Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou fotorecept
Foto: babkamt
Mám rada jedlá z jedného hrnca. V nedeľu som robila k obedu kuracie rezne. Zdalo sa mi, že ich je veľa, tak som naklepané Zobraziť celý popisMám rada jedlá z jedného hrnca. V nedeľu som robila k obedu kuracie rezne. Zdalo sa mi, že ich je veľa, tak som naklepané mäso zaliala olejom a spravila som ich na druhý deň. Tento recept je moja improvizácia. Bol to dobrý obed, preto to sem pridávam.
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme jednu strednú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 ks mrkvy, fazuľkové struky a zemiaky. Zeleninu nakrájame. Kuracie rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Opečieme na 2 PL oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisované 3 strúčiky cesnaku a paradajkový pretlak. Neplánovala som recept uverejniť, preto som všetko nefotila.
-
2
Pridáme na kolieska nakrájané zemiaky, mrkvu a fazuľku. Ochutíme mletou rascou, mletým čiernym korením, soľou. Podlejeme horúcim kuracím vývarom. Kto nemá, tak horúcou vodou. Za občasného miešania necháme zakryté dusiť, kým nie sú zemiaky mäkké. Ku koncu varenia pridáme petržlenovú vňaťku.
-
3
Obed som podávala s uhorkovým šalátom.
Ďakujem za nahliadnutie do receptu.
Práve som varila paradajkový pretlak. Zvyknem si ho dávať aj do malých fľaštičiek, ktoré používam v zime pri príprave mäsa, alebo na pizzu. Neodhadla som množstvo malých fliaš, tak som zvyšok pridala do panvičky k zemiakom. A dobre som spravila.
Teší ma, že by ti tiež chutilo.
Zemiaky mali naozaj výbornú chuť. Boli veľmi chutné.