Mäsové guľky
Taftely v paradajkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso zomelieme, pridáme strúhanku, mlieko, vajce, soľ, korenie, pretlačený cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Všetko zmiešame a vypracujeme guľky, ktoré opečieme na panvici s olejom a potom dopečieme v rúre 10 minút pri teplote 160 °C.
- Paradajková omáčka: Na olivovom oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme postrúhanú mrkvu, koreniny, bobkový list, cukor a všetko spolu opražíme dohneda. Pridáme paradajkové pyré a zeleninový vývar. Varíme, až kým sa omáčka zredukuje na potrebnú hustotu. Nakoniec precedíme a dochutíme soľou.
- Zemiaková kaša: Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, scedíme a dáme do kuchynského šľahača vyšľahať dohladka. Počas šľahania pridáme maslo a prilievame teplé mlieko. Všetko vyšľaháme na hladkú a jemnú kašu.
|