Vyprážané papričky
Vyprážané papričky

Vyprážané jalapeňo papričky plnené feta syrom s guacamole a nakladanou uhorkou

Marek Bielčik
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 16. júna 2021
Vyprážané jalapeňo papričky plnené feta syrom s guacamole a nakladanou uhorkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

500 g
400 g
100 g
3 ks
100 g
250 g
 na vyprážanie
Guacamole:
3 ks
500 g
100 ml
50 g
1/2 ks
10 g
Nakladaná uhorka:
1 ks
1 g
2,5 g
25 ml
50 ml
Petržlenový olej:
500 g
300 ml




Postup

  1. 1

    Papričky umyjeme, odrežeme stopky, vnútro vyberieme a naplníme zmesou roztlačenej fety s mascarpone a korením. Takto pripravené papričky obalíme v trojobale (múka, rozšľahané vajcia a strúhanka) – každú papričku obalíme dvakrát. Fritujeme v oleji na 165 stupňoch asi 10 až 12 minút.

  2. 2

    Guacamole: Avokáda vykôstkujeme, ošúpeme a dužinu dáme do misky. Vidličkou avokádo roztlačíme na kašu. Do nej pridáme paradajky nakrájané na kocky a zbavené semienok a prebytočnej šťavy, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, čili papričku a nasekanú koriandrovú vňať. Potom pridáme citrónovú šťavu, soľ a korenie a dobre premiešame. Môžeme dochutiť nastrúhanou limetkovou kôrou a olivovým olejom.

  3. 3

    Nakladaná uhorka: Uhorku nastrúhame na tenké plátky. Tie vložíme do vákuovacieho vrecka spolu s cukrom, so soľou, s octom a petržlenovým olejom a necháme odstáť.

  4. 4

    Petržlenový olej: Petržlenovú vňať očistíme od stoniek tak, aby zostali iba listy, ktoré sparíme vo vriacej vode. Vyberieme, necháme vychladnúť a osušíme. Pridáme olivový olej a mixujeme dovtedy, kým sa olej nesfarbí dozelena. Potom zmes precedíme cez gázu alebo utierku.

Diskusia k receptu