Zapekané figy
Zapekané figy

Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 2. novembra 2024
Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom (fotorecept)
Foto: siuuu

Naše figy začali dozrievať až neskôr, tak ešte stále vymýšľam recepty ako ich využiť. A tieto zapekané s kozím syrom sú naozaj skvostné.

10 minút
príprava
7-8 minút
na 200 °C

Suroviny

 čerstvé
 (Lučina)




Postup

  1. 1

    Čerstvé figy umyjeme, osušíme, narežeme do kríža alebo prerežeme po dĺžke na polovicu. Uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.

    Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do každej figy, resp. ak máte polovice, tak na každú polovicu dáme po troške kozieho syra, posypeme sekanými pistáciami, pokvapkáme medom, zľahka ochutíme soľou a korením.

    Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V rúre (funkcia gril) zapekáme na najvyššom stupni cca 5 - 8 minút. Ja som aj po upečení ešte jemne poprášila soľou a korením a opäť pokvapkala medom. Podávala som s nasucho opečeným domácim kváskovým chlebom a bola to naozaj veľká dobrota.

    Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

denyany
Dobrota! Takéto niečo ja môžem a s tým chlebom - to by som si pochutnala!
1x siuuu
chemik
Mám zkušenost se zelenými fíky, že v Dalmácii a Chorvatsku by to na závěr ještě za tepla pokapali Prošekom... a pak i zapíjeli :-))
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia