Parenica údená z ovčieho mlieka

Recepty, kde je parenica údená z ovčieho mlieka

prazdny

Syrový košík

Slané chuťovky

Po dlhšej dobe som sa dnes trochu realizovala.

prazdny

Kuracie prsia plnené štyrmi druhmi syra

Kuracie mäso

Prečo by kuracie prsia nemohli byť plnené štyrmi druhmi syra a vysmážané? Dobrota. Druhy syrov sú...

prazdny

Raňajkové reďkovky s údenou parenicou

Raňajky

Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...

prazdny

Jadrovníky paprík č. 18, tentoraz s liptovskou parenicou

Večera

Urobil som si prehľad a tak viem, že toto je už môj 18. rcp, ...

prazdny

Slané palacinky

Večera

Dnes sme mali s manželom veselý večer. Vymýšľali sme plnky do palaciniek. Každý si ju...

prazdny

Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK

Bezmäsité jedlá

Demikát je hútny, sýty, nahradí aj druhé hlavné jedlo. Chuť ovčieho mlieka okrem bryndzi,...

prazdny

Plnená fašírka podľa Pala

Hovädzie mäso

Aby ste vedeli kto je Paľo. Je to náš sused a je hlavný kritik v ulici....

prazdny

Slaná chlebová torta - klobúk

Torty

Túto slanú tortu som robila pre mojho ocina k oslave jeho narodenín. Kedže on je veľký folklórista...

prazdny

Chutná a krásna slaná kytica

Predjedlá

Túto takzvanú slanu tortu som robila pre moju tetu na oslavu 50-tky. Kedže všetci dávali piecť sladké...

prazdny

Zapekané zemiaky s pečenou cuketou

Bezmäsité jedlá

Kedže je cuketová sezóna v plnom prúde, som núťená hľadať nové spôsoby využitia, ale niekedy...

prazdny

Slaná kytica.

Slané chuťovky

Dnes som robila pre zaťa slanú kyticu.

prazdny

Zapekanky

Raňajky

Jednoduchy a chutny recept na rychle obcerstvenie.

prazdny

Zapekaná dubáková žemľovka

Hlavné jedlá

Do kyslej smotany postupne zašľaháme žĺtky, mlieko, čierne korenie, soľ a horčicu. Z...

prazdny

Syrové polmesiačiky

Bezmäsité jedlá

Toto je veľmi rýchly a jednoduchý recept. Robievam ho na Veľkú noc. Na vykrajovanie je...

prazdny

Kurací rezeň plnený klobásou a parenicou

Kuracie mäso

Kuracie rezne narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme.

prazdny

Bačovský rezeň s údeným a parenicou

Bravčové mäso

Plátky stehna dobre naklepeme, osolíme, posypeme rascou a potrieme prelisovaným cesnakom. Na každý plát dáme...