Foto: kajusiqq
Mala som ešte višne v mrazaku a tak ma napadlo že spravím niečo fajné :)...jednoduche a to cesto je vynikajuce!:P
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Z droždia,lyžičky cukru a trošky múky a vlažného mlieka.
-
2
Zvyšnú múku preosejeme pridáme zvyšný cukor,soľ,žltok,vykysnutý kvások a rozpustene maslo.S mliekom zarobíme vláčne cesto,ktoré necháme vykysnúť
-
3
Z masla,hrubej múky a práškového cukru pripravíme mrveničku.
-
4
Cesto rozvaľkáme na obdlžnikový plát a prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie.Rozprestrite nať čiastočne rozmrazene alebo aj čerstve ovocie(ktore pocukríme) a posypeme práškovým cukrom a mrveničkou
-
5
Rozprestrite naň čiastočne ovocie a posypeme práškovým cukrom a mrveničkou. Vložíme do predom vyhriatej rúry:)
kajusiqq.blogspot.sk/2013/06/mrvenickovy-kolac.html...
Tu som ho robila aj inak:)