Bezlepková roláda Piñacoláda fotorecept
Jednoduchá bezlepková roláda z pudingu Piñacoláda s kokosom a ananásom.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 100 g |
|
| 2 bal. |
|
| 1 PL (Liana) |
|
| Krém: | |
| 300 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
| 250 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Na posypanie: | |
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame pudingový prášok a bezlepkovú múku.
-
2
Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 6 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády. Po upečení odstránime kôru z plátu. Opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
-
3
Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Za občasného miešania vychladíme. Do vychladeného pudingu zašľaháme maslo izbovej teploty. Nakoniec primiešame kokos.
-
4
Vychladený plát potrieme džemom, na džem navrstvíme rovnomerne časť krému. Malú časť krému odložíme na potretie vrchu rolády.
-
5
Na krém z kraja kde začneme stáčať roládu rovnomerne rozložíme nakrájaný ananás. Roládu pomocou papiera stočíme. Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec obtrieme zvyšným krémom a posypeme kokosom.
-
6
Odložíme do chladu necháme stuhnúť. Po stuhnutí roládu nakrájame.









Diskusia k receptu