Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Dnes som znovu varila paradajkový pretlak. Trochu som z neho použila aj pri príprave
tohto mäsa.
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kúpila som 1,40 kg bravčovej krkovičky bez kosti.
- Polovicu z nej som nakrájala na tenké plátky, tie ešte na tenké rezančeky. Zvyšok mäsa naložím do marinády.
- Mäso som preložila do misky. K mäsu som pridala 1 čl soli, 0,5 čl mletého čierneho korenia a mletý kmín a 0,5 pl oleja. Mäso som premiešala. Prikryla som ho fóliou a dala do chladničky.
- Očistila som si jednu cibuľu a dva strúčiky cesnaku. Nakrájala som ich na malé kocky.
- Musela som najprv naliať uvarený pretlak do fliaš.
- Trochu mi z neho zostalo. Použijem ho pri príprave mäsa.
- Vo woku som zohriala trochu oleja. Do horúceho som pridala mäsové rezance. Opekala som ich na prudkom ohni, kým mäso nezbelelo. Potom som k nemu pridala nakrájanú cibuľu s cesnakom.
- Pridala som polovicu nadrobno nakrájanej feferónky zbavenej jadierok. Dobre, že som ju nedala celú:-) Toto množstvo bolo akurát.
- Mäso som posypala 1 pl hladkej múky. Trochu som ju opiekla.
- Pridala som zvyšok čerstvého paradajkového pretlaku.
- Podliala som ho kuracím vývarom asi 1,5 dcl.
- Otvorila som 290 g zaváraných šampiňónov, šťavu som zliala. Na obale bolo písané, že čistá váha je 170 g. Chvíľu somešte mäso povarila, aby sa chute spojili.
- V šupke uvarené, vychladnuté zemiaky som očistila, nakrájala na plátky, opiekla na troche oleja.
- Manžel sa ma pýtal, či som do jedla dala feferónku. Bola som prekvapená, že mi sám od seba pochválil jedlo:-)