Bezlepkové slivkové guľky bez vajec
Slivková sezóna je v plnom prúde a tradične sme sa opäť pustili do prípravy slivkových guliek - v našej bezlepkovej verzii. Ak
máte Zobraziť celý popisSlivková sezóna je v plnom prúde a tradične sme sa opäť pustili do prípravy slivkových guliek - v našej bezlepkovej verzii. Ak
máte na ne chuť aj vy, ale máte alergiu na vajíčka, prichádzame vám na pomoc s naším receptom na bezlepkové slivkové guľky
bez vajec. Vajíčka v ceste sme nahradili jablkovým pyré, ktoré pomáha cesto udržať pohromade. Fantázii na posýpku sa medze
nekladú. My sme použili vlašské orechy, škoricu a med. Tak dobrú chuť!
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (uvarené, ošúpané a pretlačené) |
|
100 g (alebo Promix UNI múka begluténová) |
|
1 PL |
|
štipka |
|
vykôstkované |
|
|
|
Na dokončenie: | |
posekané alebo mleté |
|
|
|
tekutý |
|
roztopené |
|
Postup
-
1
Z uvarených, ošúpaných a pretlačených zemiakov, múky, jablkového pyré a štipky soli vypracujeme ručne alebo hnetacím nástavcom kuchynského robota vláčne mäkké cesto. Umyté a vykôstkované slivky posypeme kryštálovým cukrom.
- 2
Polovicu cesta vyvaľkáme na hrúbku asi 7 mm a nakrájame nožíkom na približne rovnaké časti tak, aby sa na každú časť s rezervou dala uložiť slivka. Každú slivku potom zabalíme do časti cesta a vytvarujeme guľku. Postup opakujeme s druhou polovicou cesta.
- 3
Guľky vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 5 minút po tom, ako vyplávaju na povrch. Uvarené guľky posypeme mletými orechami zmiešanými so škoricou. Polejeme medom a trochou roztopeného masla.
Tiež slivkové gule:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu