Teľacia roláda s mangoldom a pancettou na hubovej omáčke

Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 5. marca 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Teľacia roláda s mangoldom a pancettou na hubovej omáčkeFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 min
príprava
70 min
na 180 °C

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso rozrežeme na veľký plát, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme plátky pancetty.

  2. 2

    Mangold orestujeme na lyžici oleja a lyžici masla s nasekaným cesnakom. Navrstvíme na mäso, posypeme strúhaným parmezánom a zavinieme. Dáme na vymastený plech a potrieme nadrobno nasekanými bylinkami. Podlejeme vývarom a zakryjeme. Pečieme pri 180 °C asi 60 minút. Potom odokryjeme a dopekáme asi 10 minút.

  3. 3

    Omáčka: Na oleji osmažíme šalotku nakrájanú na kocky, pridáme huby, podusíme, zalejeme vínom, zalejeme 200 ml výpeku, osolíme, okoreníme a zredukujeme na polovicu. K jedlu môžeme podávať široké rezance.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist