Sladké venčeky a rožky z kysnutého cesta fotorecept
Foto: olinecka
Koláčiky na cestu, ktoré sú výborné.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
900 g |
|
200 ml vlažné |
|
1 bal. čerstvé |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
180 g rozpustené |
|
200 ml |
|
4 PL |
|
2 ČL (podľa chuti) |
|
(na posypanie) |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
350-400 ml |
|
2 PL (podľa chuti) |
|
1 PL |
|
Na potretie cesta: | |
1 ks (+ 1PL mlieka) |
|
Postup
-
1
Príprava surovín na cesto.
-
2
Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru ,1 PL múky, rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme zbytok surovín, rozpustené maslo a kvások.
-
3
Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň na 45 minút.
-
4
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
5
Cesto rozdelíme na menšie bochníky - asi 20-22 kusov.
-
6
V mlieku s cukrom uvaríme čokoládový puding s detskou krupicou, zakryjeme a necháme vychladnúť. Bochníky rozvaľkáme, urobíme zárezy (viď foto), dáme puding a zrolujeme. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
7
Z ďalších bochnikov urobíme venčeky. Cesto rozvaľkáme pokrájame pozdĺžne na asi 1 cm pásiky.
-
8
Stáčame bokom.
-
9
Nakoniec do venčeka, viď foto.
-
10
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
11
Potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého dáme 1 PL mlieka. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 25 minút do zlatista.
-
12
Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Podávame. Dobrú chuť.
Jaj hádam nie,si úprimná, vďaka.
Opravujem !!!!!!! že si úprimná , ďakujem.
To je ok, v pohodě jsem pochopila už první koment. Přeji krásný víkend!
To je krájač na zeleninu ,ale mne pomohol pri, pečeni.Inac , kúpiš v domácich potrebách.
To je v podstate hnetač na cesto a slúži na zapracovanie masla/tuku do múky,kedy je nežiaduce ohrievať teplotou rúk maslo/tuk.Môžeš tým sekať aj bylinky,zeleninu...
www.hypernakup.com/p/2188/hnetac-na-cesto...