Zemiaky na kyslo, špekáčiky na cibuli a volské oko
Foto: helena10
Postup
-
1
Očistené zemiaky nakrájame na plátky a dáme variť do vody, pridáme soľ a bobkový list.
- 2
Do polouvarených zemiakov vlejeme mliečnu zátrepku (mlieko s hladkou múkou) a povaríme.
- 3
Následne rozmiešame spolu kyslú i sladkú smotanu, pridáme k zemiakom, miešame a chvíľu varíme. Dochutíme mletým čiernym korením, nasekaným kôprom, soľou, trochou vegety – podľa vlastnej chuti. Ochutnáme a odstavíme.
- 4
Špekáčiky narežeme podľa vlastnej potreby a opečieme na oleji spolu s cibuľou nakrájanou na polmesiačiky. Volské oká si tiež pripravíme na oleji – na panvici na to určenej.
- 5
Chutili nám s čerstvým chlebom i pečivom.
Tiež zemiakový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu