Hovädzia sviečková
Sviečková à la Východ (fotorecept)
Autor receptu: kobjan
6 porcií |
30 minút príprava |
120 minút na 200/180 °C |
Postup- Mäso prešpikujeme slaninou, ja používam z mangalice.
- Mäso osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a sprudka opečieme na panvici. Očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, korenie vložíme do pekáča, kde preložíme aj mäso a zalejeme karamelom, ktorý sme si medzitým spravili z cukru a vody.
- Najprv pečieme 20 minút na 250 °C a potom 100 minút na 180 °C. Po upečení mäso vyberieme a udusenú koreňovú zeleninu rozmixujeme a pridáme 33 % smotanu na šľahanie a podľa potreby ako je to sladké môžeme korigovať šťavou z citróna alebo octom.
- Mäso nakrájame na plátky.
- A podľa toho ako to má kto rád môžeme podávať aj so šľahačkou a brusnicovým džemom.
|