Ostrokyslá polievka
Ostrokyslá polievka

Vegetariánska ostrokyslá polievka videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 11. novembra 2021

Zahreje a zachutí, presne ako z bistra na rohu ulice.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 l
5 cm
1 ks
1 ks
100 g
180 g naturálne
1 PL
1 PL
1 PL
2 PL
1 ks
1 ČL
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Rehydratuj sušené huby v horúcej vode. Bude im to trvať minimálne 20 minút, čiže toto určite sprav ako prvé.

  2. 2

    Priveď vývar do varu. Zatiaľ si očisti a priprav ostatné ingrediencie. Zázvor nastrúhaj, mrkvu, jarnú cibuľku, bambusové výhonky a huby nakrájaj na tenké pásiky, tofu zas na malé kocky. Takto spracovanú zeleninu s hubami a tofu vhoď do vriaceho vývaru, prilej sójovú omáčku, čili omáčku a cukor, stiahni teplotu sporáku na miernu a var za občasného miešania 7 minút.

  3. 3

    V osobitnej nádobke alebo v pohári dôkladne rozmiešaj kukuričný škrob v jednom deci studenej vody. Takisto do osobitnej misky rozbi a rozmixuj celé vajíčko.

  4. 4

    Kukuričný škrob do polievky pomaly vmiešaj a priveď ju znova do varu. V tomto bode sa začne zahusťovať a dostane svoju typickú konzistenciu. Za stáleho miešania var posledné 3 minúty.

  5. 5

    Teplotu sporáku zníž na miernu, opatrne prilej krúživým pohybom vajíčko, počkaj 5 sekúnd a jemne ho do polievky vmiešaj. Vypni sporák.

  6. 6

    Pridaj biele korenie, ocot, sezamový olej a štipku soli. Dotiahni a vyváž chute podľa svojho vkusu a jazýčka. Hľadaj balans medzi pikantnosťou, slanosťou a kyslosťou - tú nepodceňuj, máš ju v názve. Podávaj dozdobené sezamom a kúskami mladej cibuľky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia