Šošovicovo-ovsené fašírky (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 2. novembra 2013

Recept pochádza z veľmi univerzálnej vege.brožúrky Minútky bez mäsa od Stanislava Muntága, ktorá pamätá moje vege.začiatky :-))). Dávka na 16 - 24 ks. Šošovica Zobraziť celý popisRecept pochádza z veľmi univerzálnej vege.brožúrky Minútky bez mäsa od Stanislava Muntága, ktorá pamätá moje vege.začiatky :-))). Dávka na 16 - 24 ks. Šošovica sa dá nahradiť inou vhodnou strukovinou a slnečnicové semienka zase napr. orechmi.

16-24
porcií

Suroviny

200 g
4 ks
7 ks
100 g
100 g
4 PL alebo hraška
100 g (koreňová alebo tekvica alebo kapusta)
Na dochutenie:
4 čl
0,5 čl
2 čl
1 čl
podľa chuti
podľa chuti
 alebo slnečnica
 na smaženie




Postup

  1. 1

    Najprv uvaríme šošovicu s bobkovým listom a novým korením. Keď je mäkká, scedíme ju, ale vývar si odložíme. Nezabudneme vybrať bobkový list a nové korenie (nepoužijeme ich pri ďalšej príprave).

  2. 2

    Šošovicu zmiešame s ostatnými surovinami (okrem sójovej múky) a buď spracujeme v kuchynskom robote alebo pomelieme na ručnom mlynčeku. Ak je hmota príliš tuhá, pridáme trochu z odloženého vývaru (cca 200 - 300 ml). Hmotu zahustíme sójovou múkou alebo hraškou a dochutíme buď tak, ako je tu uvedené, alebo podľa chuti.

    Šošovicovo-ovsené fašírky (vegan) - obrázok 2
  3. 3

    Z hotovej zmesi rukami tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v sezamových alebo slnečnicových semienkach - semienka poriadne pritláčame. Krátko ich vysmážame v nízkej vrstve oleja alebo vo fritéze či pečieme v rúre. My sme skúšali aj smaženie, aj pečenie. Vysmážené sú pre väčšinu bežne sa stravujúcich ľudí chutnejšie. Nám chutia oboje, no pečené sú zdravšie :-). Dobrú chuť!

    Šošovicovo-ovsené fašírky (vegan) - obrázok 3

Diskusia k receptu

kuchticka
Toto je recept pre mna, dakujem a co najskor vyskusam.
Mozes pridat dalsie recepty pre veganov.
tedko
Super recept môžeš pridávať aj viacej receptov pre vegánov zajtra budú fašírky k obedu....................mňam už sa teším
danadam
urcite vyskusam..to je presne typ jedla ktory milujem. Dakujem
zinnajdha
dúfam, že to môžu jesť aj cicavce- všežravce. Hlavné je, že sa z toho najeme.
zinnajdha
Spravila som hummus, zdá sa, že bude vhodnou prílohou k Tvojim fašírkam.
deria
díki za výborný recept, vyskúšam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia