Polievka „Bojovníčka proti chrípke“ videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 28. decembra 2018 12:00
Ďalšie recepty »
Polievka „Bojovníčka proti chrípke“ (videorecept)Foto: tvvarecha

Domáca protichrípková „medicína“. Kuchár v televíznom štúdiu TV Varecha nás naučil polievku, ktorá je vraj zaručenou Bojovníčkou proti chrípke. Vyskúšajte. Huby shiitake sú chuťovo veľmi výrazné, podstatne však je, že tieto huby podporujú imunitu a obsahujú veľa antioxidantov. Nezamieňajme s inými hubami. Ak neviete zohnať huby shiitake (my sme ich zohnali v bežnom bratislavskom hypermarkete, ktorý má pobočky po celom Slovensku), tak ich v recepte vynechajte.

15 min
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
4 strúčiky
1 ks
1 ks
5 cm
30 g (goji)
20 g (ak zoženiete)
500 ml
1 PL
 podľa chuti
 podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Nakrájame jednotlivé prísady. Cibuľu na malé kocky, bataty (sladké zemiaky) na väčšie kocky, cesnak a čili papričku tiež na malé kocky.

  2. 2

    Na strúhadle nastrúhame zázvor.

  3. 3

    Bataty naukladáme na tanier.

  4. 4

    Cibuľu a cesnak položíme na druhý tanier.

  5. 5

    Čili papričku a zázvor položíme na tretí tanierik (stačí menší, keďže kociek zázvoru a čili papričky máme málo).

  6. 6

    Do hrnca nalejeme olej, pridáme cesnak a cibulu a orestujeme.

  7. 7

    Po pár minútach pridáme zázvor a čili papričku. Premiešame a chvíľu restujeme.

  8. 8

    Pridáme kocky batatov a premiešame. A potom nasypeme do hrnca kustovnicu čínsku (goji) a huby shiitake a poriadne premiešame.

  9. 9

    Zalejeme vývarom, hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme 15 minút.

  10. 10

    Na záver rozmixujeme obsah hrnca (ideálne ponorným mixérom ponoreným do hrnca - viď video).

  11. 11

    Potom už len osolíme a okoreníme podľa chuti. Premiešame. Prípadne ozdobíme a môžeme papať.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist