Menu
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník
Autor receptu: tartletka
Vyčarovať hneď tri jedlá za pomerne krátky čas a naraz, s tým dokáže pomôcť šikovná teplovzdušná fritéza.
|
2-4 porcie |
30 minút príprava |
30-35 minút na 160 - 200 °C |
Postup
- Zemiaky, batat, mrvu a cviklu očistíme, umyjeme a nakrájame na hranolčeky hrubé asi 1 cm. Hranolky z batatu premiešame v miske s kukuričným škrobom. Rozmarín umyjeme, posekáme (časť si odložíme na ozdobu). Zemiakové, batatové a zeleninové hranolčeky zmiešame s nasekanými bylinkami a olivovým olejom. Hranolky môžeme piecť aj po častiach v koši teplovzdušnej fritézy vystlanej papierom na pečenie pri 200 °C 25-30 minút, pričom kôš dvakrát počas pečenia dôkladne pretrepeme.
- Kuracie rezne osušíme papierovou utierkou. Mandľové plátky zmiešame so strúhankou v hlbokom tanieri. Vajce rozšľaháme so soľou a korením. Rezne postupne obalíme v múke, vajci a nakoniec v mandľovo-strúhankovej zmesi. Rezne postriekame olejom, vložíme do koša teplovzdušnej fritézy, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 15 minút. Po 10 minútach rezne otočíme. Upečené vyberieme a podávame.
- Na perník v mise dôkladne zmiešame všetky suché aj tekuté suroviny, kým nevznikne hladké, redšie cesto. Nalejeme ho do keramickej formy s veľkosťou 11x18 cm. Formu vložíme do spodnej zásuvky teplovzdušnej fritézy. Pečieme pri 160 °C asi 35 minút.
- Pripravíme olivový dip. Cibuľku nakrájame na tenké krúžky, uhorku a paradajku na malé kocky, olivy na kolieska. V miske zmiešame tvaroh, jogurt, zeleninu a olivy. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- Po upečení perníka nasypeme ešte na horúci koláč nasekanú čokoládu a necháme úplne vychladnúť.