Zapečené prekladané zemiaky s hubami fotorecept
Foto: mysiacik
Milujem hríby, kebyže je na mne, dávam ich asi všade, kam sa len dá. Toto jedlo je u nás veľmi obľúbené, je jednoduché a Zobraziť celý popisMilujem hríby, kebyže je na mne, dávam ich asi všade, kam sa len dá. Toto jedlo je u nás veľmi obľúbené, je jednoduché a tá hríbová chuť? Musíte vyskúšať :D
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky si uvaríme v osolenej vode (v šupke). Medzitým si na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľku a scedené hríby, ktoré sme si nechali predtým asi 15 minút v horúcej vode napučať. Osolíme, okoreníme, pridáme aj trocha šťavy z hríbov a necháme asi 10 minút dusiť. Misu z jenského skla si namastíme olivovým olejom a posypeme stúhankou. Keď už máme zemiaky hotové, ošúpeme, krájame na plátky a postupne ukladáme do zapekacej misy. Na prvú vrstvu uložíme polovicu opraženej cibuľky s hubami, opäť navrstvíme zemiaky, na ktoré uložíme druhú polovicu zmesi.
-
2
Nakoniec pokryjeme poslednou vrstvou zemiakov. Takto uložené, strčíme do rúry na 180 stupňov, asi na 10 minút, vytiahneme a zalejeme smotanou zmiešanou s vyšľahanými vajíčkami (samozrejme osolené, okorenené) a vrátime naspäť do rúry a pečieme do zlatista :)
Myslela som tie jedle huby.. Aj to sem mam pisat? Alebo vymenovavat.. Suseny dubak.. Kozak.. Suchohrib?
Kazdy normalny clovek konzumuje len jedle huby, teda aspon si to mysli. Staci napisat susene lesne huby, lebo napr. taky kozak nie je hrib.
Mozes prelozit do nejakeho zrozumitelneho jazyka, co si napisala? Susene lesne huby su malo vyrazne? Dobre to chapem? Tie zampiony z obchodu su vyraznejsie?
Len som sa opytala, lebo mi nebolo jasne, co si vlastne napisala. Susene huby mas preto tenke, lebo ich asi krajas moc na tenko pred susenim a citit ich chut bude vzdy, aj ked su tenke.