Zeleninovo-fazuľové ragú

Zeleninovo-fazuľové ragú s ryžou

Autor receptu: mirkajan

Tento recept je improvizácia pôvodne fazuľového stroganova. Keďže som potrebovala minúť aj zeleninu z chladničky, recept som si upravila - čiže vzniklo niečo, čo sa na pôvodný recept podobá iba veľmi okrajovo...

2-3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibule očistíme a nakrájame na drobno. Na 2 PL rozpáleného oleja orestujeme nakrájané cibule, potom pridáme paradajkový pretlak, dijonskú horčicu a mletú údenú papriku, chvíľu orestujeme. Pridáme 1/2 brokolice a pár ružičiek karfiolu rozobraté na menšie kúsky. Zalejeme vývarom, premiešame, necháme zovrieť a dusíme cca 10 minút na miernom ohni.
  2. Po 10 minútach pridáme do zmesi odkvapkanú fazuľu, osolíme, okoreníme a neprikryté dusíme, aby sa trochu odparila tekutina a omáčka sa zahustila.
  3. Medzitým si malé cukety aj so šupou pokrájame na kocky a opražíme na oleji v inej panvici. Po opražení presypeme na tanier s kuchynskou papierovou utierkou, aby sme odsali prebytočný olej.
  4. Do zahustenej omáčky pridáme smotanu, orestovanú cuketu, dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s ryžou - u mňa nachystané do krabičiek ako obed do práce pre mňa a moju horšiu polovičku.