Bravčová roláda

Roláda z mletého bravčového mäsa (fotorecept)

Autor receptu: anickac

Rozhodla som sa prispieť i ja veľkonočnou pochúťkou, ktorou je roláda z mletého bravčového mäsa. Je to starý overený recept, ktorý robievala ešte moja mamka, a je to už takmer 10 rokov, čo nie je medzi nami. Ale vždy keď pripravujem túto roládu, s veľkou láskou na ňu spomínam. Tento recept som využila aj ako slanú tortu, ktorá sa dá rôzne ozdobiť.

20
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso vymiešame so Solamylom, mliekom a ochutíme korením a troma strúčikmi cesnaku, vložíme do chladničky. Na druhý deň pripravíme obdĺžnik z mikroténového vrecúška, navrstvíme naň mäso. Medzitým si zo šiestich vajec usmažíme na masle praženicu, dochutíme soľou. Vychladnutú praženicu navrstvíme na mäso, na to položíme 2 páry Spišských párkov, a ak chcete, môžete na párky položiť plátok červenej papriky. Za pomoci igelitu zrolujeme do tvaru rolády a preklopíme na pekáč.
  2. Na pekáč pridáme cibuľu, masť, 3 strúčiky cesnaku, podlejeme vodou a pečieme 1 hodinu na 180 stupňoch. Vrch môžeme posypať mletou rascou, grilovacím korením, atď.
  3. Upečená roláda...
  4. Tento recept som použila aj pri príprave veľkonočnej slanej torty.