Recept pochádza z veľmi univerzálnej vege.brožúrky Minútky bez mäsa od Stanislava Muntága, ktorá pamätá moje vege.začiatky :-))). Dávka na 16 - 24 ks. Šošovica Zobraziť celý popisRecept pochádza z veľmi univerzálnej vege.brožúrky Minútky bez mäsa od Stanislava Muntága, ktorá pamätá moje vege.začiatky :-))). Dávka na 16 - 24 ks. Šošovica sa dá nahradiť inou vhodnou strukovinou a slnečnicové semienka zase napr. orechmi.
porcií
Suroviny
| 200 g |
|
| 4 ks |
|
| 7 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 4 PL alebo hraška |
|
| 100 g (koreňová alebo tekvica alebo kapusta) |
|
| Na dochutenie: | |
| 4 čl |
|
| 0,5 čl |
|
| 2 čl |
|
| 1 čl |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| alebo slnečnica |
|
| na smaženie |
|
Postup
-
1
Najprv uvaríme šošovicu s bobkovým listom a novým korením. Keď je mäkká, scedíme ju, ale vývar si odložíme. Nezabudneme vybrať bobkový list a nové korenie (nepoužijeme ich pri ďalšej príprave).
- 2
Šošovicu zmiešame s ostatnými surovinami (okrem sójovej múky) a buď spracujeme v kuchynskom robote alebo pomelieme na ručnom mlynčeku. Ak je hmota príliš tuhá, pridáme trochu z odloženého vývaru (cca 200 - 300 ml). Hmotu zahustíme sójovou múkou alebo hraškou a dochutíme buď tak, ako je tu uvedené, alebo podľa chuti.
- 3
Z hotovej zmesi rukami tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v sezamových alebo slnečnicových semienkach - semienka poriadne pritláčame. Krátko ich vysmážame v nízkej vrstve oleja alebo vo fritéze či pečieme v rúre. My sme skúšali aj smaženie, aj pečenie. Vysmážené sú pre väčšinu bežne sa stravujúcich ľudí chutnejšie. Nám chutia oboje, no pečené sú zdravšie :-). Dobrú chuť!
- 2









Mozes pridat dalsie recepty pre veganov.