Makový zákusok

Svieži makovo-ovocný zákusok (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Osviežujúci a prudko jedlý

16
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslo vymiešame s cukrom, postupne pridáme celé vajcia. Šľaháme asi 10 minút. Mletý mak zmiešame s práškom do pečiva a múkou a zašľaháme do vaječnej masy.
  2. Cesto zovnomerme rozotrieme do vymastenej formy a upečieme.
  3. Krém: želatínu necháme napučať v troche vody a potom zohrejeme podľa návodu ( do rozpustenia). Vyšľaháme šľahačku s cukrom (podľa chuti) nie úplne do tuha, pridáme kyslú smotanu, šľaháme a pomaly prilejeme pripravenú želatínu.
  4. Na vychladnutý korpus nalejeme krém, uložíme ovocie a vložíme do chladničky. Tortové želé pripravíme podľa návodu ( ja som dala 1 želé žlté na 500 ml vody a druhé červené na 250 ml) Vychladnuté nalejeme na stuhnutý zákusok.
  5. Odložíme ešte do chladu aspoň na 2 hodiny