Chlieb domáci

Chlieb domáci ako ingrediencia v receptoch:

  • Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre (fotorecept)

    Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre (fotorecept)

    Hubárska sezóna je u nás doma v plnom prúde. S chuťou by som si zjedol buď halušky, alebo „aspoň” raňajkovú praženicu „podľa mňa” a samozrejme s čerstvými hubami. Variant využitia zvyšku šunky, v kombinácii so...

  • Vajíčková omeleta so šampiňónmi (fotorecept)

    Vajíčková omeleta so šampiňónmi (fotorecept)

    . poznáte to, ked je hlad, kuknete, čo skrýva chladnička a skúsite z toho niečo nakombinovať .

  • Mrazené kozáky brezové s vajíčkami (fotorecept)

    Mrazené kozáky brezové s vajíčkami (fotorecept)

    Lásku k hubárčeniu mi od útleho detstva vštepovala babička po mamke, moja vzácna lady Ann. V okolí rodných Košíc a peši až po Margecany. Zbieranie a následné spracovanie húb z našich hôr, lesov, lúk...

  • Pikantný guláš na čiernom pive (fotorecept)

    Pikantný guláš na čiernom pive (fotorecept)

    Toto je guľáš, všetko pred tým to boli zemiaky s mäsom! Tak ma pochválil jeden z pánov akademikov. Čo kuchárka/kuchár, to iný zaručene najchutnejší a „najsamlepšejší“ guľáš. Aj ja ich mám zopár odskúšaných. Dovoľujem...

  • Viedenský Tafelspitz z teľacej kvetovej špičky a teľacích špikových kostí (fotorecept)

    Viedenský Tafelspitz z teľacej kvetovej špičky a teľacích špikových kostí (fotorecept)

    Tafelspitz je typické tradičné viedenské jedlo, pôvodne sa varilo na cisárskom dvore, podávalo sa na obed u cisára Franza Jozefa I. -ho, ktorý však obedoval rýchlo a jeho úradníci museli vstať, ked dojedol, obed...

  • Skordalia-σκορδαλι-grécka nátierka (fotorecept)

    Skordalia-σκορδαλι-grécka nátierka (fotorecept)

    Skordalia je známa grécka nátierka, pripravuje sa bud zo zemiakov alebo chleba, pridajú sa vlašské orechy alebo mandle, hlavne veľa cesnaku, ochutí sa vínnym octom alebo citrónovou šťavou, soľou, niekde sa pridáva ešte...

  • Foie Gras po slovensky

    Foie Gras po slovensky

    Husaciu pečeň namočíme na noc do mlieka, aby bola jemnejšia a prípadne sme ju zbavili prebytočnej krvi. Vyberieme, osušíme a vyberieme žily. Vložíme do rozpustenej ešte horúcej masti (pečeň musí byť úplne ponorená do masti),...

  • Recept bez obrázku

    Hrianky s hubovou nátierkou

    Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a 2 – 3 z nich nakrájame na plátky, zvyšné nadrobno. Vložíme do rôznych nádob a všetky pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezoxidovali. Na panvici rozpustíme 20 g masla, ...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist