Talianske rizoto
Talianske rizoto

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska videorecept

slobodaasolidarita - fotkaSloboda a Solidarita, 21. mája 2019. Komerčný recept.

História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku a vo vlhkom talianskom podnebí sa rýchlo ujala. Spolu s kvalitou iných talianskych produktov začal okolitý svet milovať aj rizoto.

Videopostup

Suroviny

250 g
2000 ml
100 g
5 strúčikov
2 ks stredne veľká
1 ks
200 g čerstvé
200 ml
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pokájanú cibuľu a cesnak opražíme na oleji dozlatista.

  2. 2

    Pridáme ryžu, ktorú orestujeme a postupne podlievame vývarom podľa potreby.

  3. 3

    Dve minúty pred dovarením vmiešame 50 g parmezánu.

  4. 4

    Zafarbíme štipkou šafranu a varíme, až kým ryža nie je akurát.

  5. 5

    Dochutíme citrónovou šťavou a servírujeme posypané parmezánovými hoblinami a pažítkou nasekanou na drobno.

  6. 6

    TIP Riša Sulíka: Dubáky alebo iné čerstvé jedlé huby nakrájajte na plátky, opražte na olivovom oleji, osoľte, okoreňte a pridajte pred servírovaním na rizoto.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: