Rybacia polievka

Vianočná rybacia polievka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie. Potom pridáme očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu v celku, trošku okoreníme. Do základu prilejeme trošku octu a pridáme stonky z petržlenu, ktoré polievku krásne prevoňajú, pridáme polovicu cibule v celku a varíme 18–20 minút.
  2. Z polievky vyberieme rybu a koreňovú zeleninu, mäso z ryby oddelíme od kostí. Varenú zeleninu nahrubo nastrúhame a dáme naspäť do polievky.
  3. V rozpálenom hrnci roztopíme trochu masla, pridáme nastrúhanú surovú mrkvu, osmažíme. Pridáme zvyšok čistého surového mäsa z ryby (bez kostí!) nakrájané na menšie kúsky a pokiaľ máme, tak ikry. Pridáme k mrkve, osolíme, okoreníme a restujeme. Ak nemáme ikry, tak na panvicu nasypeme krupicu a opražíme ju nasucho dozlatista. Túto zmes pridáme do polievky, ktorú osolíme a okoreníme podľa chuti.
  4. Nakoniec do polievky pridáme uvarené rybacie mäso a nakrájanú petržlenovú vňať a necháme zovrieť.