Sterilizovaná zelenina
Sterilizovaný zeleninový šalát na zimu (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý spôsob prípravy
sterilizovaného zeleninového
šalátu, ktorý určite poteší chuťou
aj v zime.
8 porcií |
60-70 (+ odstátie) minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme zeleninu, ktorú umyjeme, cibuľu očistíme.
- Papriku očistíme od jadierok pokrájame na tenko, cibuľu, mrkvu, uhorky na kolieska. Zeleninu dáme do väčšej misy.
- Pokrájanú zeleninu posypeme soľou a premiešame.
- Zalejeme studenou vodou tak, aby bola ponorená, premiešame.
- Zakryjeme necháme 24 hodín postáť.
- Z vody, cukru, octu a Deka (zabudla som pridať na foto) uvaríme nálev.
- Odstátu zeleninu scedíme a plníme do suchých pohárov.
- Zalejeme nálevom, uzavrieme, sterilizujeme 10 minút.