Sterilizovaný zeleninový šalát na zimu fotorecept
Jednoduchý spôsob prípravy sterilizovaného zeleninového šalátu, ktorý určite poteší chuťou aj v zime.
8
porcií
porcií
60-70 (+ odstátie) minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800-1000 g (čerstvé aj so šupkou) |
|
5 ks |
|
5 ks |
|
0,5 kg (žltá, červená) |
|
4-5 ks očistená |
|
800 g tvrdé |
|
200 g |
|
podľa potreby |
|
Nálev: | |
700 ml |
|
250 ml |
|
400 g |
|
1/2 bal. (alebo nakladač) |
|
Postup
-
1
Pripravíme zeleninu, ktorú umyjeme, cibuľu očistíme.
-
2
Papriku očistíme od jadierok pokrájame na tenko, cibuľu, mrkvu, uhorky na kolieska. Zeleninu dáme do väčšej misy.
-
3
Pokrájanú zeleninu posypeme soľou a premiešame.
-
4
Zalejeme studenou vodou tak, aby bola ponorená, premiešame.
-
5
Zakryjeme necháme 24 hodín postáť.
-
6
Z vody, cukru, octu a Deka (zabudla som pridať na foto) uvaríme nálev.
-
7
Odstátu zeleninu scedíme a plníme do suchých pohárov.
-
8
Zalejeme nálevom, uzavrieme, sterilizujeme 10 minút.
Diskusia k receptu