Quiche

Quiche s morskými plodmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme ho do chladničky asi na 30 minút. Počas chladenia cesta pripravíme morské plody, ktoré na oleji opražíme na šalotke, cesnaku a čili. Podlejeme ich bielym vínom, ktoré necháme odpariť. Posolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme maslo a koriander. Necháme odstáť.
  2. Cesto vyvaľkáme do okrúhlej formy a pridáme mix morských plodov. Všetko zalejeme smotanou s rozmixovanými, osolenými vajíčkami. Posypeme strúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Vložíme do rúry predhriatej na 190 °C a pečieme dozlatista 35 minút.
  3. Medzitým pripravíme miešaný šalát a dresing z odšťaveného citróna, pomaranča a olivového oleja. Po dopečení necháme 10 minút odstáť.