Mäsové guľky

Taftely v paradajkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso zomelieme, pridáme strúhanku, mlieko, vajce, soľ, korenie, pretlačený cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Všetko zmiešame a vypracujeme guľky, ktoré opečieme na panvici s olejom a potom dopečieme v rúre 10 minút pri teplote 160 °C.
  2. Paradajková omáčka: Na olivovom oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme postrúhanú mrkvu, koreniny, bobkový list, cukor a všetko spolu opražíme dohneda. Pridáme paradajkové pyré a zeleninový vývar. Varíme, až kým sa omáčka zredukuje na potrebnú hustotu. Nakoniec precedíme a dochutíme soľou.
  3. Zemiaková kaša: Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, scedíme a dáme do kuchynského šľahača vyšľahať dohladka. Počas šľahania pridáme maslo a prilievame teplé mlieko. Všetko vyšľaháme na hladkú a jemnú kašu.