Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník
Vyčarovať hneď tri jedlá za pomerne krátky čas a naraz, s tým dokáže pomôcť šikovná teplovzdušná fritéza.
porcie
príprava
na 160 - 200 °C
Suroviny
| Hranolčeky: | |
| 150 g |
|
| 1 ks (300 g) |
|
| 1 ks (150 g) |
|
| 1 ks (170 g) |
|
| 1 ČL |
|
| 2 PL |
|
| 1 stonka |
|
|
|
|
| Mandľové rezne: | |
| 4 ks (tenké, každý po 80 g) |
|
| 40 g |
|
| 50 g |
|
| 1-2 ks |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| (na obaľovanie) |
|
| (v spreji) |
|
| Perník: | |
| 90 g |
|
| 15 g |
|
| 100 g |
|
| 10 g |
|
| 1 ČL |
|
| 150 g |
|
| 45 g |
|
| nasekaná |
|
| Olivový dip: | |
| 200 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 70 g |
|
| 1 ks |
|
| 50 g (čierne a zelené) |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky, batat, mrvu a cviklu očistíme, umyjeme a nakrájame na hranolčeky hrubé asi 1 cm. Hranolky z batatu premiešame v miske s kukuričným škrobom. Rozmarín umyjeme, posekáme (časť si odložíme na ozdobu). Zemiakové, batatové a zeleninové hranolčeky zmiešame s nasekanými bylinkami a olivovým olejom. Hranolky môžeme piecť aj po častiach v koši teplovzdušnej fritézy vystlanej papierom na pečenie pri 200 °C 25-30 minút, pričom kôš dvakrát počas pečenia dôkladne pretrepeme.
- 2
Kuracie rezne osušíme papierovou utierkou. Mandľové plátky zmiešame so strúhankou v hlbokom tanieri. Vajce rozšľaháme so soľou a korením. Rezne postupne obalíme v múke, vajci a nakoniec v mandľovo-strúhankovej zmesi. Rezne postriekame olejom, vložíme do koša teplovzdušnej fritézy, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 15 minút. Po 10 minútach rezne otočíme. Upečené vyberieme a podávame.
- 3
Na perník v mise dôkladne zmiešame všetky suché aj tekuté suroviny, kým nevznikne hladké, redšie cesto. Nalejeme ho do keramickej formy s veľkosťou 11x18 cm. Formu vložíme do spodnej zásuvky teplovzdušnej fritézy. Pečieme pri 160 °C asi 35 minút.
- 4
Pripravíme olivový dip. Cibuľku nakrájame na tenké krúžky, uhorku a paradajku na malé kocky, olivy na kolieska. V miske zmiešame tvaroh, jogurt, zeleninu a olivy. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- 5
Po upečení perníka nasypeme ešte na horúci koláč nasekanú čokoládu a necháme úplne vychladnúť.
Tiež menu:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu