Špízy z jahňacieho stehna so zeleninou a s bylinkovou salsou
šéfkuchár, včera 13:00

Foto: Kuchyňa Lidla
porcií
príprava
Suroviny
Špízy: | |
1,5 kg |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
čerstvá |
|
9 strúčikov |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1,5 kg |
|
čerstvý |
|
Salsa: | |
2 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
1 krajec (striedka) |
|
čerstvá |
|
čerstvá |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
Postup
-
1
Mäso očistíme, nakrájame na menšie kúsky, preložíme do misy, pokvapkáme olejom, ochutíme soľou a korením, kôrou z citróna, nasekanou bazalkou a 4 strúčikmi cesnaku nakrájanými na plátky. Premiešame, prikryjeme alobalom a necháme marinovať v chladničke, ideálne do ďalšieho dňa.
- 2
Baklažán ošúpeme a nakrájame ho na podobné kocky ako mäso, osolíme, okoreníme.
- 3
Papriky nakrájame na menšie kúsky, červenú cibuľu na mesiačiky.
- 4
Na drevené špajdle postupne napichávame mäso, baklažán, papriku a cibuľu, kým spracujeme všetky suroviny. Opekáme na rozpálenej panvici s olejom. Pred koncom pridáme maslo a panvicu zakryjeme alobalom.
- 5
Zemiaky nakrájame na mesiačiky, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín a nasekané 4 strúčiky cesnaku. Premiešame, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 minút do zlatohneda.
- 6
Salsa: V mise zmiešame nastrúhané kyslé uhorky, strúčik cesnaku, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, striedku z chleba, bazalku a mätu. Prilejeme olej, osolíme a okoreníme. Ochutíme nasekanou štipľavou papričkou a šťavou z citróna.
- 7
Špízy servírujeme s pečenými zemiakmi a so salsou.
Tiež špízy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu