Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný sviatočný obed
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
600 g |
|
200 g domáca |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 ks menšia |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
Karamelizované slivky: | |
500 ml (kompót) |
|
2 PL |
|
50 ml |
|
Príloha: | |
(varené) |
|
Postup
-
1
Bravčovú sviečkovú som umyla, osušila a pripravila som klobásu. Práve som ju vybrala z mrazničky, aby sa mi ľahšie vsunula do otvoru.
-
2
Do mäsa som urobila úzkym nožom otvor...
-
3
...vsunula som klobásu, keďže mäso je nie z domáceho chovu, je trošku krehké...
-
4
... zviazala som ho kuchynským špagátom.
-
5
Na panvici som rozohriala masť a opiekla som ju zo všetkých strán.
-
6
Pridala som k nej zbytok klobásy, cibuľu, osolila, korenila, posypala rascou a červenou mletou paprikou a podliala červeným vínom. Keď sa víno odparilo, podliala som ju mäsovým vývarom a pod pokrievkou som ju dusila 40 minút. Potom som ju odkryla a nechala som šťavu zredukovať.
-
7
Hotovú sviečkovú som vybrala na dosku a nechala som ju postáť 15 minút.
-
8
Potom som odstránila kuchynský špagát.
-
9
Mäso som nakrájala na plátky. Pokiaľ sa piekla sviečková, pripravila som zemiaky.
-
10
Karamelizované slivky: Na panvicu som dala skaramelizovať cukor a pridala som zavárané slivky. Tieto slivky zaváram presne na tieto účely, lebo pridávam do pohára iba 1 PL vody a 1 PL cukru a sterilizujem 20 minút, slivky sú tak ako čerstvé. Keď sa cukor roztopil, podliala som ich červeným vínom a iba chvíľku povarila. Slivky musia zostať v celosti, nesmú sa rozvariť.
-
11
Hotové treba ihneď servírovať na taniere, šťava má byť hustá a lesklá.
-
12
Hotový obed som uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.
-
13
Použila som tieto slivky.
Palec hore :-)
nech sa páči..
takto je dělám již léta, švestky mám na zahradě, tak je zpracovávám na zimu. Mohu potvrdit, že jsou skvělé.