Ryžové guľky
Ryžové guľky

Ryžové guľky v mede a sezame

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 28. januára 2020
Ryžové guľky v mede a sezame
Foto: Pravda - Ivan Majerský
45 minút
príprava

Suroviny

450 g
400 ml
 (zemiakový alebo kukuričný)
100 g
100 g (biele a čierne)




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme pod studenou vodou, presypeme do sitka a necháme odkvapkať. Varíme vo variči na ryžu so 400 ml vody 15 minút.

  2. 2

    Uvarenú ryžu premiestnime do kuchynského robota a miesime, kým nevznikne hladká lepkavá hmota.

  3. 3

    Na pracovnú plochu nanesieme škrob a za pomoci špachtle cesto vyberieme. So suchými a „poškrobovanými" rukami tvarujeme z cesta guľky, ktoré obalíme v mede a potom v sezame.

Diskusia k receptu

marikafil
nerozumiem, načo je dobré najprv ryžu opláchnuť a vymyť z nej škrob a následne použiť iný škrob na spracovanie...