Ryžové guľky v mede a sezame
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 28. januára 2020
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 28. januára 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
450 g |
|
400 ml |
|
(zemiakový alebo kukuričný) |
|
100 g |
|
100 g (biele a čierne) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme pod studenou vodou, presypeme do sitka a necháme odkvapkať. Varíme vo variči na ryžu so 400 ml vody 15 minút.
- 2
Uvarenú ryžu premiestnime do kuchynského robota a miesime, kým nevznikne hladká lepkavá hmota.
- 3
Na pracovnú plochu nanesieme škrob a za pomoci špachtle cesto vyberieme. So suchými a „poškrobovanými" rukami tvarujeme z cesta guľky, ktoré obalíme v mede a potom v sezame.
Tiež ryžové guľky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu