Feta

Šľahaná feta s pečenou červenou repou a chlebovými plackami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Šľahaná feta: Na krém ponorným mixérom spolu rozmixujeme fetu a kokosovú smotanu. Krém dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
  2. Pečená repa: Repu zlejeme z nálevu. Pokrájame ju na menšie kocky a v miske ju zmiešame spolu s celým cesnakom, soľou, korením a olivovým olejom. Dáme ju piecť do rúry na 200 stupňov na cca 35 minút.
  3. Chlebové placky: Všetky suroviny spolu zmiešame a vytvoríme tuhšie cesto. Necháme odstáť pár minút a potom za pomoci múky vytvarujeme menšie tenké placky, ktoré nasucho opečieme na panvici z obidvoch strán.
  4. Po dopečení môžeme poliať roztopeným maslom alebo olivovým olejom a posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
  5. Šľahanú fetu podávame s upečenou červenou repou, chlebovými plackami, plátkami pomaranča, rukolou, nasekanými orechmi, vňaťou a pokvapkáme olivovým olejom.