Feta
Šľahaná feta s pečenou červenou repou a chlebovými plackami
Autor receptu: redakcia
Postup- Šľahaná feta: Na krém ponorným mixérom spolu rozmixujeme fetu a kokosovú smotanu. Krém dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
- Pečená repa: Repu zlejeme z nálevu. Pokrájame ju na menšie kocky a v miske ju zmiešame spolu s celým cesnakom, soľou, korením a olivovým olejom. Dáme ju piecť do rúry na 200 stupňov na cca 35 minút.
- Chlebové placky: Všetky suroviny spolu zmiešame
a vytvoríme tuhšie cesto. Necháme odstáť pár minút a potom za pomoci múky vytvarujeme menšie tenké placky, ktoré nasucho opečieme na panvici z obidvoch strán.
- Po dopečení môžeme poliať roztopeným maslom alebo olivovým olejom a posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Šľahanú fetu podávame s upečenou červenou repou, chlebovými plackami, plátkami pomaranča, rukolou, nasekanými orechmi, vňaťou a pokvapkáme olivovým olejom.
|