Makový zákusok
Svieži makovo-ovocný zákusok (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Osviežujúci a prudko jedlý
16 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Maslo vymiešame s cukrom, postupne pridáme
celé vajcia. Šľaháme asi 10 minút.
Mletý mak zmiešame s práškom do pečiva a múkou
a zašľaháme do vaječnej masy.
- Cesto zovnomerme rozotrieme do vymastenej formy a upečieme.
- Krém: želatínu necháme napučať v troche vody a
potom zohrejeme podľa návodu ( do rozpustenia).
Vyšľaháme šľahačku s cukrom (podľa chuti) nie úplne
do tuha, pridáme kyslú smotanu, šľaháme
a pomaly prilejeme pripravenú želatínu.
- Na vychladnutý korpus nalejeme krém, uložíme ovocie
a vložíme do chladničky.
Tortové želé pripravíme podľa návodu ( ja som dala
1 želé žlté na 500 ml vody a druhé červené na 250 ml)
Vychladnuté nalejeme na stuhnutý zákusok.
- Odložíme ešte do chladu aspoň na 2 hodiny