Teľacia pečeň s karamelizovanými jablkami
Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 30. marca 2016
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 30. marca 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici skaramelizujeme cukor, podlejeme vodou a prevaríme. Do karamelu pridáme očistené, na kocky nakrájané jablká, zastrekneme bielym vínom a prevaríme.
- 2
Teľaciu pečeň nakrájame na porcie, okoreníme a opečieme na grile alebo na panvici na oleji. Hotovú pečeň osolíme a podávame s jablkami.
- 3
Zemiaky: Zemiaky olúpeme a uvaríme v osolenej vode s rascou. Cibuľu nakrájame na kocky, vložíme na rozohriatu masť a osmažíme dozlata. Zemiaky roztlačíme, pridáme cibuľku a najemno nakrájanú petržlenovú vňať. Zdobíme jarnou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu