Quiche
Quiche s morskými plodmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového
cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme ho do chladničky asi na
30 minút. Počas chladenia cesta pripravíme morské plody, ktoré na oleji opražíme
na šalotke, cesnaku a čili. Podlejeme ich bielym vínom, ktoré
necháme odpariť. Posolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme maslo a koriander.
Necháme odstáť.
- Cesto vyvaľkáme do okrúhlej formy a pridáme mix morských plodov.
Všetko zalejeme smotanou s rozmixovanými, osolenými vajíčkami.
Posypeme strúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Vložíme do rúry predhriatej na 190 °C a pečieme dozlatista 35 minút.
- Medzitým pripravíme miešaný šalát a dresing z odšťaveného citróna,
pomaranča a olivového oleja. Po dopečení necháme 10 minút odstáť.
|