Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Ivan Štefula
šefkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 10. júla 2018
šefkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 10. júla 2018

Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
|
|
|
|
100 ml |
|
300 g (varené) |
|
50 g |
|
10 g |
|
2 ks |
|
400 g |
|
300 g |
|
600 ml |
|
100 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút.
- 2
Závin: Na urestovanú cibuľu s cesnakom pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky. Necháme trochu vychladnúť a pridáme nasekané oškvarky a vajce. Všetko premiešame a položíme na vyvaľkaný plát cesta, zrolujeme, potrieme vajíčkom a dáme piecť.
- 3
Omáčka: Z hnedého cukru pripravíme karamel, do ktorého vylejeme pivo a necháme omáčku vyvariť do prijateľnej hustoty.
Tiež sviečkovica:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu