Domáce Halali - sterilizovaná zelenina na sviečkovú omáčku fotorecept
Foto: eruska25
Zmes Halali som nepoznala, až keď ma na ňu upozornila známa z Moravy. Ona na "svíčkovou" používa len to. Zavarila som si domáce, Zobraziť celý popisZmes Halali som nepoznala, až keď ma na ňu upozornila známa z Moravy. Ona na "svíčkovou" používa len to. Zavarila som si domáce, vyskúšala a musím potvrdiť - je to vynikajúce. Recept je jednoduchý a zeleninovú zmes mám vždy po ruke.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na 3 poháre 3,5 dl: | |
300 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
1 ks veľká |
|
125 ml |
|
375 ml horúca |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Zeleninu očistíme a nastrúhame nahrubo. Pridáme všetky suroviny podľa rozpisu, guličky korenia vložíme do uzatvárateľného sitka, aby sme ich potom nemuseli hľadať. Všetko spolu povaríme 10-15 minút.
-
2
Po uvarení vyberieme bobkové listy, zmesou naplníme poháre, zaviečkujeme a zasterilizujeme 20 minút.
-
3
Pri použití Halali som do sviečkovej nedala už ani cukor, ani ocot, ani koreniny, všetko je totiž už v zmesi.
Odporúčam.
Šikovná gazdinka, prosím ťa,tie poháre na fotke je z tejto jednej dávky? Páči sa mi tento polotovar, potom stačí už iba smotana👌
Prepáč,vidím koľko pohárikov:-)
Takto to bolo: Najprv som urobila 3 poháre podľa receptu. Na druhý deň ďalších 6 pohárov z dvojitej dávky a fotila som ich spolu, keď išli do špajze.
Presne tak, v mrazničke to zaberá miesto a do špajzy sa zmestí toho viac.