Hovädzia sviečková

Sviečková à la Východ (fotorecept)

Autor receptu: kobjan

6
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 200/180 °C

Postup

  1. Mäso prešpikujeme slaninou, ja používam z mangalice.
  2. Mäso osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a sprudka opečieme na panvici. Očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, korenie vložíme do pekáča, kde preložíme aj mäso a zalejeme karamelom, ktorý sme si medzitým spravili z cukru a vody.
  3. Najprv pečieme 20 minút na 250 °C a potom 100 minút na 180 °C. Po upečení mäso vyberieme a udusenú koreňovú zeleninu rozmixujeme a pridáme 33 % smotanu na šľahanie a podľa potreby ako je to sladké môžeme korigovať šťavou z citróna alebo octom.
  4. Mäso nakrájame na plátky.
  5. A podľa toho ako to má kto rád môžeme podávať aj so šľahačkou a brusnicovým džemom.