Tekvicová omáčka
Tekvicová omáčka

Varené hovädzie s tekvicovou omáčkou a farebnou knedľou

Tomáš Klus
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 6. novembra 2019
Varené hovädzie s tekvicovou omáčkou a farebnou knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Hovädzie varené:
1,8 kg
2 ks
2 ks
1 ks
Smotanová omáčka z bielej tekvice:
200 ml
3 ks
1 strúčik
1,5 kg
1 ks
2 ks
2 ks
Knedľa:
12 ks
4 ks
200 ml
200 g (nakrájaná na 0,5 cm kocky)
1 ks (nakrájaná na malé kocky)
30 g nasekaná
20 g
štipka (nastrúhaný)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie varené: Od blán očistenú falošnú sviečkovicu vložíme do hrnca so zeleninou a s koreninami a varíme domäkka. Vyberieme mäso a necháme ho trocha vychladiť. Vývar precedíme a miernym varom necháme zredukovať.

  2. 2

    Smotanová omáčka z bielej tekvice: Zemiaky a zeleninu očistíme a nakrájame na 1 cm kocky. V hrnci s predhriatym olejom všetko opražíme, až skaramelizujeme. Pridáme očistenú nakrájanú tekvicu, osolíme, okoreníme, prikryjeme, dusíme asi 20 minút a priebežne podlievame zredukovaným hovädzím vývarom, kým zelenina nie je úplne rozvarená. Rozmixujeme dohladka. Ak je omáčka príliš riedka, môžeme ešte redukovať alebo zahustiť zápražkou (alebo do príliš hustej pridať na zriedenie smotanu či vývar).

  3. 3

    Knedľa: Rožky nakrájame na zhruba 2 cm veľké kocky, zamiešame všetky suroviny a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Formujeme guľky, zabalíme ich nepriedušne do potravinárskej fólie a varíme v zakrytom hrnci asi 25 minút.

  4. 4

    Podávanie: Uvarené mäso nakrájame na plátky. Knedličky rozkrojíme, poukladáme na tanier, pridáme omáčku z tekvice a plátky mäsa.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: