde od začiatku, nikto s tým nič nerobí, je to hanba. Pod stôl !!!
zizazi
@zolik (12.10.2020 20:52)
dakujem za radu, super, tá nová verzia je hrozná...ešte som si poriadne nezvykla na tú predchádzajúcu a znova...des..
kucharka
Nemala som v úmysle porovnávať starú a novú Varechu, určite tu platí “sto ľudí, sto chutí”.
Ale ako vidím, s tým hľadaním receptov to nieje jednoduché.
Možno nás redakcia poteší a povie nám, že už sa s tým snažia niečo urobiť....
gabi58
aj ja som si prepla na "starú varechu"
ani som nevedela že sa to dá, paráda
trgi
Podobny problem.... ked pri vyhladavani šampionovej omacky vyhodi aj recept na makove palacinky so slivkovou omackou...tak si pripadam ako u debilov....

nevedela som, ale prepinam na staru varechu :)
haji
Velmi příjemné!! hledání na Vareche je pořád stejné. Stačí jít třeba podle suroviny - najde např. 15 listů receptů z cvikle. Při listování se většina receptů opakuje - přelévá ze stránky na stránku!! @redakcia proč? není výběr statický?! Není v tom logika, přece chci projít všechny recepty a vybrat si. Takto se chová nová verze i stará verze - recepty ve výběru se přelévají napříč stránkami.
Pořád stejná nemoc. A promiňte, pořád stejné ticho.
radost
@haji (17.11.2020 09:06)

pokojné sviatočné ráno želám na južnú moravu..
na VARECHU pred rokmi som sa tešila každý večer-ako malé dieťa na obľúbenú hračku
už je to minulosť
sem-tam-a dosť
ľudia sa menia-tí-čo to spravujú
i tí-čo ju oživujú
tak-ako okolo mňa svet
zostali hory
medzi ľuďmi pokoja niet
/alebo máličko/
môj pozdrav pre všetkých dúfajúcich
2x haji a leaela
haji
@radost (17.11.2020 09:39)
Děkuji a aj vám všetkým pokojné a kludné dobré ráno!
Jdu od tématu.
tiginko
@radost (17.11.2020 09:39)

ahoj @radost , rada vidím tvoje básnické črevo po čase...
Tiež ma to tu už dlhšie veľmi nebaví a málokedy nakuknem. Samozrejme každý máme svoj dôvod.
Ale svoje najobľúbenejšie autorky a recepty mám stále v merku, pekne uložené a používané. Som im za veľa vďačná. Len škoda, že už málo zábavy, uvoľnenosti a priam rodinných väzieb zostalo. Tak ale život ide ďalej, drž sa čoho môžeš milá @radost , prajem veľa zdravíčka a pokoja hlavne. Zuzka
radost
@tiginko (18.11.2020 18:33)

cipírko
ty ZUZKA milá
ale si ma potešila..
tak ti želám zdravie šťastie
aj majetok nech ti rastie
:-)
1x leaela
mariamka
už ani neviem, kde to napísať - Kauza "Vyhľadávanie receptov" . Chcem ísť podľa surovín "hovädzie mäso" vyhodí mi 1, slovom jednu stranu s 36 receptami??? bez ohľadu z akej časti mäso pochádza? veď tých receptov tu musia byť mraky. katastrofa
poradí @redakcia alebo @haji ? 😁
2x haji a janger
haji
@mariamka (23.9.2022 20:49)
Nejbezpečnější cesta je hledání skrze starou verzi - tam to ještě jako tako funguje. Rozbalit starou verzi /tlačítko vpravo - výběr: prepni na starý dizajn. Pak jsou 2 způsoby: 1. do horní - hlavní lupy - zadat hovadzie maso a vyjede toto:  varecha.pravda.sk/vyhladavanie/hovadzie%20maso/?q=hovadzi...

2. způsob: Na hlavní straně sjedeš úplně dolů a zadáš hovadzie maso do : Hladáš niečo iné? a vyjede toto:  varecha.pravda.sk

V nové verzi jde hledat 1. způsobem podle surovin:  varecha.pravda.sk/suroviny/...
a klikneš na hovadzie. Vyjede toto:  varecha.pravda.sk/suroviny/...
hovadzie-maso/
2. způsobem : nezmákčneš slovo hovadzie, ale nahoře ikonu : Maso a vyjede toto:  varecha.pravda.sk/suroviny/...
kategoria/maso/ a zvolíš ikonu Hovadzie maso, vyjede tetno výběr:  varecha.pravda.sk/suroviny/...
hovadzie-maso/
V nové verzi hledat přes horní lupu je nemožné - vyjedou torty, koláče, prostě kopa receptů bez hlavy a paty...
Snad jsem pomohla.
mariamka
@haji (23.9.2022 21:15)

Haji milá, ty si ma hneď vzala za slovo, prepáč, /odkaz na teba bol myslený skôr ironicky, keďže nás tu @redakcia ignoruje/,, nechcela som ťa zaťažiť, supluješ tu radcu, linku dôvery a psychológa v jednom a sme ti za to vďační. ďakujem, skúsim to prelúskať a snáď niečo nájdem z hovädzej roštenky, na spôsob sviečkovej 😀pokojný večer prajem
2x haji a janger
haji
@mariamka (23.9.2022 21:29)
V pohodě, když mám čas a prostor a můžu se podělit se svojí zkušeností /také často něco hledám/, tak ráda posdílím. Neberu to jako újmu, není se za co omlouvat. Tak ať najdeš něco vhodného, dobrého - hovězí svíčková není právě laciné a běžné maso. Držím pěsti!
Klidnou noc a krásný víkend! Ať se daří!
1x janger
haji
@mariamka (23.9.2022 21:29)
No teda? Už to vidím, v dnešním komentu i včerejším - jsou moje odkazy na kočku. Výběr nepřepošlu - odkaz neudrží informace.
Zajímavé je, že když jsem si odkazy poslala mailem, výběr - seznam receptů to udrží a normálně odkaz funguje!!!!

K dnešním odkazům: zadala jsem jak do nové verze, tak do staré verze: roštěná
Ve staré verzii toho vyjede 10 stran
V nové verzii 2 recepty
Udělej si to sama - zadáno do lupy - jak ve staré, tak v nové verzi.
haji
@mariamka (23.9.2022 21:29)
Nejen k probíranému vyhledávání, ale obecně i k cenám energií




mariamka
@Haji , ďakujem za snahu, chcela som potešiť nejakú Varecháčku/Varecháča, že urobím podľa nich a títo sa nám ešte smejú do očí


2x haji a janger
haji
@mariamka (24.9.2022 10:27)
Starý známý paprikový xicht s tlamou pitbulla... nepotěší, nepomůfže.
1x janger
redakcia
@all
Základné info k vyhľadávaniu receptov na Varecha.sk

Varecha.sk má 2 verzie - novú a starú, obe sú prístupné registrovaným užívateľom. V každej verzii je vyhľadávanie založené na inom princípe. Z novej do starej verzie a naopak sa môžete prepínať tak, že kliknete na ikonku so svojím nickom. rozbalí sa ponuka, v ktorej kliknete na riadok Prepni na nový (alebo starý) dizajn.

V starej verzii funguje vyhľadávanie ala Google a zadaný výraz vyhľadáva aj v článkoch, odkazoch, receptových výberoch a podobne.

V novej verzii je vyhľadávanie založené na hľadaní zadaného výrazu v NÁZVE RECEPTU. Systém hľadá recepty, ktorých autorský názov alebo všeobecný názov (u starších receptov nie je viditeľný) obsahuje dané slovo.
Ak hľadáme viacslovný názov, tak systém najprv skontroluje, ci existuje recept, ktorého autorský alebo všeobecný názov začína danými slovami.

Výsledky vyhľadávania sú lepšie, ak hľadaný výraz neobsahuje na konci medzeru (lebo medzeru program vyhodnocuje ako znak a teda je súčasťou hľadaného výrazu, pričom na konci názvu receptu zvyčajne medzera nebýva).

Ak hľadáte napríklad recepty s hovädzím mäsom, tak keď do lupy na Vareche zadáte hovädzie mäso, vyhľadá recepty, v ktorých v autorskom alebo všeobecnom názve sa tieto dve slová nachádzajú (niektoré recepty z hovädzieho mäsa nemusia tento výraz mať v názve, napr. guláš, takže ich nemusí vyhľadať).

V prípade, že hľadáte akékoľvek recepty z hovädzieho mäsa, osožné je vyhľadávanie cez obrázkové ikonky v kategóriách na hlavnej stránke Varecha.sk alebo cez názov kategórie MASO/HOVADZIEMASO
 varecha.pravda.sk/recepty/druhy-masa/hovadzie-maso/...


Ak hľadáte viac receptov z nejakého konkrétneho druhu hovädzieho mäsa, napríklad hovädzej roštenky, okrem vyhľadávania výrazu hovädzia roštenka v názve receptu si môžete vygenerovať recepty s hovädzou roštenkou kliknutím na surovinu roštenka hovädzia v zozname surovín priamo v niektorom recepte (jednotlivé suroviny v zozname surovín v receptoch majú aktívne prelinkovanie na recepty s rovnakou surovinou).
1x haji
redakcia
@mariamka (23.9.2022 20:49)

Zrejme ste do vyhľadávacieho okienka v novej verzii Varechy zadali výraz hovädzie mäso s medzerou na začiatku alebo na konci hľadaného výrazu, vtedy nájde receptov menej, nakoľko systém berie pri vyhľadávaní do úvahy medzery, ktoré ste zadali (a tie nebývajú bežnou súčasťou názvov receptov).
Po zadaní hľadaného výrazu bez medzery na začiatku alebo na konci nájde receptov oveľa viac:
 varecha.pravda.sk/vyhladavanie/hov%C3%A4dzie%20m%C3%A4so/...
1x haji
mariamka
@redakcia (30.9.2022 19:26)
Dobrý deň @redakcia , ďakujem za odpoveď a reakciu. Určite som nič nezadávala s medzerami či bez. Hľadala som jednoducho cez Suroviny/Hovädzie mäso. Váš návod vyzerá dosť zložito už na pohľad.. stará/nová, strácame sa v tom. Nedá sa to zjednotiť? Proste jedno vyhľadávanie podľa zadaných kritérií.
1x haji
haji
@redakcia (30.9.2022 19:20)
Děkujeme za odpovědi a práci s nimi spojenou. Jsou dny, kdy vyhledávání žije svým životem. Např. na hledané slovo zeler vyjedou torty, koláče. Držíme pěsti sobě i vám. Ve spolupráci je síla.
Krásný víkend!