Komentáre k receptu:
  • tonicka53 - fotkaTonicka53 11. októbra 2017 o 09:35

    @Luwinka , tvoj recept ma zaujal. U nás sa takto haruľa s ryžou nerobí, vyskúšam. Múku máš v rozpise surovín 1 PL polohrubú a 1 PL hladkú. V bode 3 spomínaš len 1 PL múky, tak ktorú dať a koľko?
    @zareaguj
  • finczi - fotkaFinczi 11. októbra 2017 o 09:46

    Robievam haruľu v podstate podobne, ale bez ryže. Môže to byť zaujímavá chuť...chutné jedlo.
    @zareaguj
  • kikusiatko1507 - fotkaKikusiatko1507 11. októbra 2017 o 10:44

    @Luvinka ,presne takto robievala moja babka,niekedy pouzila namiesto ryze krupky,volame to zemiakova baba.Robila ju kazdu sobotu naveceru,dva tri plechy,lebo ich bola plna chalupa :-)..dedko mal vzdy za ulohu pomliet plny vandel zemiakov na specialnom mlyceku,ktory mal vymenne kruhove struhadla...podlisniky volame zemiakove placky,tie robime bez ryze.Uz som davno nerobila,sme len dvaja...dakujem za peknu spomienku,ktoru si mi privolala :-)
    @zareaguj
     1x farbuska
  • luwinka - fotkaLuwinka 11. októbra 2017 o 12:06

    @Tonicka ,ano mam tam dvakrát uvedenú múku, daj polohrubu, a musim to opraviť,dakujem ti.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRadost 11. októbra 2017 o 12:55

    @Luwinka (11.10.2017 12:06)

    temer identická BABA u nás býva..na masti-slaninku nechce muž vnútri-opražím viac cibule..múku nedávam..dávam ryžu alebo krúpy..plech vymastím br.masťou-nie olej..cesnaku celú hlávočku...ostatné detto..
    manželova starká robievala haruľu-piekla na kapustných listoch tenkú zemiakovú verziu bez ryže..
    nech sa volá tak či tak-dobrota archívna je to..:-)
    @zareaguj
     1x farbuska
  • izabella929 - fotkaIzabella929 11. októbra 2017 o 16:23

    @luwinka , robievala som ju podobne, len bez ryže..dá sa do tejto dobroty prepašovať kadečo dobré..slaninku, údenú šunku,proste podľa svojho vkusu..musí to byť výborné..) chcem sa opýtať, že keď sa to pečie 50 min. nebolo by lepšie použiť surovú ryžu? vďaka za odpoveď..)
    @zareaguj
  • luwinka - fotkaLuwinka 11. októbra 2017 o 18:15

    @Izka nie úplne surovú ryžu, tam nedávaj, skor predvarenu.Ale moja maminka to takto robila ako ja, len v obrovskom hrnci ho piekla,ten hrniec nam teraz ja, v minulosti som urobila krupnu babu v nom , a ked som ju krajala bola vysoka ako torta a ten rez tiež vyzeral ako torta, boli v nej klobásky a údené mäso, ta bola skutočne fajnova lenze skoda ze som ju neodfotila, vtedy som mala len obyčajný fotak, ale to by nevadilo, ja by som tu fotku sem dala, ale ju nemám, skoda.A naozaj je to veľmi dobré s tou ryžou,vyskúšať treba.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarFarbuska 11. októbra 2017 o 18:43

    Recept sa mi veľmi páči a čoskoro naň príde rad; hneď ako sa zídeme viacerí. Už keď som ho čítala, prišli mi na um krúpy namiesto ryže a @Kikusiatko1507 v podstate odobrila moje uvažovanie tým, že krúpky sa veru zvykli dávať. Vďaka za krásnu inšpiráciu.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 11. októbra 2017 o 19:49

    Ja som si vždy myslela, že podlesník je suchá placka pečená v peci z chlebového cesta. A to hát, taká dobrota.
    @zareaguj
     1x luwinka
  • siisa - fotkaSiisa 11. októbra 2017 o 21:35

    Niekde podlesník, inde nadlesník a čo ja viem čo ešte, ale chuť je bezpochyby fantastická. Moja starká to volala krúpna baba :)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMotyka 11. októbra 2017 o 22:34

    Robím skoro tak isto, ale bez ryže. Určite najbližšie vyskúšam podľa Teba. My, ale so zakysaným mliekom alebo cmarom.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAnper 12. októbra 2017 o 06:55

    Zemiaková baba s ryžou je delikatesa, robievam. Keď sme mávali doma zabíjačkové hody, vždy som si upiekla zemiakovú babu s krvavou jelítkovou kašou, ktorú sme robievali z ryže.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarZinnajdha 12. októbra 2017 o 13:09

    dobré, jednoduché, sýte, všetci sa najedia. Ukladám.
    @zareaguj
  • havino - fotkaHavino 12. októbra 2017 o 22:09

    prvý krát vidím s ryžou a aj počujem, nuž celý život sa človek učí, ale názov podlesník tiež málo kedy počula som a na takom názve som ja vyrastala
    @zareaguj
  • luwinka - fotkaLuwinka 12. októbra 2017 o 22:23

    Ak náhodou niektorí z vás urobí tento// Podlesník// podľa môjho receptu aj s ryžou , tak poprosila by som aj foto , keby ste ho sem priložili. Ďakujem aj za komentáre. Treba naozaj vyskúšať ako som už písala , poniektorí to ani nepočuli , že sa to s ryžou robieva , ale aký je chutný to neviete asi , len vyskúšať treba .
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRia52 15. októbra 2017 o 14:06

    No ja uz man svoj vek ale toto citam prvy krat ja davam miesto ryze ovsene vlocky ale vyskusam aj tuto verziu
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist