Zemiakové placky plnené kuracím soté
Mário Hlinka
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 1. mája 2020
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 1. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
Soté: | |
500 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
250 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Na posypanie: | |
100 g |
|
Placky: | |
500 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Soté: Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, osolíme a dusíme. Po 5 minútach pridáme nakrájané šampiňóny, mleté čierne korenie, sójovú omáčku, horčicu, kečup, paradajkový pretlak a nakrájanú feferónku. Dovaríme domäkka.
- 2
Placky: Očistené zemiaky nastrúhame najemno, pridáme soľ, vajíčka, múku, pretlačený cesnak, korenie, majorán a zamiešame. Na panvici na horúcom oleji usmažíme placky z oboch strán.
- 3
Placku položíme na tanier, na polovicu naložíme soté, prekryjeme druhou polovicou placky a ozdobíme strúhaným syrom.
Tiež zemiakové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/certv-pantofel-masova-smes-v-br...